Πάει για βήμα... πρωτιάς στα Χανιά

Από sentragoal.gr : Το σημερινό παιχνίδι που δίνει ο ΠΑΟΚ, με αντίπαλο τον Πλατανιά στα Χανιά, είναι ματς πρωτιάς. Βέβαια, πρωτιά από πρωτιά διαφέρει, αλλά για μια ομάδα που λέει ότι κάνει πρωταθλητισμό και που είναι το φαβορί για την αναμέτρηση, απέναντι σε μια ομάδα που πάλεψε όσο μπορούσε για την παρουσία της στην πρώτη πεντάδα, είναι κάτι το σημαντικό.
Πηγή: sentragoal.gr
Πάει για βήμα... πρωτιάς στα Χανιά

Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν τους τρεις βαθμούς, έτσι ώστε να έχουν το δικαίωμα να περιμένουν την απόφαση για την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του Ολυμπιακού και αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας. Με μια από τις ποινές που μπορεί να τιμωρηθούν οι «ερυθρόλευκοι» να είναι η αφαίρεση έξι βαθμών, ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει το 2Χ2 στα παιχνίδια με Πλατανιά και Κέρκυρα έτσι ώστε, αν αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό, να τον πιάσει στην πρώτη θέση (εφόσον και ο Ολυμπιακός κάνει το 2Χ2) και να τον αφήσει στη δεύτερη θέση.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι το συγκεκριμένο σενάριο είναι μακρινό, η μάχη του ΠΑΟΚ στα Χανιά εξακολουθεί να είναι μάχη πρωτιάς, όχι όμως για τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αλλά γι' αυτήν των πλέι οφ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να ξεκινήσει από τη θέση του οδηγού στο μίνι πρωτάθλημα μέσω του οποίου μοιράζονται τα τέσσερα από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια που έχει η Ελλάδα, με στόχο αυτό για την τρίτη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, στον δρόμο των μη πρωταθλητών.

Ολα αυτά λίγες ημέρες πριν από τον δεύτερο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, που, μετά από όλα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα, έμεινε εκτός συζήτησης.

Χωρίς Κάνιας στην Κρήτη

Ο Χοσέ Κάνιας έμεινε στη Θεσσαλονίκη αφού ο Βλάνταν Iβιτς δεν θέλησε να πάρει ρίσκο με τη χρησιμοποίησή του στον αγώνα με τον Πλατανιά. Ο Ισπανός μέσος, όπως αναμενόταν άλλωστε, κρίθηκε ανέτοιμος λόγω του διαστρέμματος στην ποδοκνημική που υπέστη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και έμεινε εκτός της αποστολής που ταξίδεψε το απόγευμα για την Κρήτη. Ο Κάνιας θα προσπαθήσει -και λογικά θα προλάβει- να είναι έτοιμος στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, με τους «πράσινους» την Πέμπτη.

Το κενό που αφήνει ο Ισπανός στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου είναι σημαντικό και ο προπονητής του Δικεφάλου θα προσπαθήσει να το καλύψει χρησιμοποιώντας δύο ανασταλτικούς μέσους, με τον Γκόικο Τσίμιροτ να έχει παρτενέρ τον Εργκους Κάτσε που θα πάρει φανέλα βασικού. Οι δύο τους θα αναλάβουν το ανασταλτικό κυρίως κομμάτι του παιχνιδιού του Δικεφάλου, με τον Ιβιτς να προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει μπροστά τους σε ρόλο περισσότερο δημιουργικό τον Αμρ Ουάρντα.

Υποδοχή από ΠΑΟΚτζήδες

Τα μέλη του ΣΦ ΠΑΟΚ Χανίων είχαν, εδώ και μέρες, προετοιμαστεί για την παρουσία του Δικεφάλου του Bορρά στην πόλη τους και χθες το απόγευμα βρέθηκαν στο αεροδρόμιο και υποδέχθηκαν την αποστολή της ομάδας. Τα συνθήματα νίκης και εμψύχωσης, όχι μόνο εν όψει του σημερινού αγώνα αλλά και του δεύτερου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό, βρέθηκαν στο προσκήνιο, όπως και οι φωτογραφίες και τα αυτόγραφα που έδωσαν οι παίκτες. Στην κερκίδα των φιλοξενούμενων αναμένεται να βρεθούν 200 φίλοι του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...