Έτσι αρχίζουν οι ξένοι παίκτες να αισθάνονται το μεγαλείο του ΠΑΟΚ

Απο metrosport.gr : Οι ξένοι παίκτες μαθαίνουν την ιστορία του συλλόγου και νιώθουν το βάρος της φανέλας - Ο Ροντρίγκο Ρέι και ο Φερνάντο Βαρέλα έδωσαν το παράδειγμα
Πηγή: metrosport.gr
Έτσι αρχίζουν οι ξένοι παίκτες να αισθάνονται το μεγαλείο του ΠΑΟΚ

Θέλουν να νιώσουν πολύ έντονα τον ΠΑΟΚ, το μεγαλείο του συλλόγου και φροντίζουν να δεθούν με την ομάδα, μαθαίνοντας την ιστορία του Δικεφάλου. Και όλα αυτά, με βασικό στόχο να «γίνουν ένα» με την ομάδα και να βγάλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός στόχος, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου στο τέλος της σεζόν.

Οι ξένοι παίκτες του Δικεφάλου, κατά κύριο λόγο, μαθαίνουν τον ΠΑΟΚ. Και ήδη, με τις ενέργειές τους, ορισμένοι εξ’ αυτών, δείχνουν πως νοιάζονται για την ομάδα. Είναι μαγκιά τους που γίνονται ΠΑΟΚ καθώς η προσπάθεια εκμάθησης της ιστορίας του συλλόγου, είναι εντατική. Με την συνδρομή των επιτελών της ΠΑΕ, όλοι οι παίκτες του Δικεφάλου, έχουν στην κατοχή τους dvd με την ιστορία του ΠΑΟΚ. Μάλιστα το περιεχόμενο του dvd είναι μεταφρασμένο σε τρείς γλώσσες, προκειμένου όλοι οι ξένοι παίκτες της ομάδας να αντιληφθούν από «πρώτο χέρι» σε ποιο σύλλογο βρίσκονται και κυρίως τι πρεσβεύει.

Οι Ρέι και Βαρέλα «έδωσαν» το παράδειγμα. Πρόσφατα ο Αργεντινός τερματοφύλακας πήρε τα παιδιά του και επισκέφθηκαν την μπουτίκ του ΠΑΟΚ αλλά και την Τούμπα για να καταλάβουν τα παιδιά του, σε ποια ομάδα αγωνίζεται. Ο Βαρέλα από την πλευρά του, βρέθηκε με φιλάθλους του Δικεφάλου, οι οποίοι του έδειξαν φωτογραφίες από την πορεία της ομάδας της δεκαετίας του '70 (την ομάδα της χρυσής εποχής) κυρίως και ο Φερνάντο δεν έκρυβε τον θαυμασμό του για όλα όσα του περιέγραψαν οι συνομιλητές του.

Στην πρόσφατη εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο επίσημος ΠΑΟΚ στο κτήμα Δέδα παρουσία και του Σαββίδη, σε όλους τους παίκτες (Ελληνες και ξένους) δόθηκαν αναμνηστικά δώρα, προεξέχοντος του dvd (και ενός επιτραπέζιου ρολογιού με το σήμα του συλλόγου). Και αν οι Ελληνες μπορούν πιο εύκολα να αντιληφθούν σε ποιο σύλλογο αγωνίζονται, οι ξένοι πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να «δεθούν». Τα μηνύματα τα οποία εισπράττουμε από όλους τους ξένους παίκτες, είναι πως αισθάνονται έντονα τον ΠΑΟΚ. Και όλα αυτά, χωρίς αρκετοί από αυτούς, να έχουν ζήσει τα ξεχωριστά συναισθήματα τα οποία «γεννώνται» στους πρωταγωνιστές από μία γεμάτη Τούμπα.

Ξεχωριστή είναι και η περίπτωση του Ελ Καντουρί, του Μαροκινού επιτελικού μέσου. Ο οποίος κατάγεται από προσφυγική οικογένεια και μεγάλωσε στο Βέλγιο. Η ιστορία του προσφυγικού ΠΑΟΚ, τον συγκίνησε ιδιαίτερα, κάτι που μάλιστα έλεγε σε πρόσφατη συνεύρεση του. Αυτό το «δέσιμο» με τον σύλλογο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για την απόδοση των παικτών και την πορεία της ομάδας, ενώ όταν οι αγώνες διεξαχθούν στην κατάμεστη Τούμπα, οι παίκτες θα «φτιαχτούν» περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη...