Άλμα πρόκρισης στη Μίκρα!

Στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης της φάσης των «16» του EHF European Cup, η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 28-21 την Μπιέλοβαρ στο κλειστό της Μίκρας.
Άλμα πρόκρισης στη Μίκρα!

Ο ΠΑΟΚ Mateco ξεκίνησε στην αρχική του 7αδα με την Τσικνάκη κάτω από τα δοκάρια και τις Γκάτζιου, Νίκολιτς, Χατζηπαρασίδου, Μπατζαρακούδη, Σεβδίλλη και Γιοβάνοφσκα.

Στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του παιχνιδιού ο Δικέφαλος ήταν κρύος λόγω της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού και η κροατική ομάδα πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 0-4. Η ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη άρχισε να βρίσκει τον εαυτό της και παρά την επιθετική άμυνα της Μπιέλοβαρ και την πολύ καλή παρουσία της τερματοφύλακα της αντιπάλου, μείωσε σε 6-8.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ανεβάζοντας κι'άλλο την απόδοσή του κατάφερε να ισορροπήσει το ματς με τις δύο ομάδες να παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 11-11.

Στην επανάληψη, οι «ασπρόμαυρες» μπήκαν δυνατά στο τάραφλεξ και πήραν κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά με 16-13. Με τις μάχες να γίνονται όλο και πιο δυνατές ο ΠΑΟΚ έκλεισε το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου προηγούμενος με 18-17.

Ο Δικέφαλος στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού με όπλο του την σφιχτή άμυνα και τον πλουλαρισμό στην επίθεση κατάφερε να πάρει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και να απορυθμίσει την Μπιέλοβαρ, ανεβάζοντας την διαφορά στα πέντε τέρματα, 25-20, για να πάρει τελικά τη νίκη με 28-21 σκορ.

Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ, με πάθος και συγκέντρωση, έκαναν μεγάλο βήμα πρόκρισης, με το δεύτερο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2020, οπότε και ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει και πάλι την ZRK Beljovar στο Γήπεδο της Μίκρας και ώρα 17:00, ωστόσο σαν τυπικά "φιλοξενούμενος.

ΠΑΟΚ Mateco - ZRK Beljovar: 28-21

ΠΑΟΚ Mateco (Δημήτρης Πελεκίδης): Γκάτζιου, Σεβδίλη, Παναγιωτίδου, Στογιάνοβιτς, Χατζηπαρασίδου, Μεντεσίδου, Σαμολαδά, Νίκολιτς, Γιοβάνοφσκα, Τσικνάκη, Καραχαρίση, Μπατζαρακούδη, Μπελέσκα, Κουκμίση, Καγιούμοβα

Δείτε το παιχνίδι...

Διαβάστε ακόμη...