Νάτη η επενδυσάρα 180 εκ. της Κοινοπραξίας του Σαββίδη! Τώρα, πιάστε τον!

Από sfina.gr:Αλλάζουν τα πάντα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, αφού αποφασίσθηκε η άμεση έναρξη των υποχρεωτικών επενδύσεων, ύψους 180 εκατ. ευρώ, υπεγράφη η σχετική σύμβαση από τον ΟΛΘ και την Κοινοπραξία "HILL INTERNATIONAL N.V. – ΡΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.
Πηγή: sfina.gr
Νάτη η επενδυσάρα 180 εκ. της Κοινοπραξίας του Σαββίδη! Τώρα, πιάστε τον!

Στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης θα γίνουν: Νέο πρόσθετο κρηπίδωμα, μήκους 460 μέτρων με ωφέλιμο βάθος -17,6μ. τουλάχιστον, πρόσθετη χερσαία ζώνη, πλάτους τουλάχιστον 300 μέτρων, κατά μήκος του παραπάνω νέου κρηπιδώματος, καθώς και όλα τα συμπληρωματικά έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του νέου κρηπιδώματος και της χερσαίας ζώνης.

Στόχος είναι η κρίσιμη επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (προβλήτα 6) του ΟΛΘ να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022 ή το αργότερο στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Εν αναμονή των εξελίξεων, στους πρώτους 33 μήνες από την είσοδό της στον ΟΛΘ, τον Μάρτιο του 2018, η κοινοπραξία εκτιμάται ότι θα έχει επενδύσει 50 εκατ. ευρώ (κεφάλαια εντός και εκτός του πακέτου των υποχρεωτικών επενδύσεων) για αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του λιμένος, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, οι οποίοι έχουν αρχίσει να επανακάμπτουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2019, η διακίνηση transit φορτίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε κατά 40%, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνει η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ στις στρατηγικές συμμαχίες και στην ανάπτυξη των λεγόμενων "dry ports" (εμπορευματικών κέντρων) στα Βαλκάνια και, ήδη, προς την κατεύθυνση των συνεργασιών, έχουν γίνει σημαντικές επαφές με κυβερνήσεις αλλά και με οικονομικούς παράγοντες σε Σκόπια, Βουλγαρία και Σερβία.

Θυμίζουμε ότι στον ΟΛΘ το επενδυτικό σχήμα αποτελείται από Γερμανούς, Γάλλους και τον Ιβάν σαββίδη, ο οποίος συμμετέχει κανονικά στην επένδυση!

Τώρα, πιάστε τον! Κι εσείς από τον Πειραιά που καλοβλέπατε το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ασχοληθείτε με τη... χαβούζα!

Διαβάστε ακόμη...