ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 81-79

Ντέρμπι σε όλα του ήταν το φιλικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, με τους ασπρόμαυρους να επικρατούν με 81-79 και να κάνουν το 3/3 στα φιλικά τους.
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 81-79

To φιλικό, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν αμφίρροπο σε όλη τη διάρκειά του. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +11, έδειξε καλά στοιχεία, ιδιαίτερα στην περιφέρειά του από Τζέιλεν Χάντς και Τζέιλεν Ράιλι, ενώ και ο Τάιλερ Πόλεϊ βοήθησε στον επιθετικό τομέα. Για την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Τιμ Φρέζιερ, δείχνοντας την κλάση του σε πολλά σημεία, ενώ ο Νίκος Περσίδης αποτέλεσε την επιθετική αιχμή του δόρατος για την «Ένωση».

Στο +11 ο ΠΑΟΚ με Χαντς

Χτυπώντας από την περιφέρεια και έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα. Οι Χαντς και Ράιλι ήταν αρκετά κινητικοί και δραστήριοι, όμως ο δεύτερος φορτώθηκε γρήγορα τρία φάουλ και πήγε στον πάγκο. Ο συμπατριώτης του ωστόσο συνέχισε σκοράροντας και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να φτάσουν στο 23-16, την ώρα που η ΑΕΚ έμοιαζε ασύνδετη.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +11, όμως με Μίτσελ και Φρέιζερ η ΑΕΚ μάζεψε τη διαφορά με σερί 0-7 στο 33-29. Την σκυτάλη πήρε ξανά ο Περσίδης που με ακόμα δύο τρίποντα βοήθησε τα μέγιστα στο να γίνει το 41-40 φτάνοντας ο ίδιος τους 16 πόντους, προτού ο ΠΑΟΚ κλείσει το ημίχρονο στο 46-40 με τρίποντο του Ντάρκο-Κέλι.

Γύρισε και προσπέρασε η ΑΕΚ

Με δύο γρήγορα καλάθια του Ρένφρο ο ΠΑΟΚ πήγε στο 50-43, την ώρα που η ΑΕΚ τα περίμενε όλα από τον Φρέιζερ. Ο Στρέλνιεκς πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες, η απόσταση μειώθηκε ξανά στο καλάθι (58-55 στο 27'), ο Κόνιαρης με επιθετικό ριμπάουντ σκόραρε στο φινάλε της τρίτης περιόδου για το κιτρινόμαυρο προσπέρασμα με 61-63 κι ενώ νωρίτερα ο Πετρόπουλος είχε πετύχει τρίποντο.

Ο ίδιος με πανομοιότυπο τρόπο έγραψε το 67-70, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Το ματς έγινε νευρικό, με τους παίκτες να κάνουν λάθη και τα σερί τρίποντα από Σλαφτσάκη και Πόλεϊ να διαμορφώνουν το 78-75 στο 1'50'' πριν το τέλος. Ο Φρέιζερ με τρίποντο έκανε το 78-79, όμως ο Χαντς στην επόμενη επίθεση με γκολ-φάουλ έκανε το 81-79, που έμεινε ως το τέλος, παρότι ο Στρέλνιεκς παραλίγο να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΚ με τρίποντο λίγο κάτω από το κέντρο.

Δεκάλεπτα: 20-16, 46-40, 61-63, 81-79

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Φράνκε, Ντάρκο-Κέλι, Ράιλι, Τσιακμάς, Χαντς, Μαργαρίτης, Πόλεϊ, Σλαφτσάκης, Χρηστίδης, Κωνσταντινίδης, Καμπερίδης, Σαλούστρος, Ρένφρο.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης, Φρέιζερ, Πετρόπουλος, Φιλιππάκος, Περσίδης, Μαυροειδής, Παπαδάκης, Ουίλιαμς, Μίτσελ, Στρέλνιεκς.

Διαβάστε ακόμη...