Έτσι ήρθε η πρόκριση στους τελικούς!

Τα φώτα πέφτουν πρώτα απ' όλα στην επιθετική αποτελεσματικότητα των 2 ομάδων.
Έτσι ήρθε η πρόκριση στους τελικούς!

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε με ένα ποσοστό 49% έναντι 38% του Παναθηναϊκού. Έκανε αρκετά λάθη στην επίθεση ο ΠΑΟΚ, με τον Ντε Ντρις και τον Σκρεντάου να χάνουν αρκετές εύκολες επιθέσεις. Αυτό φάνηκε και στις επιθέσεις με θετική υποδοχή όπου το ποσοστό μας σε 25 προσπάθειες ήταν μόλις 44%.

Όμως εκεί που ήμασταν καταιγιστικοί ήταν στις επιθέσεις με αρνητική υποδοχή όπου στη χαλασμένη μας υποδοχή είχαμε τους Ράπτη και Ντε Ντρις να φωνάζουν παρών και να συμβάλλουν στο εκπληκτικό 57% σε 21 προσπάθειες. Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος επιθετικά κάτι που φάνηκε στο γεγονός ότι δεν αξιοποίησε την υποδοχή του που πιέστηκε μόνο στο 3ο σετ και είχε 45% σε 33 προσπάθειες με καλή υποδοχή και 8% σε 13 προσπάθειες με κακή υποδοχή.

Ο κύριος μοχλός της νίκης μας βρέθηκε σε 2 στοιχεία, στην άμυνα και στο μπλοκ-άμυνα. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε απίστευτες άμυνες σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τους παίκτες να μην αφήνουν την μπάλα να πέσει κάτω και δια χειρός των Ράπτη και Ντε Ντρις πήραν μεγάλους πόντους και η κόντρα μπάλα μας έφτασε στο 47% σε 36 προσπάθειες.

Το μπλοκ-άμυνα μας ήρθε για να δημιουργήσει έναν φοβερό συνδυασμό και να συμβάλλει στην κόντρα μπάλα. Είχαμε σε εξαιρετική μέρα τους Βουλκίδη, Σκρεντάου και Ντε Ντρις σε αυτόν τον τομέα, που "έσπασαν" αρκετές επιθέσεις και επέτρεψαν να έχουμε περισσότερες νέες επιθέσεις και έφεραν και αρκετούς πόντους στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η άμυνα και το μπλοκ έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να σκεπάσει τα λάθη στο σερβίς και παράλληλα να χτίσει αλλά και να ροκανίσει διαφορές απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το τελείωμα του 2ου σετ και η εξέλιξη του 3ου σετ φανερώνει τη σπουδαιότητα αυτών των 2 στοιχείων.

Στην υποδοχή ξεκινήσαμε πολύ μέτρια, καθώς δεχτήκαμε μεγάλη πίεση από το σερβίς τους Παναθηναϊκού. Όμως η ομάδα γρήγορα αντέδρασε και άρχισε να αντιμετωπίζει με επιτυχία το σερβίς του Παναθηναϊκού και στο 3ο σετ έφτασε να έχει σταθεροποιηθεί και να επιτρέπει στον Ουολς να παίξει ακόμα καλύτερα στο μοίρασμα του παιχνιδιού. Κοκκινάκης και Ράπτης βοήθησαν πάρα πολύ στον τομέα αυτό, ενώ ο Γιόρνα πιέστηκε μεν, αλλά στο τέλος βελτίωσε και αυτός τα ποσοστά του.

Το σερβίς μας ήταν κακό σήμερα. Απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 3ο σετ, ενώ σε όλο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά χαμένα σερβίς (18 χαμένα) και κυρίως δεν πίεσε την αντίπαλη υποδοχή που έφτασε να έχει υψηλά ποσοστά. Μόνο οι Βουλκίδης και Ράπτης απείλησαν σε όλο το παιχνίδι με τους Γιόρνα και Ντε Ντρις να μπαίνουν πιο μετά. Σημαντική και η παρουσία Γάτση που με τα τζαμ φλοτ του επηρέασε την υποδοχή του Παναθηναϊκού.

Χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά στο σερβίς, στην υποδοχή και στη συγκέντρωση, καθώς κάναμε πάρα πολλά λάθη και στους τελικούς το κάθε λάθος θα είναι μοιραίο απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ψάχνει τη ρεβάνς και έχει ως μεγάλο του όπλο το σερβίς και τον Τράβιτσα.

Σε ατομικό επίπεδο είχαμε ένα Ράπτη να είναι για άλλη μια φορά καθοριστικός σε επίθεση, υποδοχή και σερβίς. Πήρε πολλές "σκοτωμένες" επιθέσεις και πάσες από κακή υποδοχή και τις έκανε όλες πόντους. Βρίσκεται σε απίστευτη φόρμα και εύχομαι να συνεχίσει μέχρι το τέλος.

Ο Ντε Ντρις ήταν επίσης πολύ καλός. Έκανε αρκετά χαζά λάθη στην επίθεση χάνοντας αρκετές επιθέσεις που δεν είχε μπλοκ ή στημένο αργά μπλοκ. Όμως ανέβασε δραματικά την απόδοσή του παίρνοντας και ο ίδιος δύσκολες επιθέσεις και κυρίως υπήρξε επιβλητικός στο μπλοκ σταματώντας αρκετές φορές τον Ερνάντεζ. Όταν δεν πάει καλά στην επίθεση, ξέρουμε ότι θα βοηθήσει αλλού.

Σκρεντάου και Βουλκίδης ήταν εξαιρετικοί στο φιλέ και στο μπλοκ, αλλά επιθετικά θα πρέπει να είναι πολύ καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι. Έχασαν αρκετές επιθέσεις με τον Λευκορώσο να χάνει πολλές εύκολες επιθέσεις και αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Ο Γιόρνα έχασε αρκετές επιθέσεις αλλά πέτυχε εξαιρετικούς πόντους και απέναντι σε οργανωμένο μπλοκ και με δύσκολες πάσες. Κυρίως είχε αθόρυβη δουλειά στην πίσω ζώνη, ενώ βοήθησε πολύ στην άμυνα. Ο Κοκκινάκης ήταν απλά εξαιρετικός και "σκούπισε" τα πάντα στην πίσω ζώνη.

Ο Ουολς έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι μοιράζοντας άψογα το παιχνίδι ακόμα και με κακή υποδοχή βγάζοντας αρκετές φορές τον Ντε Ντρις χωρίς μπλοκ και τον Ράπτη με σωστή τοποθέτηση, ενώ μας χάρισε για άλλη μια φορά δυνατές στιγμές όπως της άμυνας στο 2ο σετ για το 18-15 και το συνδυασμό του με το Γιόρνα που θα γίνει τάση σε λίγο. Με ανεβασμένο Ουολς η ομάδα είναι 10 σκαλιά πιο πάνω.

MVP θα το ξαναπώ και θα το τονίσω ξανά. Είναι όλη η ομάδα. Στην κακή βραδιά του ενός, βγαίνει ένας άλλος μπροστά να κουβαλήσει την ομάδα. Και αυτό φέτος είναι πιο εμφανές από ποτέ. Η ομαδική λειτουργία έχει υπερνικήσει και την ατομική υπεροχή του αντιπάλου και παράλληλα δημιουργεί συγκέντρωση και ψυχραιμία στα δύσκολα. Έργο Μιλενκόσκι που βλέπει την προσπάθειά του και των παικτών του να αποδίδει καρπούς.

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!

* Και μαζί με την πρόκριση, και τα στατιστικά της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ.

Πηγή εικόνας: acpaok.gr

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...