Ο ΠΑΟΚ των εκτός έδρας και οι αριθμοί που σοκάρουν

Από metrosport.gr: Η στατιστική ανάλυση των γκολ του ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας.
Πηγή: metrosport.gr
Ο ΠΑΟΚ των εκτός έδρας και οι αριθμοί που σοκάρουν

O ΠΑΟΚ έμεινε για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι «άσφαιρος», γεγονός που προβληματίζει έντονα τους ιθύνοντες αλλά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ο δικέφαλος μετά την χθεσινή ήττα συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας χωρίς νίκη, κάτι που αν μη τι άλλο δυσκολεύει την πορεία του προς την κορυφή.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας

Αρχικά ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 12 γκολ στις πρώτες 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με τα 11 από αυτά να σημειώνονται στη Τούμπα και μόλις το ένα να έχει επιτευχθεί όταν ο ΠΑΟΚ ήταν φιλοξενούμενος.

Ο δικέφαλος εντός Τούμπας έχει 75 τελικές, κάτι που σημαίνει πως πετυχαίνει γκολ κάθε 6,8 προσπάθειες. Αντίθετα η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μέχρι στιγμής έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα εκτός έδρας καταγράφοντας παράλληλα 45 τελικές ευκαιρίες σε 5 παιχνίδια, αποδεικνύοντας με τον εμφατικότερο τρόπο την επιθετική δυστοκία και αφλογιστία της ομάδας.

Επίσης η συγκομιδή εκτός τειχών της Τούμπας είναι φτωχή, αφού μόνο 3 από τους 15 βαθμούς έχουν κατακτηθεί εκτός αυτής, έχοντας 3 ισοπαλίες με Λεβαδειακό, Απόλλων Σμύρνης και Λάρισα, ενώ παράλληλα γνώρισε την ήττα με 1-0 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ προβληματίζει έντονα με την αγωνιστική του κατάσταση εκτός έδρας και πλέον το ζητούμενο είναι η άμεση βελτίωση πριν να είναι αργά.

Διαβάστε ακόμη...