«Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη»

Το έλεγαν κάποιοι σιωπηλά, κάποιοι αντιδραστικά, εμείς το λέμε φωναχτά με επιχειρήματα...
Ο ιστορικός του μέλλοντος Ο ιστορικός του μέλλοντος
«Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη»

Η Θεσσαλονίκη πρέπει να λειτουργήσει όπως ο ΠΑΟΚ, με εξωστρέφεια καθώς είναι ο Σύλλογος που φέρνει τρόπαια διακρίσεις κάθε χρόνο σε όλα τα αθλήματα.

Πριν κάποια χρόνια είχε γραφτεί αυτό το άρθρο: "Η μεταφορά της πρωτεύουσας της χώρας στην Θεσσαλονίκη ως μια υπέρβαση", που έλεγε ότι πρέπει να γίνει μεταφορά πρωτεύουσας από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη σαν μια μορφή υπέρβασης. Εμείς δεν θα λέγαμε μόνο υπέρβασης αλλά ιστορικής ανάγκης και θα υποστηρίξουμε αυτό που λέμε με 26 συμβολικά επιχειρήματα για αρχή.

1) Καταγωγή των Ελλήνων

Οι Πρωτοελληνες είχαν καταγωγή από τον Βορρά δηλαδή Μακεδονία, Βόρεια Θεσσαλία και Ήπειρο.

Το όνομα Θεσσαλονίκη πέραν των άλλων ενώνει Μακεδόνες και Θεσσαλούς, τους Πρωτοέλληνες δηλαδή όπως ο Γιάννης Σαββίδης ένωσε Μακεδονία, Θεσσαλία με τα δύο μεγάλα λιμάνια τους Βόλο και Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Ετυμολογία του ονόματος και διαπίστωση ότι είναι συνώνυμο της Αθηνάς (και Αθήνας)

Μεταξύ των βιογραφικών στοιχείων του Φιλίππου Β΄ παραδίδονται τα ακόλουθα:«Εν έτεσι γουν είκοσι και δυσίν, οις εβασίλευσεν ...Αυδάταν Ιλλυρίδα γήμας έσχεν εξ αυτής θυγατέρα Κύνναν, έγημε δε και Φίλαν, αδελφήν Δέρδα και Μαχάτα...Οικειώσασθαι δε θέλων και το των Θετταλών έθνος επαιδοποιήσατο εκ δύο θετταλίδων γυναικών, ών η μεν ην Φεραία Νικη- σίπολις, ήτις αυτώ εγέννησε Θετταλονίκην, η δε Λαρισσαία Φίλιννα, εξ ης Αριδαίον ετέκνω-σε. Προσεκτήσατο δε και την Μολοττών βασιλείαν, γήμας Ολυμπιάδα, εξ ης έσχεν Αλέξαν-δρον και Κλεοπάτραν...» (Satyrus Biogr.Fragmenta,fr.5) .

Από τις παραπάνω μαρτυρίες διαπιστώνεται ότι ο Φίλιππος, καθώς επέκτεινε το βασίλειό του προς άλλες ελληνικές πόλεις ή και ημιβάρβαρες περιοχές, ασκούσε πολιτική όχι βίαιης επιβολής αλλ' «εξοικείωσης» («θέλων οικειώσασθαι») με επιγαμίες, που ο ίδιος πραγματοποιούσε. Έτσι λοιπόν καταλαμβάνοντας τη Θεσσαλία και τις θεσσαλικές πόλεις έλαβε ως συζύγους τη Λαρισαία Φίλιννα και τη Φεραία Νικησίπολη, από την οποία απέκτησε την Θεσσαλονίκη, κατόπιν γυναίκα του Κάσσανδρου, που έδωσε αυτό το όνομα της συζύγου στην πόλη της Θεσσαλονίκης (316-5π.Χ.).

Οι σύγχρονοι λεξικογράφοι και ερμηνευτές θεωρούν ότι το όν.Θεσσαλονίκη αποτελεί σύνθεση των ονομάτων Θετταλών + νίκη. Μάλιστα κάποιοι νομίζουν ότι δόθηκε αυτό το όνομα εις ανάμνηση της νίκης του Φιλίππου επί των Θεσσαλών. Η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη. Όχι μόνο διότι ο Φίλιππος είναι δεδομένο ότι επεδίωκε «οικειώσασθαι» και συνεπώς θ΄απέφευγε να προκαλέσει τους Θεσσαλούς αλλά διότι, αν όντως αυτή ήταν η σύνθεση, θα σήμαινε κάποια νίκη των Θεσσαλών και όχι του Φιλίππου! Αλλά κυρίως η παρεμφερής σύνθεση του ονόματος Στρατονίκη, αποδεικνύει την πραγματική σύνθεση και του ονόματος Θεσσαλονίκη. Το όνομα Στρατονίκη προέρχεται από τη σύνθεση των ονομάτων Στρατού+νίκη> Στρατονίκη. Ούτω πως λοιπόν Θετταλού+νίκη > Θετταλονίκη> Θεσσαλονίκη. Αμφότερα τα ονόματα έχουν ως β΄ συνθετικό το όνομα Νίκη και «η Νίκη στην Αθήνα δεν είναι παρά ένα επίθετο της Αθηνάς» (P.Grimal). Φιλολογικώς δε οφείλουμε να χαρακτηρίσουμε το φαινόμενο ως «αντονομασία». Και δεδομένου ότι η Αθηνά ήταν και πολεμική θεά, το όνομα Στρατονίκη προέκυψε «κατ' αντονομασίαν και περίφρασιν».

Κάπως παρεμφερής η ερμηνευτική προσέγγιση του Θετταλού-νίκη, αρκεί να ετυμολογήσουμε ορθά το όνομα Θετταλός. Οι λεξικογράφοι της Αρχαίας Ελληνικής το θεωρούν ως όνομα προελληνικό είτε αγνώστου ετύμου είτε σε κάποια συνάφεια με το θέσσασθαι (=εύχεσθαι). Αμφισβητούμε αυτές τις ερμηνείες και θεωρούμε ότι το όνομα Θετταλός προήλθε από τη σύνθεση των ονομάτων Θέτ(-ιδος) + θαλ(λ)ός > *Θετθαλός > Θετταλός (με αφομοίωση του δασέος οδοντικού προς το ψιλό προς αποφυγήν της δυσηχίας εκ δύο αλλεπάλληλων δασέων). Δηλαδή Θετταλός είναι ο υιός της Θέτιδος και Θετταλού-νίκη >Θετταλονίκη,Θεσσαλονίκη είναι αντονομασία της Αθηνάς ,της προστάτιδος του Αχιλλέα ,όπως φαίνεται στην Ιλιάδα. Θεσσαλονίκη λοιπόν είναι συνώνυμο της Αθηνάς αλλά και της Αθήνας, δεδομένου ότι το όνομα «Αθήναι» προδήλως προήλθεν από το όνομα της θεάς «Αθήνης»( Ι.Ν.Ηλιούδης,δ.Φ Σχολ.Σύμβουλος Φιλολόγων Λάρισας) που ζούσε μυθολογικά στον Όλυμπο της Μακεδονίας και Θεσσαλίας!

Η ύπαρξη των Πρωτοελλήνων στην Βόρεια Ελλάδα επιβεβαιώνει κατά ένα τρόπο και την ερμηνεία των Αρχαίων λεξικογράφων για το όνομα Θεσσαλονίκη.

2) Το βουνό των Ελλήνων ήταν ο Όλυμπος εκεί που ήταν οι 12 Θεοί του Ολύμπου, ποια πόλη το κοιτάει απέναντι της; Η αρχαία Θέρμη με τον Θερμαϊκό της, η Θεσσαλονίκη.

3) Πρώτη Ελληνική Αυτοκρατορία ,η Μακεδονική στις Αιγές 40 χλμ από την Θεσσαλονίκη όπου εκεί βρίσκεται και ο τάφος της Μακεδόνισσας Βασίλισσας Θεσσαλονίκης με καταγωγή και από Θεσσαλία.

4) Ελληνικό Λιμάνι Θεσσαλονίκης αυτή την στιγμή έχει το μοναδικό Ελληνικό λιμάνι μαζί με του Βόλου που ανήκουν σε Έλληνες Πόντιους.

https://www.paokmania.gr/podosfairo/diafora/225980-o-ivan-to-limani-tou-volou-kai-o-eykseinos-pontos

5) Η Θεσσαλονίκη, Μακεδονία έχει πάνω της 4 Αυτοκρατορίες, την α) Μακεδονική -Ελληνιστική, β) Ρωμαϊκή, γ) Βυζαντινή, δ) Οθωμανική. Όλες αυτές οι Αυτοκρατορίες άφησαν ανεξίτηλα, εμβληματικά μνημεία πάνω στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

6) Η Μακεδονική Αυτοκρατορία άφησε τις Αιγές και τον Παρθενώνα της Μακεδονίας το μοναδικό μνημείο που εμφανίζεται ξανά τέλος του 2023, τρεις φορές μεγαλύτερο του Παρθενώνα της Αττικής και πρώτο σε μοναδικότητα σχεδιασμού που μετά από αυτό έγιναν άλλα παρόμοια σε όλο τον κόσμο άλλωστε το όνομα της Θεσσαλονίκης είναι Μακεδονικό και ο ιδρυτής της ο Κάσσανδρος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την Αμφίπολη μνημείο Μακεδονικό, εμβληματικό που ακόμα δεν αποκάλυψε όλα τα μυστικά του, αλλά και τους Φιλίππους.

7) Οι Ρωμαίοι-Ρωμιοί άφησαν εμβληματικά έργα όπως το συγκρότημα του Γαλέριου, την Καμάρα, την Ροτόντα κτλ.

8) Οι Βυζαντινοί έκαναν όλη την πόλη με βυζαντινά μνημεία και ναούς με την Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης λίγα χρόνια μετά την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης που ανήκει στα μνημεία της UNESCO όπως και 15 άλλα μνημεία της .Παράλληλα η Βυζαντινή «Πομπηία» που ανακαλύφθηκε με αφορμή το Μετρό και θα αποκαλυφθεί πλήρως όταν λειτουργήσει πλήρως καθιστά τον συγκεκριμένο χώρο που απλώνεται σε 5 σταθμούς και 300.000 εκθέματα, τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο διεθνώς σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου πολιτισμού.

9) Ακόμα και οι Οθωμανοί άφησαν εμβληματικά μνημεία όπως τον Λευκό Πύργο που αποτελούν σημείο αναφοράς και μνήμης για λόγους στενάχωρους και συμβολικούς για εμάς τους Έλληνες.

10) Στην Μακεδονία ανήκουν οι δύο πιο επιδραστικές παγκόσμιες προσωπικότητες, ο Μέγας Αλέξανδρος (Πέλλα) και ο δάσκαλος του ο Αριστοτέλης (Στάγιρα Χαλκιδικής), οι άλλες δύο σύμφωνα με διεθνή πανεπιστήμια ήταν οι Αθηναίοι Πλάτωνας και Σωκράτης.

11) Επιδραστικός ήταν και ο Ιησούς Χριστός. Από Θεσσαλονίκη και Φιλίππους ο Απόστολος Παύλος δίδαξε τον Χριστιανισμό σε όλους τους Έλληνες σύμφωνα με τους επιστολές προς Θεσσαλονικείς. Μην ξεχνάμε και την συμβολή του Θεσσαλονικιού Αγίου Δημητρίου για να σταματήσουν οι ανθρωποθυσίες Χριστιανών. Φυσικά στη Θεσσαλονίκη είναι το κέντρο της Μακεδονικής σχολής που κυριάρχησε στη Βυζαντινή Αγιογραφία και όλες τις εικόνες που βλέπουμε κυρίως σήμερα στην Ορθοδοξία.

12) Από Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι Βυζαντινοί Έλληνες, Θεσσαλονικείς Κύριλλος και Μεθόδιος να διδάξουν την Ορθοδοξία στους Σλάβους.

13) Οι Ρωμαίοι σύμφωνα με την Αινειάδα είχαν καταγωγή από την Ελληνική Τροία, που στην ουσία έφυγαν μετά τον Ελληνικό εμφύλιο και μαζί με την Μεγάλη Ελλάδα -Κάτω Ιταλία ξεκίνησαν την δικιά τους Αυτοκρατορία. Ο Μέγας Κωνσταντίνος πριν κάνει πρωτεύουσα το Βυζάντιο και γίνει η Νέα Ρώμη είχε σκεφτεί και την Θεσσαλονίκη για πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας αλλά την είχε ιδρύσει ο Κάσσανδρος. Από τότε η ρήξη Ρώμης και Νέας Ρώμης δηλαδή της Κωνσταντινούπολης ήταν εμφανέστατη, τους ένωνε η Εγνατία οδός Ρώμη-Δυρράχιο-Θεσσαλονίκη- Κωνσταντινούπολη -Τραπεζούντα με κέντρο της Εγνατίας την Θεσσαλονίκη.

Να ένας λόγος να τελειώσει η κόντρα μεταξύ Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού που στην ουσία ήταν ένας, καλή ώρα η πάλη ήταν Ελληνορωμαϊκή πάλη, να τα βρουν στη μέση της Εγνατίας στην Θεσσαλονίκη, να γίνει η Θεσσαλονίκη το κέντρο Διαλόγου της Κοινής Καθολικής -Ορθόδοξης Εκκλησίας να είναι στην μέση μεταξύ Ρώμης και Κωνσταντινούπολης.

14) Οι Βαλκάνιοι της Χερσονήσου του Αίμου αγαπούν την Θεσσαλονίκη για δικούς τους λόγους γιατί θυμούνται και οι Βούλγαροι, Σέρβοι, Αλβανοί, Σλάβοι, Ρώσοι κτλ τις δικές τους Αυτοκρατορίες, Σερβοκρατία κτλ, ξέρουν ότι από εδώ έγιναν Χριστιανοί.

Άλλωστε η Θεσσαλονίκη συνολικά ήταν 181 χρόνια πρωτεύουσα περιοχής που κάλυπτε και χώρο εκτός της Μακεδονίας, στα πρώτα Ρωμαϊκά χρόνια κυρίως, συμπεριλαμβανομένου και της Αθήνας, Πριγκιπάτο Θεσσαλονίκης, στα Βυζαντινά χρόνια στο Δεσποτάτο της Ηπείρου και φυσικά όταν ο Γαλέριος στην Τετραρχία την είχε πρωτεύουσα όλης της Χερσονήσου του Αίμου.

15) Κακά τα ψέματα η Θεσσαλονίκη είναι στο κέντρο των Βαλκανίων που παλιά ζούσαν διάσπαρτοι οι Έλληνες και είναι ακριβώς στο κέντρο σε αυτό που λέμε νοητά Μεγάλη Ελλάδα με δεδομένο ότι η Αθήνα δεν έχει παρελθόν Ρωμαϊκό, Βυζαντινό, Οθωμανικό. Εάν κάνεις ένα νοητό Σταυρό στη Μεγάλη Ελλάδα στο κέντρο της είναι η Θεσσαλονίκη.

16) Την Θεσσαλονίκη την αγαπούν και οι Τούρκοι σαν γενέτειρα του Κεμάλ και το κίνημα των Νεότουρκων, είναι το αντίπαλο δέος για αυτούς της δικιάς τους «Ινστάνμπουλ», για εμάς είναι η πόλη με τις ίδιες βυζαντινές αξίες της Κωνσταντινούπολης, αλλά παράλληλα η περιοχή λόγω Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει και ένδοξο αρχαίο παρελθόν. Εάν λοιπόν το όραμα των Ελλήνων -Ρωμιών είναι ότι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι η Κωνσταντινούπολη, Μικρά Ασία, Πόντος, Θράκη μέχρι να μας δώσουν την Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι, Αμερικανοί για πρωτεύουσα του Γένους έχουμε ήδη στα πόδια μας την Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα του Γένους, μπορούμε να την κάνουμε μόνη μας με απλή μεταφορά, που εκφράζει τα ίδια σαν Ρωμιοσύνη, Βυζάντιο, Χριστιανισμό και Αρχαία Ελλάδα δηλαδή όλο το Γένος από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Μην ξεχνάμε ότι το 70% των Ελλήνων της Ανατολής ήρθε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Το 1915-1922 και ενώθηκε με τους γηγενείς Έλληνες Μακεδόνες,

17) Στη Μακεδονία έχουμε το "Βατικανό" της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας το Άγιο Όρος που ενώνει εμάς με τους Ορθόδοξους χριστιανούς, τους Σλάβους, αφού εκεί υπάρχουν εκτός των Ελληνικών Μονών, υπάρχουν τα Σερβικά, Βουλγαρικά, Ρωσικά μοναστήρια κτλ.

18) Η Θεσσαλονίκη έχει το Δικέφαλο του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚΘ1925, της πρώτης ΑΕΚ το, Αθλητικό τμήμα ΕΚωνσταντινουπολιτών 1923 αφού ιδρύθηκε πριν την ΑΕΚ Αθηνών, της ΒΑΕ1923, της ΔΕΘ1926. Οι Δικέφαλοι φέρνουν την Θεσσαλονίκη πιο κοντά με την Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία.

19) Όπως προείπαμε Το 1915-1922 στη Θεσσαλονίκη, Μακεδονία ήρθε το 70% του Ανατολικού Βυζαντίου των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Θρακιωτών ,των Κωνσταντινουπολιτών και στην ουσία έκαναν τον ΠΑΟΚ που τον αγάπησαν και οι γηγενείς Μακεδόνες που μόλις το 1912 μπήκαν στον Ελληνικό κορμό της Νότιας Ελλάδας. Μέχρι το 1912 ήταν Μακεδονία-Πόντος-Θράκη –Μικρά Ασία –Κωνσταντινούπολη συμπολίτες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Επίσης και οι γηγενείς Θεσσαλονικείς έχασαν τα σπίτια τους από την φωτιά του 1917.

20) Η Θεσσαλονίκη-Μακεδονία -Βόρεια Ελλάδα μέχρι και τις μέρες ανήκουν πνευματικώς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και όχι στην αποσχισθείσα Ελλαδική Εκκλησία των Αθηνών με εντολή του Βαυαρού Όθωνα 1850.

21) Εκτός των Βαλκανικών, Σλαβικών λαών την Θεσσαλονίκη την αγαπούν λαοί όπως οι Αρμένιοι, Ασσύριοι, Σύριοι - Ρωμιοί, φυσικά είναι και το κέντρο της Ελληνικής Ομογένειας, μια και έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού. Οι παππούδες πρόσφυγες, τα παιδιά μετανάστες.

22) Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία ευρύτερα δίνουν την περισσότερη ενέργεια και τα περισσότερα αγροτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα.

23) Η Θεσσαλονίκη έχει από το 1926 την ΔΕΘ που έχει το Νεοελληνικό σύμβολο ανάπτυξης, τον Πύργο του ΟΤΕ, παλιά είχε και ξακουστά φεστιβάλ κινηματογράφου, θεάτρου, τραγουδιού κτλ.

24) Η Θεσσαλονίκη από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα ήταν πάντα Μητρόπολη ποτέ χωριό όπως η Αθήνα για 2000 χρόνια δείγμα ότι η πόλη από μόνη της σαν γεωπολιτική θέση είχε αξία και δεν χρειάζονταν πολιτική απόφαση για τη επανίδρυση της από τον Βαυαρό Βασιλιά όπως του Όθωνα.

Εάν γεωπολιτικά είχε αξία η Αθήνα θα την είχαν αναπτύξει οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Οθωμανοί και δεν θα την θυμόταν ο Βαυαρός Όθωνας μετά την δολοφονία του Καποδίστρια που το κατεστημένο της εποχής τον θεωρούσε Ρώσο και όχι Έλληνα. Το παρακάτω βίντεο επιβεβαιώνει ότι η Θεσσαλονίκη διαχρονικά χωρίς διαλείμματα ήταν μέσα στις πρώτες 5 πόλεις πληθυσμιακά στην Ευρώπη για εκατοντάδες έτη.

25) Εάν το Ελληνικό κράτος έκανε πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει εάν η Μακεδονία είναι Ελληνική, γιατί θα ήταν δήλωση αναγνώρισης από το ίδιο το Ελληνικό κράτος και θα έβαζε τέλος σε κάθε είδους αμφισβήτηση σαν κίνηση ματ στη γεωπολιτική σκακιέρα. Φυσικά έτσι θα σταματούσαν και τα αντιεθνικά συνθήματα των Αθηνέζων (ο όρος χρησιμοποιείται για περιγράψει τους αλοζόνες κάτοικους της Αθήνας που επειδή ζουν εκεί τα τελευταία 180-100 χρόνια νιώθουν πιο Έλληνες και λένε τους Βόρειους Βούλγαρους έχοντας άγνοια την ιστορία και συνέχεια του Γένους και του Έθνους).

Μην αμελούμε ότι στον πρώτο Παγκόσμιο χάρτη του κόσμο τον Καταλονικό Άτλα όλη η σημερινή Ελλάδα είχε μια σημαία στη Θεσσαλονίκη με τα 4Β παρόμοια με της Κωνσταντινούπολης και μιας πόλης του Πόντου η δε Τραπεζούντας Χρυσό Δικέφαλο σε πορφυρό φόντο. Αυτό το επιβεβαιώνει και το Βιβλίο όλων των Βασιλειών.

26) Στη Θεσσαλονίκη έχει έδρα ο ΠΑΟΚ που το όνομα της και το έμβλημα της ενώνει δύο πόλεις, 4 πολιτισμούς και Αυτοκρατορίες, δύο ηπείρους. Ο ΠΑΟΚ ήταν δημιούργημα Γενοκτονιών και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην Νεοελληνική ιστορία όπως και η Θεσσαλονίκη-Μακεδονία με την προσφυγιά, τον εμφύλιο κτλ.

Ξέρουμε ότι αυτές οι προτάσεις στο εσωστρεφές κατεστημένο των Αθηνών που ελέγχεται με την σειρά του 100 % από το Δυτικό, Φράγκικο κατεστημένο θα ακουστούν γραφικές, λάτρεις της μικρής και έντιμης Ελλάδας θα πουν δεν είναι σωστό, θα πουν ότι η Θεσσαλονίκη είναι στα άκρα της χώρας για να γίνει η πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους. Άλλωστε και η Αθήνα όταν έγινε πρωτεύουσα το 1834, ήταν στα Βόρεια και στα ακραία σύνορα της "Μικρής Ελλάδας" και η Πελοπόννησος με το Ναύπλιο ήταν στην ενδοχώρα σε πιο ασφαλή σημείο θεωρητικά αφού τους χώριζε ο ισθμός της Κορίνθου.

Φυσικά δεν θα ληφθεί υπόψη από το κατεστημένο των Αθηνών ότι στην Ιταλία η Ρώμη είναι η διοικητική πρωτεύουσα αλλά το Μιλάνο η ακμάζουσα οικονομική πρωτεύουσα, στην Τουρκία διοικητική πρωτεύουσα είναι η Άγκυρα και ακμάζουσα οικονομική πρωτεύουσα η Κωνσταντινούπολη .

Στην τελική τα Βαλκάνια πλέον ανήκουν στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ είναι φίλοι μας όχι εχθροί, η Θεσσαλονίκη εάν δεν γίνει η διοικητικό πρωτεύουσα της Ελλάδας μπορεί να γίνει η Οικονομική της πρωτεύουσα λόγω της γειτνίασης με την τεράστια αγορά της Ευρώπης, Βαλκανίων. Ανάλογο ρόλο πρέπει να παίξουν και τα Ιωάννινα, αλλά και η Αλεξανδρούπολη με πολιτικές αποκέντρωσης.

Πρόσφατα ο Παναθηναϊκός έβγαλε φανέλα με την Ακρόπολη, ο ΠΑΟΚ το 1992 δίπλα στο Δικέφαλο έβαλε το αστέρι της Βεργίνας στα ματς με Παρί κάνοντας την δικιά του επανάσταση στην UEFA μετά όλως «τυχαίως» ήρθαν τα επεισόδια και ο μακροχρόνιος Ευρωπαϊκός αποκλεισμός του, πρόσφατα φανέλα με τοπόσημα της Θεσσαλονίκης.

Εμείς προτείνουμε φανέλες του ΠΑΟΚ με τον Παρθενώνα της Μακεδονίας, με την Καμάρα, με την Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης με τον Λευκό Πύργο, με το Επταπύργιο με τον Πύργο του ΟΤΕ μια και η περιοχή έχει να επιδείξει 5 ιστορικές περιόδους με εμβληματικά μνημεία που όμοια της δεν υπάρχουν πουθενά.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...