Με πίστη και κόσμο για την πρόκριση

Είναι μία μάχη με έπαθλο την πρόκριση. Είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει γυρισμό, όσον αφορά την πορεία στο Basketball Champions League και με αυτή τη λογική θα μπει αύριο το βράδυ (19"30) στην Jeep Arena του Vilnius ο ΠΑΟΚ mateco και την επιθυμία της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη με την πρόκριση απέναντι στη Rytas.
Με πίστη και κόσμο για την πρόκριση

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα είναι το πρώτο χωρίς τον Πρόεδρο Θανάση Χατζόπουλο, ο οποίος λόγω μίας επέμβασης στον ώμο, για πρώτη φορά δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας.

Χωρίς τον Πρόεδρο λοιπόν, αλλά με τον κόσμο που ταξίδεψε στη Λιθουανία μαζί με το τσάρτερ της αποστολής, αλλά και τον Δημήτρη Κακλαμανάκη που είναι στην 12άδα και έτοιμος να φορέσει και πάλι την ασπρόμαυρη φανέλα σε επίσημο παιχνίδι.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco κ.Λυκογιάννης, αναφερόμενος στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι με τη Rytas Vilnius τόνισε: «Μετά από τα δύο πρώτα παιχνίδια που έχουμε παίξει, δε νομίζω ότι θα υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις και από τις δύο ομάδες. Μπορεί να κάνουν κάποιες μικρές προσαρμογές. Σε γενικές γραμμές και στα δύο παιχνίδια, είδαμε περίπου τα ίδια πράγματα, τουλάχιστον όσον αφορά την αμυντική αντιμετώπιση που είχαμε από πλευράς Rytas. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί σε λιγότερο από 48 ώρες καλούμαστε να παίξουμε για την πρόκριση. Είναι ένα δύσκολο γήπεδο εδώ, οπότε είναι κι αυτό ένα κομμάτι που πρέπει να διαχειριστούμε. Αυτός που θα κάνει τις καλύτερες επιλογές, που θα ελέγξει το ρυθμό και τα ριμπάουντ που είναι πάντα ένα θέμα, κυρίως με τη συγκεκριμένη ομάδα και η αμυντική προσήλωση. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν το ποιος θα περάσει».

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης αναμένεται να κάνει την επανεφμάνισή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ο κ.Λυκογιάννης σχολίασε σχετικά: «Το κακό είναι ότι έχουμε πολύ λίγο χρόνο να κάνουμε πράγματα. Ο Δημήτρης θα μπει έχοντας κάνει δύο προπονήσεις με την ομάδα οι οποίες δεν περιλαμβάνουν επαφή. Είναι έμπειρο παιδί, έχουμε συνεργαστεί ξανά, οπότε έχει μία εικόνα του τι ζητάμε. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούν οι άλλοι γύρω του. Θα έχει κάποιο χρόνο συμμετοχής αύριο οπωσδήποτε».

Αναφερόμενος τέλος στην πνευματική ετοιμότητα της ομάδας και στην προετοιμασία που έγινε σε αυτό τον τομέα, είπε: «Δεν είπαμε κάτι διαφορετικό. Το καλό της συμμετοχής στην Ευρώπη, είναι ότι δεν έχεις πολύ χρόνο να σκέφτεται στο παιχνίδι που πέρασε. Πηγαίνεις γρήγορα στην επόμενη κατάσταση. Θα αφήσουμε αρκετά γρήγορα το προηγούμενο αποτέλεσμα πίσω μας και θα δώσουμε ό,τι έχουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ομάδα έχει παιδιά που δεν είναι ρούκι. Υπάρχει ο Μαργαρίτης, ο Κακλαμανάκης, ο Σλαφτσάκης, ο Σαλούστρος, ο Riley, ο Franke που έχει περάσει από πολλά πρωταθλήματα. Είναι η δεύτερη φορά που είμαστε εδώ οπότε ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Έχουμε εικόνα όσον αφορά την ατμόσφαιρα. Όσον αφορά την ικανότητα του αντιπάλου, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κρύψει ο ένας από τον άλλο. Θα παίξει σημαντικό ρόλο και ποιος το θέλει περισσότερο».

Διαβάστε ακόμη...