Όνειρα τελικού 20 χρόνια μετά

Από paokfc.gr: Ημέρες 1998 ζουν στην Πλατεία, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να ονειρεύεται Κύπελλο. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε 20 χρόνια μετά το εμπόδιο στα ημιτελικά να είναι το ίδιο: ο ΠΑΟΚ. Το paokfc.gr αναλύει το προφίλ του Πανιωνίου, λίγο πριν την σέντρα του πρώτου ημιτελικού.
Πηγή: paokfc.gr
Όνειρα τελικού 20 χρόνια μετά

 

Τα τελευταία τρία χρόνια αποτελεί μία σταθερά για την Super League. Παρά την περιορισμένη οικονομική ισχύ, τις συνεχείς πωλήσεις σημαντικών παικτών, τους τρεις διαφορετικούς προπονητές, η φιλοσοφία μένει η ίδια, το πλάνο τηρείται κατά γράμμα και ο Πανιώνιος βλέπει πεντάδα, για τρίτη σερί χρονιά.

Και αν την φετινή σεζόν η μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο στο πρωτάθλημα είναι πιο σκληρή σε σχέση με την περσινή, ο Πανιώνιος σαν αντιστάθμισμα έχει την επιτυχία της συμμετοχής στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ένα επίτευγμα διόλου ευκαταφρόνητο, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι οι Κυανέρυθροι έχουν καταφέρει να ανταπεξέλθουν σε δύο διοργανώσεις.

Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά με επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από μία δεκαετία, μία πρόκριση επί της Γκόριτσα και έναν αποκλεισμό μετά από σκληρή μάχη με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Πανιώνιος αποχαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και επικεντρώθηκε στις εγχώριες.

Η πορεία στην Super League Σουρωτή

Αυτή την στιγμή ο Πανιώνιος βρίσκετε στην πέμπτη θέση με 32 βαθμούς, παρέα με την Ξάνθη. Έχει πετύχει οκτώ νίκες, οκτώ ισοπαλίες, ενώ μετρά και επτά ήττες σε 23 αγώνες. Έχει βρει 25 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ενώ έχει δεχθεί 21 τέρματα. Απόλυτος πρωταγωνιστής της πορείας των Κυανέρυθρων είναι ο Λάζαρος Λάμπρου με πέντε γκολ και τρεις ασίστ, επιδόσεις με τις οποίες ηγείται στις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ο δρόμος για τα ημιτελικά

Στην φάση των ομίλων η ομάδα της Νέα Σμύρνης πήρε ισοπαλία από τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας με 1-1, επικράτησε του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης με 1-2 και ηττήθηκε από τον Παναιγιάλειο με 1-0, χάνοντας την πρώτη θέση. Παρόλα αυτά η κλήρωση ήταν ευνοϊκή και έφερε στον δρόμο του τον ΟΦΗ, τον οποίο απέκλεισε με δύο νίκες. Αρχικά εντός έδρας με 2-0 και στην συνέχεια στο Γεντί Κουλέ με 0-1. Στα προημιτελικά σειρά είχε η Λαμία. Ο Πανιώνιος στο πρώτο παιχνίδι δυσκολεύτηκε και με γκολ του Μασούρα πήρε προβάδισμα με 1-0, αλλά στην συνέχεια στην Λαμία ήταν επιβλητικός και με 1-4 ζευγάρωσε τις νίκες του.

Δυνατός παρά τις αποχωρήσεις

To καλοκαίρι ήταν οι Ρισβάνης, Γιαννιώτης και Σιώπης, ο οποίος εν τέλει επέστρεψε ως δανεικός. Τον χειμώνα ήταν η σειρά των Μασούντ και Χατζισαφί. Επίσης παρελθόν αποτέλεσε και ο προπονητής Βλάνταν Μιλόγιεβιτς. Αποχωρήσεις κομβικές, με παίκτες και πρόσωπα σε καίριες θέσεις. Ο Πανιώνιος όμως έχει μάθει να ζει με αυτό και καταφέρνει να βρίσκει λύσεις και αντικαταστάτες, οι οποίοι κουμπώνουν ιδανικά στην ομάδα.

Αυτό είναι και το μυστικό. Στην Πλατεία υπάρχει ένας Σύλλογος με χαρακτήρα και κοινή φιλοσοφία εδώ και τρεις σεζόν. Ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι ο τρίτος προπονητής που τρέχει το συγκεκριμένο πρότζεκτ και οι επιδόσεις είναι παρόμοιες με αυτές των Ουζουνίδη και Μιλόγεβιτς. Το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τον Πανιώνιο και αναμένεται να δώσει τα πάντα για μία θέση στον τελικό.

Διαβάστε ακόμη...