κ. Σαββίδη, γιατί τσιμπάς;

Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ είναι ένας ευφυέστατος και πανέξυπνος άνθρωπος αλλά και ένας οξυδερκής και διορατικός επιχειρηματίας.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
κ. Σαββίδη, γιατί τσιμπάς;

Έχει την αρετή της υπομονής, την τέχνη της επιμονής και το ΟΡΑΜΑ, για να επιτυγχάνει τους εκάστοτε στόχους του.

Όμως... Ο κ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ, έχει κάνει ένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ: δεν έχει κατανοήσει ακόμη στην πληρότητά τους, τους «όρους» με τους οποίους παίζεται στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο, όχι από πλευράς τακτικής εντός γηπέδου, αλλά από πλευράς παρασκηνίου αλλά και ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥ προσκηνίου, που ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ με ΜΕΘΟΔΟ και ΣΧΕΔΙΟ , αυτά που γίνονται μέσα στο γήπεδο.

Θα γίνω κουραστικός αλλά θα το επαναλάβω: ΟΛΟΙ μα όλοι οι υγιείς φίλαθλοι/οπαδοί, καταδικάζουν και αηδιάζουν με την εγκληματική οργάνωση και την δράση της στο ποδόσφαιρο, αλλά κανείς η ίσως λίγοι κατανοούν και προσπαθούν να προφυλαχθούν από την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της, που στηρίζεται και βασίζεται, σ' αυτό που την προσδιορίζει : στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ της.

Τι λέγαμε τόσο καιρό στον ΠΑΟΚ; Nα ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ η ΠΑΕ.

Τι λέμε τόσο καιρό για το Δημόσιο; Να ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ το κράτος

Ε λοιπόν η εγκληματική ΟΡΓΑΝΩΣΗ, το έχει πράξει εδώ και περίπου 20 χρόνια, απλώς τα τελευταία πέντε η οργάνωση αυτή επιδεικνύει προς τα θύματά της ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ χαρακτήρα

Την ιστορική Πέμπτη 1/10, που το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ποδόσφαιρο, γνώρισε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μεγάλη επιτυχία και όχι στημένη και μιλημένη νίκη, έπειτα από μια ποδοσφαιρική ΜΑΧΗ και όχι ύστερα από ένα δίτερμα, οπαδοί του ΠΑΟΚ, προέβησαν σε μία ακατανόητη, κατ' αρχήν και εν πολλοίς άσκοπη ενέργεια. Το μεγάλο ερώτημα είναι:

* Aφού η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε συλλάβει τι ετοιμαζόταν στην ΤΟΥΜΠΑ και είναι σίγουρο ότι με ενέργειές της, αυτό που έκαναν οι παρεισφρύσαντες, στην ΤΟΥΜΠΑ οπαδοί του Ουλιμπιάγκους Χαριλάου, ήταν πολύ περιορισμένο σε σχέση μ' αυτό που θα γινόταν, αν δεν είχε υπάρξει κινητοποίηση (για όσους ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, φαίνεται η προσπάθεια που κατεβλήθη) και

* αφού η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατάφερε ώστε ο ΠΑΟΚτσής να τους δείξει αξιομνημόνευτη περιφρόνηση και παντελή απαξίωση «ν' ασχοληθεί», μαζί τους, μοιάζει εντελώς παράξενο και ανεξήγητο, να μην μπορεί να συλλάβει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το «ντου» μετά το τέλος του αγώνα.

Απλά είναι τα πράγματα: μια επανάληψη των όσων έγιναν με την Ραπίντ θα είχαμε. Μετά την ρίψη φωτοβολίδων προς τους ΠΑΟΚτσήδες, θ' ακολουθούσε ανταλλαγή, η αδελφή από την Αγγλία έδωσε την απαραίτητη αφορμή «διακόπτοντας» το παιχνίδι και οι «αγανακτισμένοι» οπαδοί θα προσπαθούσαν ν' αποκαταστήσουν την «οπαδική τιμή» και τους «κινδυνεύοντες συνοπαδούς». Γνωστά πράγματα.

Αφού λοιπόν, αυτό «δεν κάθισε», το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ «ντου» έπρεπε να γίνει έστω και ετεροχρονισμένα. Όπως οι ντοπαρισμένοι που πιάνονται και δεν αγωνίζονται, ξεδίνουν «σε άλλα πράγματα», όπως οι Μονάδες Αθηναϊκής Τρομοκρατίας ξεφορτώνονται τα ληγμένα δακρυγόνα, για άσχετους λόγους και ανύπαρκτες αφορμές.

Και έρχεται ο κ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ και τσιμπάει και καταπίνει αμάσητο το τυράκι που του βάλανε.

Και τι κάνει; Εκδίδει μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΧΗ, χρονικά και κατά περιεχόμενο, ανακοίνωση που στο ενδιαφέρον κομμάτι της μας λέει:

«Δυστυχώς κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, δεν μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ίσως δεν αισθάνονται ότι το αξίζω... Δυστυχώς, δεν είναι μόνον εναντίον μου και εναντίον του οράματός μου. Στέκονται απέναντι στην μεγάλη πλειοψηφία των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ οπαδών του ΠΑΟΚ, απέναντι στην οικογένεια στην οποία ισχυρίζονται ότι συμμετέχουν. Αυτό είναι το τέλος για εκείνους. Έχουμε τα μέσα για να τους αποβάλουμε και λαμβάνουμε τα μηνύματα των αυθεντικών και σοβαρών οπαδών να προχωρήσουμε σ´ αυτή την αποστολή. Τους θεωρούμε το ίδιο εχθρούς, όπως οποιονδήποτε άλλον προβοκάτορα εναντίον του ΠΑΟΚ. Από το ματς εναντίον του Ολυμπιακού θα δουν ένα άλλο πρόσωπο. Είναι μια υπόσχεσή μου προς τους πραγματικούς οπαδούς και φιλάθλους μας, ότι θα είναι περήφανοι μα και ασφαλείς στην Τούμπα. Και μέχρι σήμερα εκπληρώνω όλες τις υποσχέσεις μου».

Μια ανακοίνωση με μήνυμα «εσωτερικής οπαδικής αντιπαλότητος», χωρίς καν την χρησιμοποίηση του όρου «μειοψηφία», με διαχωρισμό σε «υπερήφανους» και «δήθεν» οπαδούς του ΠΑΟΚ και με μήνυμα «δράσεως» σ' ένα παιχνίδι που η εγκληματική οργάνωση θέλει αυτό ακριβώς : δράση, που θα φέρει και αντίδραση.

Και σε ρωτάω κ. ΣΑΒΒΙΔΗ:

Ξέρεις πόσοι διέκοψαν το παιχνίδι κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ;

Ξέρεις πόσοι αποδοκίμαζαν εν χορώ και συντονισμένα τον ΖΑΓΟΡΑΚΗ με το πιο μαλακισμένο σύνθημα που επινοήθηκε ποτέ;

Ξέρεις πόσοι αποδοκίμαζαν τον ΣΑΛΠΙ, και καλά ... προδομένοι;

Ξέρεις πόσοι όλως τυχαίως και αυθόρμητα τραγουδούσαν το σύνθημα «ΠΑΟΚ εσύ, γαμώ την Εθνική», όταν ο ΠΑΟΚ είχε στην σύνθεσή του την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ; Δεν σε κάνει εντύπωση ότι οι «πορωμένοι ΠΑΟΚτσήδες» πάλι , όλως τυχαίως, έχουν σταματήσει την εκφορά του;

Ξέρεις ότι και πέρυσι πριν τον αγώνα με τον Ουλιμπιάγκους, κάποιοι δημιούργησαν ... θέμα;

Ξέρεις πόσοι «ενοχλήθηκαν» που ο ΜΠΑΝΕ, εντελώς ορθά, δεν ενέδωσε στις πουστιές των «ευαίσθητων» του Piraeus;

Αυτοί οι 200 που έκαναν και προχθές το ντού. Όχι οι συγκεκριμένοι, αλλά σαν αριθμός. Αυτά τα αμούστακα παλληκαράκια, που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ από αδίστακτα και κυρίως ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ και ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ πιόνια του Κόμμοδου, που κάνουν καλά αυτό για το οποίο πληρώνονται:

Να δημιουργούν μιζέρια, εσωστρέφεια, εσωτερική αντιπαλότητα, και ΚΑΚΟ στον ΠΑΟΚ.

Είναι αστείο να νομίζεις ότι 200 άτομα, ανώριμα και εκ βλακώδους στιγμιαίου ενθουσιασμού, έκαναν «ντού»

Αυτά τα πράγματα θέλουν ΣΧΕΔΙΟ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΕΜΠΝΕΥΣΗ.

Δεν είναι λοιπόν κ. ΣΑΒΒΙΔΗ θέμα «μεγάλης πλειοψηφίας» και «μικρής μειοψηφίας» οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ του πολύ μικρού αριθμού των εμπνευστών.

Είναι ζήτημα δύο τριών ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ατόμων που ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ γι' αυτό που κάνουν, όπως πληρώνεται και ο «μπαλλαδόρος» και ο Ραπτό και η Θεσσαλονικιώτικη Καμόρα γι' αυτό που κάνουν.

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με την ΝΤΟΡΝΤΜΟΥΝΤ και έχει περάσει σαν να πήρε ισοπαλία από την Δόξα Μεγαλουπόλεως.

Αυτά τα πράγματα κ. ΣΑΒΒΙΔΗ δεν θέλουν ανακοινώσεις δημόσιες, αλλά ανακοινώσεις «κατ' ιδίαν» . Και όταν δημοσίως λες «έχουμε τα μέσα για να τους αποβάλουμε», κάνεις διπλό λάθος, αφ' ενός μέν γιατί τους δείχνεις τα χαρτιά σου και αφ' ετέρου τους αφήνεις χρόνο να προετοιμασθούν.

Και κάνεις το τεράστιο ΛΑΘΟΣ να γράφεις δημόσια ότι «στο μάτς με τον Ουλιμπιάγκους θα δούν ένα άλλο πρόσωπο».

Αυτό ακριβώς θέλουν κ. ΣΑΒΒΙΔΗ, την δράση στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δηλαδή στο μάτς που, σε πρώτη φάση, οι Μονάδες Αθηναϊκής Τρομοκρατίας, θα έχουν πλήθος ληγμένα δακρυγόνα, για να ρίξουν αναιτίως, εσύ τους δίνεις το έναυσμα

Και να σε πώ κάτι τελευταίο: προσωπικά, όσο και να θέλω, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να ρίξω ευθύνη και ν' αποβάλλω αμούστακα παλληκαράκια.

Είναι σαν να λές ότι φταίει ο 16χρονος που παίρνει ναρκωτικά, ή έχει εγκληματική δραστηριότητα και δεν ευθύνονται γονείς, δάσκαλοι και πολιτικό και κοινωνικό σύστημα συνολικά.

Κι αν θα είχε αξία κάτι, αυτό θα ήταν η ΕΝΤΑΞΗ αυτών των αμούστακων στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και όχι η αποβολή τους.

Και φυσικά, θα πρέπει να ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙΣ αντιΠΑΟΚτσήδικη δράση.

Όμως με ΕΞΥΠΝΗ, ΑΘΟΡΥΒΗ και «κατ' ιδίαν» καταστολή. Ο δημόσιος χαρακτήρας μιας τέτοιας προσπάθειας ΠΟΤΕ δεν απέφερε θετικά αποτελέσματα.

Όλα αυτά υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχεις προηγουμένως συλλάβει «τι ακριβώς γίνεται». Εφ' όσον λειτουργεί ο «μπαλλαδόρος» και κάποια άλλα «ραδιόφωνα», δείχνεις ότι δεν έχεις συλλάβει τα γίνεται και από τον Ιανουάριο θα έχουμε πάλι τα ίδια.

Και εν τέλει κ. ΣΑΒΒΙΔΗ, αν κάποιος/κάποιοι έκαναν κακό στην οικογένειά σου η στις επιχειρήσεις σου, είμαι βέβαιος ότι δεν θα εξέδιδες ανακοίνωση για να τους εντοπίσεις και να τους τιμωρήσεις.

Υ.Γ (1) Ο καλλιεργημένος ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ορθά σημείωσε ότι ο πορνόγερος με την γνωστή δήλωσή του, μείωσε την... νίκη της ομάδος του στο Λονδίνο. Διαφεύγει ωστόσο στον ΚΟΥΛΗ ότι ο πορνόγερος στην κάψα του για την ΤΟΥΜΠΑ, απέδωσε το πραγματικό νόημα της «νίκης» στο Λονδίνο. Γιατί, ΜΟΝΟ μετά από ένα δίτερμα με ΣΙΓΟΥΡΟ αποτέλεσμα, έχεις την δυνατότητα ν' ασχολείσαι με τον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αντίπαλό σου, όχι μόνο σ' επίπεδο ποδοσφαιρικών δεδομένων αλλά σε νοοτροπία, αντίληψη και φιλοσοφία ζωής.

(2) Την 30/9/2015 και επ' ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου από τους Εγγλέζους φονιάδες, που εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου , ξαναθυμήθηκα τις θυσίες των ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, ΜΑΤΣΗ, ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ, ΖΑΚΟΥ και τόσων άλλων ΝΕΑΡΩΝ Ελληνόπουλων που έδωσαν την ζωή τους και κυρίως τα ΝΙΑΤΑ τους για το Ελληνικό Έθνος. Κι εκεί που ένα κύμα εθνικής υπερηφάνειας με διαπερνούσε, ακούω τον Πάρντο και τον Φορτούνη να γράφουν το 'έπος' του Λονδίνου και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: :μόνο μέσα από τις επικές νίκες του πειραϊκού ποδοσφαίρου μπορείς να αισθανθείς "εθνικά υπερήφανος".

Διαβάστε ακόμη...