Το… CV του Λουτσέσκου

Από inpaok.com : Το επίθετο του από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο δηλαδή, στις 17 Φεβρουαρίου του 1969 ήταν βαρύ λόγω του πατέρα του.
Πηγή: inpaok.com
Το… CV του Λουτσέσκου

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ πάντα πάλευε να αποδείξει πως δεν είναι παιδί του μπαμπά. «Ο κόσμος λέει ότι οι φίλοι μου με έκαναν παρέα λόγω του ονόματος του πατέρα μου. Πως πήγα στο πανεπιστήμιο με τις πλάτες του. Ακόμα και πως τα κορίτσια με φλέρταραν επειδή λεγόμουν Λουτσέσκου. Το επίθετο του μπαμπά μου ήταν πάντα ένα μειονέκτημα για μένα και όχι μόνο στον κόσμο του ποδοσφαίρου».

Πάντα προσπαθούσε να διαφέρει από τον διάσημο μπαμπά, αλλά η μοίρα τον έσπρωχνε να βαδίζει πάνω στα δικά του βήματα. Τελείωσε κι αυτός οικονομικά, όπως κι ο μπαμπάς. Μικροπαντρεύτηκε την Άννα-Μαρία που γνώρισε στο δεύτερο έτος στο πανεπιστήμιο και έγινε πατέρας στα 23 του. Ο μπαμπάς τον είχε κάνει στα 24!

Κι αυτός έπαιξε μπάλα, όπως ο μπαμπάς, μα με μία διαφορά. Για να αποφύγει τις συγκρίσεις αποφάσισε να γίνει τερματοφύλακας: «Το γεγονός ότι ήμουν μικρόσωμος με έκανε να δουλέψω ακόμα σκληρότερα για να αποδείξω την αξία μου», λέει. Ταβάνι του, η πρώτη κατηγορία. Από αυτή την θέση όμως, στα 16 χρόνια που έφαγε κάτω από τα δοκάρια, έμαθε κάτι άλλο: να διαβάζει το παιχνίδι..

Στα 36 του ανέλαβε την Μπρασόφ και έχοντας κατακτήσει ήδη δύο κύπελλα με την Ραπίντ Βουκουρεστίου (2006,07), στα 40 του ανέλαβε στην Εθνική Ρουμανίας. Ο μπαμπάς το είχε κάνει στα 36!

Ωστόσο, το όνομα του το... έχτισε στην Ραπίντ Βουκουρεστίου στην οποία έμεινε για τρία χρόνια από το 2004 έως και το 2017.

Ο Ρουμάνος με την ομάδα από την πρωτεύουσα τα πήγε πολύ καλά, στην πρώτη του σεζόν την έβγαλε 3η και την οδήγησε στο Κύπελλο UEFA.

Την επόμενη σεζόν, παραλίγο να αποχωρίσει, όμως τελικά μένει και κατακτά το Κύπελλο Ρουμανίας, καθώς η Ραπίντ επικράτησε με 1-0 στον τελικό επί της Νασιονάλ Βουκουρεστίου.

Ένα χρόνο μετά ο Λουτσέσκου κάνει το... απίστευτο! Φτάνει και πάλι στον τελικό και σηκώνει και πάλι το Κύπελλο!

Ψάχνοντας μια νέα πρόκληση αποχωρεί από την Ραπίντ και επιστρέφει και πάλι στην Μπρασόφ με την οποία κατακτά το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας και την ανεβάζει στην πρώτη κατηγορία του ρουμανικού ποδοσφαίρου.

Τότε έρχεται η εθνικής Ρουμανίας. Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του έμεινα δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι άφησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του με ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του Euro 2012.

Οι δρόμοι Λουτσέσκου και Ραπίντ συναντιούνται ξανά τη σεζόν 2011-2012, όμως και πάλι ο Ρουμάνος θα αποτελέσει παρελθόν μετά την 4η θέση στο πρωτάθλημα και την ήττα στον τελικό κυπέλλου.

Τον Μάϊο του 2012 ο Λουτσέσκου αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του στην Ανατολή. Πηγαίνει στο Κατάρ και υπογράφει συμβόλαιο με την El Jaish. Με τον εν λόγω σύλλογο κατακτά έναν τίλο και τον Γενάρη του 2014 αποτέλεσε παρελθόν.

Μετά από το πέρασμα του το παίρνει απόφαση και επιστρέφει στην πατρίδα του τη Ρουμανία και υπογράφει με την Πετρολούλ. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και έξι μήνες μετά αποχωρεί...

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Λουτσέσκου αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης και οδηγεί την ακριτική ομάδα μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου!

Τον περασμένο Απρίλιο ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας του με τους Ακρίτες με δάκρυα στα μάτια.

Ωστόσο, ο Ρουμάνος τεχνικός θα παραμείνει στην Ελλάδα, αφού όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 11/8 είνα ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ!

Ομάδες ως παίκτης: Sportul Studenţesc, Crema Calcio, Naţional Bucureşti, Braşov, Rapid Bucureşti, Bacău

Τίτλοι ως παίκτης: Πρωτάθλημα Ρουμανίας 2002-03

Ομάδες ως προπονητής: Braşov, Rapid București, Εθνική Ρουμανίας, El Jaish, Petrolul Ploiești, Ξάνθη

Τίτλοι ως προπονητής: Κύπελλο Ρουμανίας 2005-06, Κύπελλο Ρουμανίας 2006-07, Πρωτάθλημα Β' Εθνικής Ρουμανίας 2007-08, Κύπελλο Κατάρ 2012-13

 

Διαβάστε ακόμη...