«Διψασμένοι και παθιασμένοι στο Κύπελλο»

Ο Αμερικανός φόργουορντ δίνει το σύνθημα ενόψει Final 8 ...
«Διψασμένοι και παθιασμένοι στο Κύπελλο»

Ο Τάιλερ Πόλι, έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή του ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία παιχνίδια, με Ιωνικό και Κολοσσό. Χθες, είχε 15 πόντους με 4/6 τρίποντα, ενώ στη Νίκαια, είχε άλλους 15, με 5/8 τρίποντα. Ο Αμερικανός, σχολίασε τη δική του προσαρμογή, την εικόνα της ομάδας στη νίκη επί του Κολοσσού και αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να έχει την Πέμπτη, στο νοκ-άουτ προημιτελικό Κυπέλλου με το Περιστέρι στο Ηράκλειο.

Αρχικά, ο Πόλι αναφέρθηκε στα δύο διαφορετικά πρόσωπα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Κολοσσό και στην επίτευξη του στόχου της νίκης και της κάλυψης της διαφοράς από την ήττα του πρώτου γύρου. «Στο πρώτο ημίχρονο, παίξαμε με πολλή ενέργεια και πολύ πάθος. Βάλαμε τα περισσότερα σουτ που εκτελέσαμε, παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο, πιστεύω ότι μείναμε λίγο από... βενζίνη, ο αντίπαλος, που είναι καλή ομάδα, επέστρεψε. Δε μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι τέτοιο στο παιχνίδι του Κυπέλλου που έρχεται, αλλά και στη συνέχεια της σεζόν».

Όσο για τη δική του εικόνα με τα πολλά τρίποντα με Ιωνικό και Κολοσσό και αν έχει προσαρμοστεί καλύτερα πλέον; «Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Τον Ιανουάριο, δεν τα πήγα καλά και σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια, ήθελα να αντιδράσω και να βοηθήσω την ομάδα, όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, που συνέχισαν να με εμπιστεύονται και να με πιστεύουν για να βάλω αυτά τα σουτ. Χωρίς αυτούς, δε θα μπορούσα να το κάνω».

Ο Αμερικανός ρωτήθηκε για το περίεργο χθεσινό παιχνίδι, με τις διάφορες διακοπές και ειδικά γι'αυτήν στην τρίτη περίοδο, που ήρθε σε ένα σημείο με τον ΠΑΟΚ να έχει μεγάλη διαφορά και μετά από αυτή, ο Κολοσσός επέστρεψε... «Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει ήδη το παιχνίδι. Δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πάρει πολλά ριμπάουντ, ειδικά εγώ. Όταν παίζεις με καλές ομάδες όπως ο Κολοσσός, μπορούν να επιστρέψουν και να πάνε τον αγώνα σε ένα κλειστό σκορ στο τέλος».

Για την εικόνα της ομάδας που πρέπει να περιμένει να δει ο κόσμος από εδώ και πέρα, ο Πολι σχολίασε... «Θα δείτε μία ομάδα διψασμένη, παθιασμένη, που θα προσπαθεί να εκπροσωπεί το όνομα του ΠΑΟΚ, με το σωστό τρόπο. Στο πρώτο ημίχρονο με τον Κολοσσό, είχαμε όλα αυτά που περιέγραψα. Ήμασταν «διψασμένοι», βγάλαμε πάθος, παίξαμε ως ομάδα. Αυτό πρέπει να περιμένει ο κόσμος περισσότερο από εμάς».

Όσο για το αν αυτή η «δίψα» που περιγράφει θα φανεί στο επόμενο παιχνίδι που είναι ο νοκ-άουτ προημιτελικός Κυπέλλου με το Περιστέρι; «Σίγουρα! Αν θέλουμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, πρέπει να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο. Αν δεν έχουμε αυτά τα στοιχεία, θα χάσουμε. Θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με το Περιστέρι. Το έχουμε αντιμετωπίσει δύο φορές κι έχουμε ηττηθεί σε κλειστά και σκληρά παιχνίδια. Πρέπει να κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσαρμογές για ένα δύσκολο παιχνίδι» είπε.

Ο Αμερικανός ρωτήθηκε και για το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, στο οποίο ο ΠΑΟΚ, είχε λιγότερα ριμπάουντ από τον αντίπαλο του, λέγοντας: «Πρέπει να παλεύουμε περισσότερο. Ειδικά εγώ, στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κολοσσό, έχασα πολλά ριμπάουντ από τον Κόφι. Αυτό μας πλήγωσε. Πρέπει ως ομάδα να κάνουμε τα «box out» μας, να θέλουμε περισσότερο τη μπάλα από τον αντίπαλο μας, στο τέλος της ημέρας. Για να προχωρήσουμε στο Κύπελλο, πρέπει να το κάνουμε αυτό. Θα είμαστε καλύτεροι».

Τέλος, για το γεγονός ότι όλοι οι πόντοι του ήρθαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο, δεν είχε την ανάλογη εικόνα, σημείωσε... «Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μπήκα, έχασα πολλά ριμπάουντ, κάτι που πλήγωσε την ομάδα και όταν γίνεται αυτό, δε μπορείς να είσαι μέσα... Ήταν δικό μου λάθος, πρέπει να είμαι πιο συγκεντρωμένος, όπως ήμουν στο πρώτο ημίχρονο, να κάνω «box out» στον παίκτη μου, να πάρω τα ριμπάουντ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Δεν το έκανα στο δεύτερο ημίχρονο όσο έπαιξα, ο προπονητής με έβαλε στον πάγκο και το σέβομαι. Ήταν σωστή απόφαση. Θα είμαι καλύτερος με το Περιστέρι, για να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα, όπως έκανα χθες στο πρώτο ημίχρονο».

Διαβάστε ακόμη...