Δανεικοί... δίχως διάρκεια

Τις τελευταίες πέντε σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει αρκετούς δανεικούς, οι οποίοι δεν παρέμειναν για δεύτερη σερί σεζόν. Διαβάστε για το συγκεκριμένο θέμα με αφορμή τα ζητήματα των Στοχ και Ινσαουράλδε
Πηγή: sport24.gr
Δανεικοί... δίχως διάρκεια

Τα όσα προκύπτουν από το εξωτερικό για τους Μίροσλαβ Στοχ και Χουάν Ινσαουράλδε σε ό,τι αφορά την υπόθεση παραμονής τους στον ΠΑΟΚ μόνο θετικά δεν είναι... Σύμφωνα με τους Τούρκους υπάρχει μεγάλη διαφορά στο οικονομικό μεταξύ του "Δικεφάλου" και της Φενέρ για τον Σλοβάκο, ο οποίος μάλιστα έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει στην τουρκική ομάδα ενώ για τον Αργεντίνο, ο Γενικός Διευθυντής της Σπαρτάκ Μόσχας, Ρομάν Ασκχαμπάτζε τόνισε πως ο ΠΑΟΚ επισήμως ενημέρωσε τους Ρώσους πως δεν θα αγοράσει τον Χουάν Ινσαουράλδε.

Από την στιγμή που δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα και οι δύο παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος στους "ασπρόμαυρους" ως δανεικοί αποχωρήσουν από τον "Δικέφαλο", θα προστεθούν στην αρκετά μεγάλη λίστα των δανεικών ποδοσφαιριστών που είχε ο ΠΑΟΚ από το 2009 και οι οποίοι τελικά δεν έμειναν στον "Δικέφαλο" για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ας θυμηθούμε τι έχει γίνει τις τελευταίες πέντε σεζόν...

Την σεζόν 2009-10 ο "Δικέφαλος" απέκτησε ως δανεικούς τους Μουν και Εντίνιο από τον Παναθηναικό και την Μάλαγα αντίστοιχα. Ο πρώτος... δεν άρεσε ενώ από τον δεύτερο που ήρθε στο δεύτερο μισό της σεζόν, έμεινε ως μόνη... ανάμνηση το γκολ του στο εκτός έδρας ματς (0-1) με τον Ολυμπιακό. Αμφότεροι δεν παρέμειναν στους "ασπρόμαυρους" για την επόμενη σεζόν... Την αγωνιστική χρονιά 2010-11 ήρθαν στον ΠΑΟΚ ο Ελ Ζαρ από την Λίβερπουλ και ο Ζουέλα από την Κούμπαν Κράσνονταρ. Ο τελευταίος στα μισά της σεζόν αποχώρησε ενώ ο Μαροκινός την επόμενη χρονιά συνέχισε την καριέρα του στην Λεβάντε.

Την σεζόν 2011-12 ο "Δικέφαλος" έκανε δικό του τον Φρεντερίκ Νιμανί από την Μονακό, δεν προσέφερε πολλά (ένα γκολ σε 14 ματς) και δεν συνέχισε στον ΠΑΟΚ. Την αγωνιστική χρονιά (2012-13) ο "Δικέφαλος" απέκτησε ως δανεικούς τον Μπονγκανί Κουμάλο (από την Τότεναμ), τον Γκόρντον Σίλντενφελντ (από την Ντιναμό Μόσχας), τον Αμπντούλ Καμαρά (από την Σοσό) και τον Σεκού Ολίσε (από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Οι τρεις πρώτοι δεν ήταν στο ρόστερ της σεζόν που μας πέρασε (2013-14) και μόνο ο Ολίσε παρέμεινε.

Σχετικά με την αγωνιστική χρονιά 2013-14, ο "Δικέφαλος" έκανε δικό του τον Τόμας Νέτσιντ (από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) αλλά στα μισά της σεζόν αποχώρησε, τον Ντάνι Χούσεν (από τον Αγιαξ) που θα συνεχίσει την επόμενη χρονιά στην Γκρόνινγκεν και τον Σωτήρη Νίνη (από την Πάρμα) που δεν είναι στα πλάνα της νέας χρονιάς. Είχε επίσης τον Ολίσε (από ΤΣΣΚΑ Μόσχας) που κι αυτός αποχώρησε και τους Στοχ (από την Φενέρ), Ινσαουράλδε (από Σπαρτάκ Μόσχας). Με λίγα λόγια από την σεζόν 2009-10 και μετά, ο μόνος παίκτης που ήρθε στον ΠΑΟΚ ως δανεικός και συνέχισε για ακόμη μία αγωνιστική χρονιά ήταν ο Ολίσε.

Διαβάστε ακόμη...