Νίκη παρά τις σημαντικές απουσίες

Για την 8η αγωνιστική της Basket League, o Δικέφαλος επικράτησε στην PAOK Sports Arena της Λάρισας με 82-71 ...
Νίκη παρά τις σημαντικές απουσίες

Kυρίαρχος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν ο ΠΑΟΚ mateco κι επικράτησε με 82-71 της Λάρισας για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Mε επιθετικές αιχμές του ΝτιΛέο και ο Λοβ ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο εκτός από ένα διάστημα στην τελευταία περίοδο όπου η Λάρισα προσπάθησε ν' αντεπιτεθεί, ωστόσο αυτό το οποίο κατάφερε ήταν να μειώσει.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι από νωρίς, με το +11 (15-4) στο 6' να καταδεικνύει τον βαθμό υπεροχής τους. Η καλή περιφερειακή άμυνα σε συνδυασμό με τον έλεγχο των ριμπάουντ αποτέλεσαν τα «κλειδιά» για τον ΠΑΟΚ, με συνέπεια να προηγηθεί με 13 πόντους διαφορά (22-9) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια μπήκε μπροστά με +16 (37-21) στα μισά της δεύτερης, με τον Ντέιβιντ ΝτιΛεο να αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ομάδας του, την ίδια στιγμή που η Λάρισα στο τέλος του πρώτου μέρους η Λάρισα είχε 0/8 τρίποντα.

Στην επανάληψη ο Φώτης Τακιανός προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα αλλά το αποτέλεσμα ήρθε αργά. Δεδομένου πως η διαφορά ήταν μεγάλη, ο ΠΑΟΚ. Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη πίεση της Λάρισας η αναμέτρηση απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν από το -17 (68-51 στο 34') στο -6 (77-71 στο 39').

Στην τελική ευθεία του αγώνα όμως, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη αντέδρασαν με ψυχραιμία φτάνοντας στην επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 22-9, 42-26, 63-46, 82-71.

Διαβάστε ακόμη...