Από το «Ωσαννά!»... στο «σταύρωσον αυτόν»!!!

Από metrosport.gr: Αθλητικός διευθυντής της ασπρόμαυρης ΠΑΕ για 266 μέρες.
Πηγή: metrosport.gr
Από το «Ωσαννά!»... στο «σταύρωσον αυτόν»!!!

Ο Φρανκ Αρνεσεν αποτελεί παρελθόν από χθες το μεσημέρι. Ήταν 27 Μάϊου του περασμένου έτους, όταν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκείνη τη μέρα και, πριν ολοκληρωθούν τα καταστροφικά, όπως αποδείχθηκαν, πλέι οφ, είχε φροντίσει να ενημερώσει για την συμφωνία με τον Αρνεσεν σημειώνοντας χαρακτηριστικά στο κείμενο που είχε ανεβάσει στην ιστοσελίδα της:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποδέχεται με τιμή έναν από τους κορυφαίους στην οικογένειά της!» Χθες, βάζοντας τίτλους τέλους στη συνεργασία μαζί του, έκανε λόγο για διαφορά φιλοσοφίας: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Φρανκ Αρνεσεν, που εργάστηκε από τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή στην ομάδα. Δυστυχώς η συνεργασία μας δεν μπορούσε να συνεχιστεί εξαιτίας της διαφορετικής φιλοσοφίας στο χτίσιμο και τη διαχείριση της ομάδας». Πώς φτάσαμε όμως στο σημείο ο «κορυφαίος» να αποτύχει; Ο Δανός που είχε υπογράψει με την προοπτική να παραμείνει για τρία χρόνια στον σύλλογο, να φεύγει πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος χρόνος παρουσίας του στην ομάδα; Ποια είναι αυτά που του καταλογίζει η ασπρόμαυρη ΠΑΕ και θεωρεί ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο διαζύγιο;

Η έλλειψη πειθαρχίας

Δεν ήταν τυχαίο το προχθεσινό ξέσπασμα των οπαδών του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια που όπως αποκάλυψε η «Μ» όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθάριζαν ότι θα αναλάβουν δράση αν δουν και πάλι παίκτες να ξενυχτούν στα μπαρ. Ένα πρόβλημα που ο ίδιος οργανισμός της ασπρόμαυρης ΠΑΕ δεν μπόρεσε να λύσει. Η απειθαρχία λοιπόν –που δεν αφορά μόνο τα αποδυτήρια, εκεί που το πρώτο αφεντικό είναι ο προπονητής- και η κακή εξωγηπεδική ζωή ορισμένων παικτών, ήταν κάτι που έκανε τους ανθρώπους της ομάδας να το «χρεώσουν» στον Άρνεσεν θεωρώντας ότι έπρεπε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρει λύση.

Οι άστοχες μεταγραφές
Δεν έχει να κάνει κυρίως με το πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν και αν τα άξιζαν οι παίκτες. Άλλωστε η ίδια η ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι κάθε μεταγραφική σε ότι αφορά το οικονομικό της σκέλος είχε την έγκριση της. Αυτό που καταλογίζουν στον Αρνεσεν είναι η αστοχία σε αρκετές μεταγραφές όπου είχαν ως αποτέλεσμα και να χρεώσουν τον σύλλογο αλλά οι συγκεκριμένοι παίκτες να μην έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα στην ομάδα παρά την «επένδυση» που έγινε όταν προχωρούσαν στην απόκτηση τους. Και αυτές οι αστοχίες ήταν αρκετές και όχι μόνο μια.

Η κακή διαχείριση
Ο Άρνεσεν μια φορά βγήκε δημόσια να απευθυνθεί στον κόσμο μετά το τέλος ενός στραβού αποτελέσματος. Αυτό έγινε μόνο μετά το τέλος του ισόπαλου (3-3) εντός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό. Υπήρχαν και άλλες –και μάλιστα αρκετές- αγωνιστικές κρίσεις στην ομάδα. Εκεί λοιπόν περίμεναν από τον αρμόδιο, δηλαδή τον αθλητικό διευθυντή να τις διαχειριστεί, πράγμα που δεν έκανε αφήνοντας πολλές φορές και τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή εκτεθειμένους σε κακόπιστες και κακοπροαίρετες κριτικές. Ειδικά το τελευταίο τρίμηνο, ο Αρνεσεν ουδέποτε βγήκε μπροστά για να γίνει ασπίδα στα αποδυτήρια.

Η «μάχη» με Τούντορ
Είναι δεδομένο ότι ο Κροάτης δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Αρνεσεν. Παρ' όλα αυτά όλο το καλοκαίρι δήλωνε ότι δεν τον ενοχλεί η απειρία του Τούντορ και υποστήριζε πως από τη στιγμή που αυτός έχει την εμπειρία μπορεί να βοηθήσει τον προπονητή να πετύχει στο έργο του. Ξεκάθαρα λοιπόν εδώ και αρκετούς μήνες ο Αρνεσεν είχε χάσει κάθε επαφή με τον Κροάτη τεχνικό. Αντίθετα είχαμε παιχνίδια ηγεσίας και προσωπικών συμφερόντων ανάμεσα στους δυο με τον Κροάτη έχοντας και την ευκαιρία να συνομιλεί απευθείας με τον Σαββίδη, να τον ενημερώνει σχετικώς για αυτή την έλλειψη επικοινωνίας.

Τα αργά αντανακλαστικά
Ένα ακόμη ζήτημα που προέκυψε τους τελευταίους μήνες ήταν το κακό κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας. Εκεί που μπορεί ο Τούντορ –όπως συμβαίνει σε κάθε προπονητή- να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, αλλά και η παρουσία του Αρνεσεν κρίνονταν απαραίτητη. Ένα απλό παράδειγμα: Ο Τούντορ είχε κάνει λόγο (μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου της Νέας Σμύρνης) ότι ο κόσμος δεν βλέπει το τι γίνεται στην προπόνηση με τον Μπερμπάτοφ και δεν ξέρει αν δημιουργεί προβλήματα στο έργο του. Εκεί περίμενε η ΠΑΕ από τον Αρνεσεν να αναλάβει δράση, να προλάβει τις «εκρήξεις» εκατέρωθεν (ο Μπερμπάτοφ είχε κάνει αυτό-συνέντευξη) για να μην εκτίθεται δημόσια η ομάδα.

Η δυσμένεια του Σαββίδη
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε χάσει εδώ και καιρό την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Αρνεσεν και αυτό φάνηκε και στην τελευταία μεταγραφική περίοδο όπου η συμμετοχή του αθλητικού διευθυντή περιορίστηκε στις αναμνηστικές φωτογραφίες με Βελλίδη και Χατζηισαϊα τους οποίους και δεν γνώριζε. Η διαφωνία με τον μεγαλομέτοχο σε πολλά ζητήματα ήταν δεδομένη και από τη στιγμή που κάποιος μπαίνει στη δυσμένεια του Σαββίδη το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο, ότι άλλωστε έγινε πριν από μερικές μέρες και με τον Ιάκωβο Αγγελίδη που αποχώρησε οικειοθελώς και αισθανόμενος «ευνουχισμένος»

Διαβάστε ακόμη...