Κανένας περιοριστικός όρος στον Ηλία Σπάθα!

Από sdna.gr: Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να μην επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος στον Ηλία Σπάθα.
Πηγή: sdna.gr
Κανένας περιοριστικός όρος στον Ηλία Σπάθα!

Ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη απολογήθηκε ο διαιτητής της Super League, Ηλίας Σπάθας στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση που σχετίζεται με την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.

Στις 10.10 πέρασε το κατώφλι του ειδικού ανακριτή διαφθοράς ο διεθνής ρέφερι Ηλίας Σπάθας, για να απολογηθεί και έγινε ο έκτος και τελευταίος διαιτητής που εμπλέκεται στην υπόθεση που σχετίζεται με την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.

Ο διαιτητής του συνδέσμου Πειραιά αρνήθηκε τις κατηγορίας και απολογήθηκε πάνω από μια ώρα και μετέπειτα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο οποίος μαζί με τον ανακριτή αποφάσισαν να μην του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

«Η επόμενη απάντηση θα δοθεί στα αρμόδια Δικαστήρια»

Κατά την έξοδο του Ηλία Σπάθα από την Ευελπίδων, οι δύο δικηγόροι του Χρυσόστομος Βελάκης και Αννα Γεωργιάδη δήλωσαν:
«Με ομόφωνη και από κοινού ληφθείσα απόφαση τους ο κ. Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς και η κ. Εισαγγελέας αποφάσισαν να μην επιβληθεί κανείς περιοριστικός όρος εις βάρος του κ. Ηλία Σπάθα, έπειτα από την απολογία του ενώπιον τους. Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την κατάρρευση του εις βάρος του κατηγορητηρίου και την αναλυτική αντίκρουση των δυνάμει συντριπτικών στοιχείων από την πλευρά του ίδιου και της υπεράσπισης του. Η απόφαση αυτή αποτελεί την πρώτη απάντηση από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης σε όσους με ψευδείς ισχυρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες επιχείρησαν να σπιλώσουν το όνομα του Ηλία Σπάθα. Η επόμενη απάντηση θα δοθεί και πάλι στα πρόσωπα αυτά από τα αρμόδια Δικαστήρια, όπου και θα κληθούν να πληρώσουν για τις συνέπειες των πράξεων τους. Ο κ. Ηλίας Σπάθας εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς την Ελληνική Δικαιοσύνη και την απόλυτη ικανοποίηση του για την εκδοθείσα απόφαση».

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει επιβληθεί να μην διευθύνουν αγώνες στους διαιτητές, Αμπάρκιολη, Κάμπαξη και Ιωαννίδη, ενώ έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα στον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο.

Επίσης, στον Θανάση Γιάχο που είχε απολογηθεί την περασμένη Παρασκευή δεν είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Διαβάστε ακόμη...