Ήττα και στη Ρόδο για τον ΠΑΟΚ...

Για την 25η αγωνιστική της Basket League, o ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο κλειστό της Καλιθέας Ρόδου από τον Κολοσσό με 69-60 ...
Ήττα και στη Ρόδο για τον ΠΑΟΚ...

Την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου εξασφάλισε ο Κολοσσός H Hotels που νίκησε στη Ρόδο τον ΠΑΟΚ mateco με 69-60 για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη για τους Ροδίτες που πλέον έχουν ρεκόρ 15-8 (9-3 στην έδρας τους) σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ mateco που υποχώρησε στο 9-14 και πλέον η είσοδος στην οκτάδα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα 10 παραπάνω λάθη που έκανε το ΠΑΟΚ mateco (7-17) παίρνοντας 19 πόντους από εκεί (έναντι 2 των φιλοξενούμενων) και από τα μέσα της δεύτερης περιόδου εδραίωσαν ένα προβάδισμα που δεν έχασαν σε κανένα σημείο μέχρι και το φινάλε.

Ο Τζόρνταν Φλόιντ με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές που είχαν ακόμη τον Μίλερ με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ και τον Μομίροφ με 10 πόντους. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ mateco που «πλήρωσε» πέρα από τα λάθη και κάποια «νεκρά» επιθετικά διαστήματα, είχε ως πρώτο σκόρερ τον Ζερμαίν Λοβ με 21 πόντους αλλά και 8 ριμπάουντ, ενώ ο λύσεις έδωσε και ο Ρένφρο με 6 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες από το ξεκίνημα της αναμέτρησης συμβαδίζοντας στο σκορ και τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν με ένα μικρό 4-0 να προσπεράσουν στο φινάλε της πρώτης περιόδου με 12-9. Στο 14' ήταν η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ mateco κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Λοβ να κάνει το 18-19, καθώς στη συνέχεια ο Κολοσσός βρήκε ρυθμό και προσπέρασε. Ο Φλόιντ έβαλε μπροστά την ομάδα του με έξι πόντους (27-21) στο 18' ενώ το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τους Ροδίτες να έχουν προβάδισμα με 31-26.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ mateco βρήκε μόλις δύο εύστοχα εντός παιδιάς σουτ με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αυξήσουν την υπέρ του διαφορά και να φτάσουν ακόμη και το +10, στο 25' με τον Τιλί να κάνει το 41-31. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, μειώνοντας σε 45-40 με τρίποντο του Τολιόπουλου όμως ο Κολοσσός H Hotels έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 50-42. Παρότι οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά το προβάδισμα, ο ΠΑΟΚ mateco με πέντε διαδοχικούς πόντους του Χριστοδούλου πλησίασε στους 4 πόντους (59-55) τρία λεπτά πριν από το φινάλε. Ο Κολοσσός H Hotels ξέφυγε και πάλι (63-55) με τον Γκριν να κρατά ζωντανή την ομάδα του με τρίποντο (63-58). Στο τελευταίο δίλεπτο όμως Φλόιντ και Μίλερ ανέβασαν και πάλι το προβάδισμα της ομάδας τους, με τους «θαλασσί» μα φτάνουν στην επικράτηση με 69-60.

Τα δεκάλεπτα: 9-12, 31-26, 50-42, 69-60.

Αρης Λυκογιάννης (προπονητής ΠΑΟΚ mateco): «Να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στον Κολοσσό για τη νίκη του. και για την εν γένει παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα. Δικαίως βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση. Είναι μία ομάδα συγκροτημένη, δομημένη σωστά, που έχει παίξει καλό μπάσκετ. Τα δύο βασικότερα στοιχεία που καθόρισαν το αποτέλεσμα σήμερα, είναι όσον αφορά στην επίθεσή μας το κακό ποσοστό που είχαμε στο περιφερειακό σουτ. Αυτό, μπορώ να το δικαιολογήσω από την άποψη ότι ήταν ένα ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι με αρκετή επαφή. Αντίστοιχα, κακό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων είχε και ο Κολοσσός. Θεωρώ ότι είχαμε αρκετές εύκολες ευκαιρίες με ανοικτά σουτ για να σκοράρουμε και δεν το καταφέραμε. Αμυντικά, όμως, τα δύο στοιχεία που μας πλήγωσαν πολύ ήταν τα 12 επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία έδωσαν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στον αντίπαλο και τα 17 λάθη που είναι νούμερο απαγορευτικό και δεν είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει η φετινή μας ομάδα. Πάντα έχουμε μία καλή αντιστοιχία λαθών/ασίστ. Σήμερα δεν ήμασταν καλοί σ’ αυτό, κάναμε πολλά λάθη και αυτά ήταν στοιχεία που καθόρισαν το αποτέλεσμα».

Για γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μένει σχεδόν εκτός playoffs: «Είναι πολύ γρήγορα να πούμε οτιδήποτε. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στο γήπεδό μας που πρέπει να κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε να κλείσουμε νικηφόρα και από ‘κει και πέρα, με ηρεμία και νηφαλιότητα θα δούμε τι θα γίνει».

Ηλίας Καντζούρης (προπονητής Κολοσσού H Hotels): «Συγχαρητήρια στους παίκτες. Θα έλεγα ότι ήταν ένα παιχνίδι playoffs, με αρκετά μεγάλη νευρικότητα. Κάποιες άστοχες επιλογές στην επίθεση, αλλά καταφέραμε μέσω της άμυνάς μας να διατηρήσουμε τον έλεγχο του αγώνα και να πάρουμε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη. Έχουμε 15 ημέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να βάλουμε μία άνω τελεία, ό,τι καταφέραμε μέχρι τώρα στην κανονική περίοδο, δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία στα playoffs και να μείνουμε ταπεινοί και πεινασμένοι».

 

Διαβάστε ακόμη...