Κακή παρένθεση για τον ΠΑΟΚ που πρέπει να προχωρήσει

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης σχολιάζει στο SDNA τα στοιχεία που έκριναν την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, την κακή απόδοση των ποδοσφαιριστών και του διαιτητή, αλλά και τη ρεβάνς του Κυπέλλου που έρχεται.
Πηγή: sdna.gr
Κακή παρένθεση για τον ΠΑΟΚ που πρέπει να προχωρήσει

Το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη ήταν κρύο και νωθρό, παρά του ότι πάντα το συγκεκριμένο ματς έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Θα έλεγα ότι η απόδοση του Δικεφάλου και ο τρόπος που πήγε στο ματς δεν ήταν καλός. Δεν κύλησε κάτι όπως το περιμέναμε, κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει φέτος.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν σωστά, όπως πρέπει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν μπόρεσαν να ελέγξουν και να κοντρολάρουν το ματς και δεν λειτούργησε τίποτα ώστε να δείξει την κυριαρχία του και το επιθετικό του παιχνίδι.

Πρόκειται για μία μία κακή συνολικά εμφάνιση. Δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και καθαρές λύσεις. Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, που είναι και το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ, δεν πήραν πρωτοβουλίες, έκαναν πολλά λάθη και δεν υπήρχε ηρεμία στο παιχνίδι τους.

Ο Μαουρίσιο, ο Ζαμπά, ο Ελ Καντουρί, ο Μπίσεσβαρ, δεν στάθηκαν όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα και ο Άκπομ να μη πάρει τις μπάλες που έπρεπε. Έτσι, δεν δημιουργήθηκε καμία ευκαιρία, γιατί υστέρησαν σε εκείνο το κομμάτι.

Θέλω να σταθώ επίσης στην καλή αμυντική λειτουργία του Σιώπη, ο οποίος μπλοκάρισε τον Μπίσεσβαρ. Τον περιόρισε και τον κυνηγούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δεν του επέτρεψε να πάρει μπάλες και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο γιατί ο Μπίσεσβαρ αποτελεί το μυαλό της ομάδας και μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε στιγμή.

Ο Λουτσέσκου προσέγγισε όπως αναμενόταν το παιχνίδι. Επέλεξε μία ενδεκάδα η οποία αγωνίστηκε και με τον Ολυμπιακό και ήταν σε εκπληκτική κατάσταση. Έχει αποδείξει ότι στηρίζεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά δύσκολα αλλάζει κάποια στάνταρ μέσα στην ομάδα. Θεωρώ ότι προσέγγισε καλά το ματς, όμως κανένας σχεδόν ποδοσφαιριστής δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα.

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, γιατί από τα άσχημα αποτελέσματα βγαίνουν πολλές φορές και θετικά πράγματα. Έτσι θα γίνει και εδώ και ο Δικέφαλος θα πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτά. Δεν έχει τελειώσει κάτι, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει το υλικό για να διαχειριστεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Παραμένει το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Ήταν μία κακή παρένθεση και θα πρέπει να συνεχίσει.

Πιάνοντας το κομμάτι της διαιτησίας, θεωρώ ότι δεν ήταν καθόλου καλή. Ο Νορβηγός ήταν πολύ σχολαστικός, σφύριζε πάρα πολύ, έκοβε το παιχνίδι, σε σημείο να εκνευρίσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρούνε ρυθμό.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι ακόμα και ο Βιειρίνια, που είναι ένας ποδοσφαιριστής άψογος στη συμπεριφορά, ήταν αρκετές φορές εκτός εαυτού με τα σφυρίγματα του διαιτητή.

Φυσικά και στη φάση της ισοφάρισης, ο Βέλεθ βρίσκεται σε καθαρή θέση οφσάιντ και για μία ακόμα φορά το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ κρίθηκε από λάθος σφύριγμα του διαιτητή. Χωρίς αυτό να δικαιολογεί την εικόνα της ομάδας. Ωστόσο, κρατούσε το αποτέλεσμα και μία λάθος απόφαση στέρησε δύο βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο αγώνας του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο και πρόκειται για έναν επίσης μεγάλο στόχο της ομάδας. Αν και το σκορ είναι εις βάρος του Δικεφάλου, η πρόκριση θα κριθεί καθαρά από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του.

Οι παίκτες θα μπούνε μέσα και με τη βοήθεια της έδρας θα δείξουν την ανωτερότητα που υπάρχει και θα κατορθώσουν να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη...