Βελτιώνει αισθητά την εικόνα του!

O ΠΑΟΚ επικράτησε στη Μίκρα με 3-1 επί του Άθλου Ορεστιάδας και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του League Cup "Νίκος Σαμαράς"...
Κουβανός Κουβανός
Βελτιώνει αισθητά την εικόνα του!

Επιθετικά ήμασταν πολύ καλοί στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Κάναμε μια κοιλιά στο 2ο και 3ο σετ, όταν και άρχισε ο Άθλος να πιέζει περισσότερο από το σερβίς χαλώντας την υποδοχή μας. Είχαμε εξαιρετικούς τους Τρούχτσεφ και Φαν Χάρντερεν με πάνω από 60% στην επίθεση. Είδαμε πληθώρα επιθετικών επιλογών και από τους 2 παίκτες, ενώ παράλληλα είδαμε και πρώτους χρόνους από τους Τακουρίδη, Γάτση και Λινάρδο.

Ο Μπλανκενάου μοίρασε πολύ καλά το παιχνίδι σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού. Στο 1ο σετ ήταν άψογος, στο 2ο με 3ο σετ διαχειρίστηκε καλά το μοίρασμα αν και χρειάστηκε να τρέξει αρκετά σε αυτά τα σετ, ενώ στο 4ο έπαιξε πολύ καλά. Γενικά όταν παίζει γρήγορα, βγάζει τέλειες επιθέσεις και με μονά μπλοκ τους παίκτες. Φαίνεται ότι κουμπώνει πολύ καλά με τους ακραίους και με τον Σαλταφερίδη.

Έπαιξε αρκετά την πάιπ με τους Φαν Χάρντερεν και Τρούχτσεφ, ενώ είδα αρκετούς πρώτους χρόνους αλλά κυρίως είδα ποιοτικούς πρώτους χρόνους. Με εξαίρεση μία με δύο προσπάθειες οι Τακουρίδης, Γάτσης τροφοδοτήθηκαν πολύ σωστά και με την μπάλα εκεί ακριβώς που την ήθελαν. Έκανε κάποια λάθη κυρίως στο 3ο σετ, ενώ σε κάποιες φορές δεν έπρεπε να παίξει τον Σαλταφερίδη, καθώς είχε ήδη "προδώσει" το που θα δώσει την μπάλα. Όμως ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση.

Ο συνδυασμός πασαδόρος-επίθεση αποτυπώνεται στα πολύ υψηλά ποσοστά που είχαμε στις επιθέσεις με αρνητική υποδοχή (69% σε 16 προσπάθειες), στις επιθέσεις με κόντρα μπάλα (54% σε 37 προσπάθειες) και στις επιθέσεις με θετική υποδοχή (56% σε 41 επιθέσεις). Στη θετική υποδοχή θα μπορούσαμε να είμαστε και καλύτεροι αλλά τόσο ο πασαδόρος όσο και οι ακραίοι πήρανε κάποιες λάθος επιλογές.

Στο μπλοκ ξεκινήσαμε λίγο νωθρά, αλλά σιγά σιγά ανέβηκε αισθητά και γενικά πήραμε πολλούς πόντους, έχοντας πολλούς συμμετέχοντες. Ο Τακουρίδης ήταν σταθερά καλός, ο Τρούχτσεφ είναι πολύτιμη βοήθεια, ενώ οι Γάτσης και Φαν Χάρντερεν βοήθησαν επίσης. Καλές τοποθετήσεις και από τον Σαλταφερίδη, ενώ ο Λινάρδος έδωσε 2 ωραίες στιγμές με μπλοκ στο τέλος. Όμως σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερα από τους κεντρικούς. Εστιάζουμε στην ομαδική προσπάθεια του μπλοκ, αλλά πρέπει να ενισχυθούμε στη θέση αυτή.

Στο σερβίς είχαμε σε μέτρια μέρα θα πω τα "καλά" μας χαρτιά. Οι Φαν Χάρντερεν και Τρούχτσεφ ξεμπλόκαραν από τα τέλη του 3ου σετ και μετά. Μέχρι τότε τα τζαμπ φλοτ των Γάτση και Μπλανκενάου δημιουργούσαν προβλήματα. Στο 4ο σετ άπαντες ήταν εξαιρετικοί επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να πάρει άνετα το τελευταίο σετ.

Στην υποδοχή ξεκινήσαμε μεν καλά στο 1ο σετ, αλλά στο 2ο και στο 3ο σετ πιεστήκαμε πολύ και έπεσε η απόδοσή μας. Μοιραία ήρθε και η δυσκολία στο σκοράρισμα και οι εύκολοι πόντοι. Δεν είναι τυχαίο που δεχτήκαμε τους 4 από τους 7 άσσους στο 3ο σετ. Στο 4ο σετ βελτιωθήκαμε, αλλά σίγουρα οι Κοκκινάκης, Φαν Χάρντερεν και Τρούχτσεφ μπορούν και πολύ καλύτερα. Ειδικά ο Μένιος μπορεί να παίξει καλύτερα και πρέπει να ανέβει.

Λάθη κάναμε αρκετά. Τα περισσότερα ήταν στο σερβίς, ενώ στο 3ο σετ κάναμε γενικά λάθη σε άμυνες, επιθέσεις και υποδοχές. Καλό είναι μειώσουμε τα λάθη, καθώς ένα σετ λάθη δε συγχωρείται από πιο δυνατούς αντιπάλους.

Ο Σαλταφερίδης τείνει να είναι το μεγαλύτερο μας "κέρδος" φέτος. Το παιδί παίζει εξαιρετικά, δε διστάζει να πάρει δύσκολες επιθέσεις. Πιέζει από το σερβίς, παίρνει μπλοκ, χτυπάει δυνατά. Χαίρομαι που βγάζουμε παίκτες έτοιμους να δώσουν λύσεις.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΗΦΙΣΙΑ!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ!!!

Και τα στατιστικά του αγώνα της πρόκρισης στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ!

Διαβάστε ακόμη...