Ματς - κλειδί για την 5η θέση!

Ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάληψη της 5ης θέσης, δίνει σήμερα ο ΠΑΟΚ, υποδεχόμενος στο "Παλατάκι" το Περιστέρι!
Ματς - κλειδί για την 5η θέση!

Δυστυχώς κάποια σοφά μυαλά όρισαν να διεξαχθεί η αναμέτρηση την ώρα που η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Τρίπολη, αλλά στο δικό τους το κεφάλι δεν μπήκε η σκέψη ότι κάποιοι θέλουμε να δούμε και τα δύο παιχνίδια, χωρίς να γυρίζουμε από κανάλι σε κανάλι!

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στο παιχνίδι με το Περιστέρι τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες γιατί θα καθορίσει την κατάληψη της 5ης θέσης. Αυτομάτως κοιτάζεις και τα αντίστοιχα ματσαρίσματα που θα υπάρχουν στα πλέι οφ. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που έχει πολύ μεγάλη αθλητικότητα, κυρίως από τους Αμερικανούς παίκτες της και μεγάλο βάθος στο ρόστερ της. Το Περιστέρι έχει το ίδιο κίνητρο και την ίδια θέληση με εμάς για αυτό το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα του αγώνα θα καθοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ρυθμό του αγώνα, τον έλεγχο των ριμπάουντ, την υπομονή που θα έχουμε, γιατί αυτό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και από και πέρα, από τις σωστές επιθετικές επιλογές πάντα σύμφωνα με αυτά που σου δίνει ο αντίπαλος. Αν έχουμε αυτά τα στοιχεία, θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη που είναι και ο βασικός μας σκοπός».

Κανονικά θα δώσει το παρών ο Τζος Κάρτερ, ο οποίος προπονήθηκε με την ομάδα και χτες (10/4), ενώ  ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν Γιώργος Τσαλμπούρης, Αναγνώστης Παπασάβογλου και Elijah Mitrou-Long.

Ο Δικέφαλος προέρχεται από τρεις διαδοχικές και πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια του, ενώ στο «Παλατάκι» έχει ρεκόρ 7-2. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους ενώ μακριά από το «Ανδρέας Παπανδρέου» έχουν ρεκόρ 5-5 όπως και σε αυτό.

Η αθηναϊκή ομάδα βρίσκεται στην 5η θέση τη βαθμολογίας με 30 βαθμούς (όσους και ο ΠΑΟΚ), έχοντας δώσει όμως ένα παιχνίδι περισσότερο. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φτάσει σήμερα στη νίκη, αυτόματα αποκτά μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάληψη της 5ης θέσης! 

Η παράδοση είναι με το μέρος του ΠΑΟΚ, καθώς για την Α' Εθνική (από το 1983-84): ΠΑΟΚ – Περιστέρι 37-19, ενώ για την Basket League (από το 1992-93): ΠΑΟΚ – Περιστέρι 25-19.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι:  Σχοινάς, Τσαρούχα και Κ. Πουρσανίδης.

Διαβάστε ακόμη...