«Ικανοποιημένος για πολλούς λόγους»

Σαφώς ικανοποιημένος από την σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ και την αγωνιστική παρουσία των παικτών του, ο Άρης Λυκογιάννης, αναφέρθηκε με ξεχωριστό τρόπο και στην ιδιαιτερότητα της σημερινής ημέρας.
«Ικανοποιημένος για πολλούς λόγους»

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που κερδίσαμε σήμερα για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα συμπίπτει με μια ιστορική ημερομηνία για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά αγωνιστικά. Πήγαμε κόντρα στην παράδοση. Είναι σημαντικό για ένα σύλλογο να μην ξεχνάει το παρελθόν του και για εμάς, ήταν μια πολύ ευχάριστη στιγμή να βλέπουμε να βραβεύεται ο πρόεδρος εκείνης της ομάδας», είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στην 30ή επέτειο της Γενεύης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με τον Κολοσσό...

«Κάναμε ένα καλό παιχνίδι σήμερα, απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα που έχει ρόλο και χημεία με καλούς περιφερειακούς σουτέρ. Eίναι μια ομάδα που στο επιθετικό κομμάτι μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο, σταματήσαμε το transition, που μας δημιούργησε πολλά θέματα, παίξαμε αρκετά καλή περιφερειακή άμυνα και στην επίθεση είχαμε κυρίως καλές επιλογές κερδίζοντας δίκαια αυτό το παιχνίδι. Θα το αφήσουμε πίσω μας πλέον αυτό το παιχνίδι και θα επικεντρωθούμε στο επόμενο με τον Ιωνικό στην Αθήνα».

Στη συνέχεια ο κ.Λυκογιάννης αναφέρθηκε...

Σε αυτά που σχεδίασε για σήμερα και τα είδε να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο:

«Πήγαμε πολύ καλά στο να χτυπήσουμε το κεντρικό pick n' roll. Γενικά είχαμε αρκετούς παίκτες σε καλή επιθετική μέρα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Turner, στο δεύτερο ήταν ο Griffin , ο Love, ο Καμπερίδης έδωσε λύσεις, ο Carter δεν πήρε πολλές προσπάθειες αλλά ήταν χρήσιμος στην άμυνα. Κάναμε ένα καλό επιθετικό παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα μας πήγε πολύ καλύτερα σε σχέση με το πρώτο. Έχουμε τραυματισμούς παικτών, είμαστε λιγότεροι, οπότε υπάρχει μια μεγάλη σχετικά επιβάρυνση με παίκτες που παίζουν περισσότερο. Τηρουμένων των αναλογιών, όλοι έχουν προσαρμοστεί καλά στις ιδιαιτερότητες αντιμετωπίζουμε».

Στη δική του συνεισφορά στη φετινή πορεία της ομάδας:

«Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Τίποτα δεν καταφέρνεις μόνος σου στο μπάσκετ. Οι ομάδες ξεκινούν από τη χημεία, παίζει ρόλο και η ποιότητα, αλλά αν δεν υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, και μεταξύ των παικτών και μεταξύ του staff με τους παίκτες, δε μπορείς να καταφέρεις κάτι. Είναι ευτύχημα που έχουμε καλούς χαρακτήρες εδώ και αυτό δεν είναι εύκολο να το βρεις».

Στο βαθμό που θα έβαζε στην ομάδα σε σχέση με αυτά που θέλει:

«Προσαρμόστηκα πολύ σε αυτό που βρήκα εδώ. Αυτό είναι το πιο σωστό που πρέπει να κάνει ένας προπονητής που έρχεται στη διάρκεια της σεζόν. Έχουμε βελτιώσει πολύ το αμυντικό κομμάτι, έχουμε γίνει πολύ πιο σκληροί, με τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Πλησιάζει αρκετά κοντά πλέον, στα στάνταρ που έχω στο μυαλό μου. Από εκεί και πέρα, παιχνίδι με παιχνίδι και βλέπουμε. Η ομάδα δικαιούται αυτήν την χρονική περίοδο, να την απολαύσει και δεν υπάρχει κανένας λόγος πίεσης. Ταυτόχρονα, μέσα από τα τρικ που κάνουμε κάθε βδομάδα εμείς, να την κρατάμε πεινασμένη και με κίνητρο».

Στα αρκετά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ:

«Μας πλήγωσε αρκετά αυτός ο τομέας. Έχει σημασία και ποια ομάδα αντιμετωπίζεις γιατί ο Spicer και ο Kanter έχουν καλύτερο ποσοστό επιθετικών ριμπάουντ παρά αμυντικό. Κάτι χάνεις, κάτι παίρνεις. Στόχος ήταν να σταματήσουμε τη δημιουργία του Artis και του Ξανθόπουλου και να σταματήσουμε την ευστοχία του Andric και του Ζάρα και αυτό το πετύχαμε στο απόλυτο. Κάποιος θα σε τιμωρήσει. Το θέμα είναι αυτός που σε τιμωρεί, μπορεί να αλλάξει την έκβαση του παιχνιδιού».

Διαβάστε ακόμη...