Η μάχη για την πρόκριση...

Ο ΠΑΟΚ mateco αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ (19:00) στην Κωνσταντινούπολη τη Galatasaray NEF, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για την 1η θέση του 5ου ομίλου.
Η μάχη για την πρόκριση...

Κι αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης ο ΠΑΟΚ mateco θα γίνει πλέον φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης του ομίλου, για την οποία όμως θα χρειαστεί μία ακόμη νίκη την τελευταία αγωνιστική.

Η Galatasaray NEF σε περίπτωση νίκης στο σημερινό παιχνίδι κατακτά αυτόματα την 1η θέση του ομίλου και προκρίνεται άμεσα στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Τι γίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση με τον ΠΑΟΚ mateco και την υπόθεση της πρόκρισης;

Η ομάδα μας χρειάζεται τη νίκη στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Igokea στο PAOK Sports Arena (22/12) για να πάρει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την 2η θέση, που δίνει και πλεονέκτημα έδρας στα Play-in της διοργάνωσης. Εκεί δηλαδή όπου (ως 2ος του ομίλου του) ο ΠΑΟΚ mateco θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας και στις 2 νίκες, την 3η ομάδα του 6ου ομίλου.

Υπάρχει δρόμος μέχρι το παιχνίδι με την Igokea, ωστόσο είναι πλέον σαφέστατο ότι με νίκη σε εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ mateco θα είναι 2ος ανεξάρτητα με το τι θα γίνει απόψε στο Sinan Erdem Dome. Αυτή την εξέλιξη προκάλεσε η νίκη της Igokea επί της Nymburk με 76-69, στον αγώνα που έγινε χθες στη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας. Η Igokea με ένα εντυπωσιακό σερί 23-8 στην τρίτη περίοδο άλλαξε τη ροή του αγώνα και δεν πήρε απλά τη νίκη, αλλά κάλυψε και τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στην Τσεχία.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα Igokea – Nymburk και στο βίντεο που ακολουθεί τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς.

 

Διαβάστε ακόμη...