Άδοξος αποκλεισμός στα πέναλτι...

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 29/12/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, στον επαναληπτικό του πρώτου παιχνιδιού ανάμεσα στις δύο ομάδες, που έγινε 14 βράδια νωρίτερα στην Αθήνα, για τον γ' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1993-1994...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Άδοξος αποκλεισμός στα πέναλτι...

Στην 52η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1993-94 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Ο Δικέφαλος κληρώθηκε στον 5ο όμιλο μαζί με Προοδευτική, Βελισσάριο, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Ατρόμητο Αθηνών και συγκεντρώνοντας 8 βαθμούς, πήρε την πρωτιά και την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης!

Εκεί απέκλεισε σε διπλά ματς τον Απόλλωνα Αθηνών (1-0 και 4-4), για να κληρωθεί στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε περάσει εύκολα το εμπόδιο του ΟΦΗ.

Το πρώτο παιχνίδι έγινε στην Αθήνα στις 15/12 και οι ομάδες έμειναν στο 0-0, σκορ που επαναλήφθηκε και στη ρεβάνς της Τούμπας, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να είναι σε φάση έντασης και αναβρασμού, με τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Θωμά Βουλινό και τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας.

Δείτε στο video που ακολουθεί λίγα στιγμιότυπα από το παιχνίδι, αλλά και την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, στην οποία η αθηναϊκή ομάδα πήρε την πρόκριση, με τον Δικέφαλο για μια ακόμη φορά να μην βλέπει την τύχη να του χαμογελάει, όπως άλλωστε συνέβη πολλάκις στο παρελθόν ...

Μοιραίος παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Αλεξίου, το πέναλτι του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

* Για την ιστορία ο Παναθηναϊκός έφτασε στον τελικό του ΟΑΚΑ και πήρε το Κύπελλο (πάλι στα πέναλτι), από την ΑΕΚ...

Διαβάστε ακόμη...