«Δικαιούμασταν τη νίκη 100%»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ.Λυκογιάννης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκης της ομάδας και το εξέφρασε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στη διάρκεια των δηλώσεών του μετά το αγώνα με τον Προμηθέα Πάτρας.
«Δικαιούμασταν τη νίκη 100%»

Στο πρώτο του σχόλιο για το παιχνίδι ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας, απέναντι σε έναν αντίπαλο με ποιότητα και βάθος. Δικαιούμασταν τη νίκη 100% ειδικά μετά το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά. Από εκεί και πέρα επιβάλλαμε πλήρως το ρυθμό μας. Κάναμε μια πολύ καλή δεύτερη περίοδο ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Λειτουργήσαμε καλύτερα στην πίεση σε όλο το γήπεδο και διαβάζοντας αυτά που μας έδωσε την άμυνα του, χτυπήσαμε τα "miss-match" από έξω ή από μέσα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και από την άλλη βδομάδα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ».

Στη συνέχεια, ο Άρης Λυκογιάννης δήλωσε...

Για τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας...

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε χτίσει ένα σαφέστατα πιο μαχητικό πνεύμα, που αποτυπώνεται στην άμυνα. Μας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η προσθήκη του Carter έχει φέρει ισορροπία στην ομάδα. Αποκτήσαμε ένα ψηλό γκαρντ ο οποίος μπορεί να μαρκάρει ψηλά τριάρια και να παίξει και στο 4 σε small ball. Ο Turner πήγε στη φυσική του θέση, στο 2, και τώρα η ομάδα κούμπωσε λίγο καλύτερα. Υπάρχουν γνωστές αδυναμίες, κάνουμε προσπάθεια να βρούμε δυνατότητα να κατεβάζουν διαφορετικοί παίκτες τη μπάλα. Λειτούργησε αρκετά καλά αυτό σήμερα. Το ότι βγαίνουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές, στη περίπτωση του Turner έχει να κάνει με το γεγονός ότι παίζει στη θέση που έπαιζε σε όλη του την καριέρα και αυτό του δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Για τους υπόλοιπους παίκτες είναι θέμα ημέρας. Ο Προμηθέας άλλαζε σε όλα τα σκριν, είχαμε συζητήσει τι θέλαμε να κάνουμε. Σήμερα, σε σχέση με το Κύπελλο, πήγαμε από έξω προς τα μέσα. Μας βοήθησε σε πολλά στοιχεία. Το ρόστερ έχει έρθει σε μια καλύτερη ισορροπία».

Για τις διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου και το γεγονός ότι η ομάδα ήταν με δύο λιγότερους άσσους...

«Δεν είμαστε -2 άσσοι. Υπάρχουν παιχνίδια που γνωρίζεις ότι ο αντίπαλος θα παίξει με αυτό το στυλ, οπότε προσπαθείς να το ελαττώσεις. Ο Προμηθέας πρεσάρει σε όλο το γήπεδο και προσπαθεί να ανοίξει το ρυθμό, επί της ουσίας δεν υπάρχει πέντε εναντίον πέντε. Ο στόχος αυτής της ομάδας, είναι να κάνει το παιχνίδι ροντέο. Έτσι έχει κάνει μεγάλες νίκες, αν το ελέγξεις αυτό, θα κερδίσεις. Σε άλλο παιχνίδι, μπορεί να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί παίκτες, όταν η πίεση στη μπάλα δεν είναι τόσο μεγάλη. Ο Νώντας δεν έπαιξε καθόλου σήμερα, σε κάποιο άλλο παιχνίδι, θα μπει».

Για την σπουδαία βελτίωση του Turner και για το αν υπάρχει ανταγωνισμός...

«Παίζει ρόλο το ότι πήγε στη φυσική του θέση και ήρθε ένα τριάρι με καλό σουτ με αποτέλεσμα οι άμυνες να ανοίγουν. Η ομάδα τώρα, έχει σουτέρ. Ο ΠΑΟΚ θα ήταν πολύ διαφορετικός αν είχε δημιουργούς, με τα παιδιά που έχουμε στην περιφέρεια. Θα ήμασταν 10 φορές καλύτερη ομάδα. Ο Turner πλέον στην προπόνηση είναι μόνο στο 2. Η έλευση του Carter, έχει φέρει μια καλύτερη ισορροπία στο ρόστερ μας».

Για το αν αντάλλαζε τη σημερινή νίκη με τον ημιτελικό Κυπέλλου...

«Θα προτιμούσα να έχω κερδίσει και τα δύο. Το παιχνίδι του Κυπέλλου, είχε διαφορετική εικόνα. Κάναμε συγκλονιστική προσπάθεια στην άμυνα, είχαμε όμως κακή επιθετική συμπεριφορά. Ήμασταν όμως με -1 παίκτη. Δεν είχαμε τον Carter και δεν είχε παίξει ο Mitrou–Long. Αυτό το παιχνίδι το χάσαμε, επειδή δε βάλαμε δύο ξεμαρκάριστα σουτ, που είχαμε τη δυνατότητα. Η ομάδα μας αυτήν τη στιγμή βρήκε ισορροπία με κάποιες προσωπικότητες και με παίκτες που έχουν μια εμπειρία. Η ομάδα δε χτίστηκε για να πάρει τρόπαια και είχε αρκετά rookie πρόσωπα. Τώρα, έχουμε λίγο μεγαλύτερη εμπειρία. Ο Carter έχει εμπειρία, στην προπόνηση, με τη συμπεριφορά του, με αυτά που κουβαλάει πίσω του. Έχει αγωνιστεί στη Euroleague, στο Eurocup, σε ομάδες τις Ρωσίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας. Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν όλοι τα πάντα. Η χημεία μας είναι καλύτερη. Το καλλιεργούν οι νίκες και σου δίνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη».

Διαβάστε ακόμη...