Πρότζεκτ 2025: Ανοιχτοί φάκελοι για τον ΠΑΟΚ, με σπάνια αισιοδοξία

Η σεζόν τελείωσε. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την κορυφή. Το μεθύσι κρατάει ακόμα. Υπάρχει ΠΑΟΚτσής που να μην έχει ήδη σκεφτεί την επόμενη μέρα;
Equalizer Equalizer
Πρότζεκτ 2025: Ανοιχτοί φάκελοι για τον ΠΑΟΚ, με σπάνια αισιοδοξία

Το γλέντι κατάκτησης του πανάξιου, πρωτοφανούς τίτλου κράτησε όσο έπρεπε. Η τελική δικαίωση ήρθε να γεμίσει -επιτέλους- τις μπαταρίες ηθικού και αισιοδοξίας τόσο του κόσμου, όσο και όλων μέσα στον ΠΑΟΚ. Είπαμε, είναι αδύνατον να αναφέρει κανείς όλα τα μικρά και ενδιαφέροντα που έπαιξαν ρόλο, που αποτυπώθηκαν, που θα θυμόμαστε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το ημερολόγιο όμως γράφει 22 Μαϊου και ο ΠΑΟΚ έχει ανοιχτά θέματα: Συμβόλαια που λήγουν, συμβόλαια που θα θέλαμε να λήξουν, κενά που ήδη υπήρχαν, διοικητικές ανακατατάξεις, μπατζετ, επενδύσεις, γήπεδα. Της κακομοίρας.

Είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο να είναι όλοι τόσο αισιόδοξοι στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Συνήθως ξεκινάμε απ την ανάποδη και… βλέπουμε στην πορεία. Τόσο ο τίτλος, όσο και το διαφαινόμενα εύκολο (στη θεωρία) μονοπάτι για το Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνουν το γιατί.

Ας μη ξεχνιόμαστε. Ούτε όλες οι δυσλειτουργίες λύθηκαν, ούτε όλα τα κενά καλύφθηκαν. Όμως φαίνεται πως έχουμε στα χέρια μας μια ιστορική «συναστρία». Μοιάζει να έχουν ευθυγραμμιστεί επιτέλους οι ασπρόμαυροι «πλανήτες» ώστε να μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Η ομάδα έχει ήδη μάθει να ανταπεξέρχεται στις οικονομικές δυσκολίες που έφεραν οι ντόπιοι πολιτικοί εκβιασμοί και ο πόλεμος στη γειτονιά του Ιβάν. Οι εσωτερικές παλινωδίες με τους υποτιθέμενους τεχνικούς διευθυντές, φέτος δεν υπάρχουν. Ο προπονητής όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δηλώνει ευτυχισμένος (σπάνιο φαινόμενο ο ΠΑΟΚ να φτάνει στην κορυφή και να μην απολύει/χάνει προπονητή), μια καλή μαγιά στο ρόστερ υπάρχει. Φυσιολογικές ηλικίες, όχι πολλά σημαντικά συμβόλαια να λήγουν. Τι άλλο να ζητήσει ο ανεμοδαρμένος ΠΑΟΚτσής;

Εξ ου λοιπόν και η αισιοδοξία.

Στο χέρι μας είναι λοιπόν.

Οι πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλάνε για επικείμενα μεταγραφικά «μίτινγκ» στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για παραμονή του προπονητή που θέλει να βάλει από τώρα κάποιες κατευθυντήριες γραμμές και βάσεις. Για «φυσιολογικές» αλλαγές στο ρόστερ, με στόχο τη λογική και χειροπιαστή βελτίωση.

Ναι, το καλοκαίρι που έρχεται είναι ωραίο. Επιτέλους.

ΥΓ. Το εμετικό, συντονισμένο και ομαδικό αυτοξεβράκωμα των υποτιθέμενων «ρεπόρτερ» αθηναϊκών ομάδων που βρήκαν πάλι ευκαιρία να επιτεθούν στον Λουτσέσκου, μόνο γέλιο προκαλεί. Θα έπρεπε να έχετε μάθει ότι «ο Βορράς θυμάται». Και θυμάται ειδικά τα εγκλήματά που έγιναν επί σειρά ετών. Παλιότερα και πιο σύγχρονα. Μην ελπίζετε.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...