«Η σημερινή νίκη να μας δώσει αυτοπεποίθηση»

Στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που παίρνει ο ΠΑΟΚ μετά από αυτή τη νίκη στάθηκε ο Κώστας Μέξας στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με το Λαύριο για την 2η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.
«Η σημερινή νίκη να μας δώσει αυτοπεποίθηση»

«Το πιο βασικό από όλα είναι η επιστροφή στην δράση και κυρίως στο γήπεδό μας. Φτάσαμε στις 18 Νοεμβρίου για να δώσουμε τον πρώτο εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος. Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση για όλη την κοινωνία και την πόλη μας λόγω της πανδημίας. Εμείς από την μία νιώθουμε προνομιούχοι που μπορούμε να έχουμε μια φυσιολογική καθημερινότητα με προπόνηση και αγώνες όσο γίνεται σε σχέση με άλλους συνανθρώπους. Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι κουράγιο σε όλους τους συνανθρώπους και να τελειώσει αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Όσον αφορά το παιχνίδι. Ήμασταν για ένα μεγάλο διάστημα χωρίς νίκη και χωρίς πολλά παιχνίδια. Περιμέναμε την εικόνα μας στο ξεκίνημα του αγώνα, αφού είναι δεδομένο ότι υπήρχε άγχος και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στις αντιδράσεις μας μέσα στο παρκέ. Από την άλλη θεωρούσαμε ότι με δεδομένο ότι αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που είναι σε μια πραγματικά δύσκολη θέση, όπως το Λαύριο, αν ήμασταν πιεστικοί από το ξεκίνημα, κατοχή με την κατοχή θα παίρναμε σε βάθος χρόνου το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να μείνουμε ήρεμοι μετά το κακό ξεκίνημα και νομίζω ότι πετύχαμε τον στόχο που είχαμε, να κερδίσουμε δηλαδή το παιχνίδι, έστω κι αν η εικόνα που είχαμε στην επίθεση δεν ήταν καλή, γιατί νομίζω ότι η αμυντική μας συμπεριφορά βελτιώθηκε στην πορεία.

Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, καθώς υπήρχε πίεση στην ομάδα επειδή στα δύο προηγούμενα ματς δεν είχαμε καλή εικόνα. Σίγουρα η εικόνα που είχαμε δεν συμβάδιζε με την εικόνα που έχουμε εδώ και καιρό στις προπονήσεις. Ελπίζουμε ότι η σημερινή νίκη θα μας... ξεμπουκώσει και ότι στη συνέχεια θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Θέλω να ευχηθώ στο Λαύριο καλή συνέχεια και κουράγιο. Έδωσαν σήμερα πολύ μεγάλη μάχη και τρία δεκάλεπτα η ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική. Εύχομαι να γίνουν ξανά μια κανονική ομάδα».

Για το αν προσπαθεί να βρει σταθερές: «Προσπαθούμε να βρούμε σταθερές. Εκεί που είχαμε βρει κάποια πράγματα, τα χάσαμε. Εδώ χρειάζονται τα παιχνίδια. Μέσα από την προπόνηση δεν είναι εύκολο να τις βρούμε. Σίγουρα, όμως, πρέπει να βελτιωθούμε όλοι».

Για το αν υπήρχε στόχευση για να παίξει η ομάδα μέσα στη ρακέτα και γιατί άλλαξε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο: «Στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν δεδομένα ότι θέλαμε να βάλουμε την μπάλα στη ρακέτα. Ξέραμε πώς παίζει το Λαύριο, που έχουμε κάποια πλεονεκτήματα, ήταν και ο Μαργαρίτης πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, οπότε επιμείναμε λίγο παραπάνω. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαργαρίτης έκανε γρήγορα φάουλ και οι περιφερειακοί μας βρήκαν λίγο καλύτερο ρυθμό, οπότε μας οδήγησε εκεί το παιχνίδι. Θέλαμε να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι στην επίθεση, με καλύτερο διάβασμα. Ψάχνουμε το καλύτερο κάθε φορά».

Για το γεγονός ότι δεν έπαιξε ο Herndon: «Έχουμε 5 ψηλούς, οι οποίοι είναι πολύ καλοί παίκτες. Στο προηγούμενο ματς έπαιξε πολύ λίγο ο Τσαλμπούρης και σήμερα ήταν πολύ καλός, ο Κακλαμανάκης βρήκε ρυθμό, όπως και ο Beech στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαργαρίτης ήταν πολύ καλός. Δεν νομίζω ότι υπήρχε λόγος να σκεφτώ να βάλω 5ο παίκτη ρακέτας μέσα, από την στιγμή που όσοι έπαιξαν ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους. Σίγουρα, όμως και ο Herndon πρέπει να βελτιωθεί. Έχει κάποια στοιχεία, αλλά πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του».

Για το αν είναι μεγαλύτερο κέρδος η ψυχολογία ή αγωνιστικός ρυθμός: «Ελπίζουμε να πάρουμε αυτοπεποίθηση, γιατί και σήμερα ήμασταν αγχωμένοι στο ξεκίνημα και με τον Ηρακλή ήμασταν αγχωμένοι στα πρώτα λεπτά. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν βγάζουμε στους αγώνες την εικόνα που έχουμε στις προπονήσεις και αυτό μας δημιουργεί ένα παραπάνω άγχος. Νομίζω ότι η κακή μας εικόνα στα προηγούμενα παιχνίδια μας έκανε να αγχωθούμε. Πρέπει να έχουμε άλλη εικόνα, σαν ΠΑΟΚ, σαν ποιότητα παικτών και σαν στόχους που έχουμε θέσει. Η διακοπή μετά το ματς Κυπέλλου μας πήγε αρκετά πίσω και η κακή εικόνα στον αγώνα με τον Ηρακλή είχε επίδραση στην ομάδα. Οφείλουμε να το βελτιώσουμε και νομίζω ότι η εικόνα μας μετά από το 12΄-13΄στην άμυνα ήταν καλή. Η επίθεση είναι θέμα ρυθμού. Για παράδειγμα ο Love θέλει χρόνο για να βρει ρυθμό. Ελπίζω μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής, θα υπάρχει μεγαλύτερη ροή αγώνων, η οποία θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε».

Διαβάστε ακόμη...