Οι 4 «μεγάλοι» έτοιμοι να γράψουν ΜΑΖΙ ιστορία!

Από sdna.gr : Με «θεμέλιο» το «ναι» Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Super League η μείωση των ομάδων σε 14 και η ανάδειξη πρωταθλητή μέσω πλέι οφ.
Πηγή: sdna.gr
Οι 4 «μεγάλοι» έτοιμοι να γράψουν ΜΑΖΙ ιστορία!

Iσχυρότατο «θεμέλιο», πάνω στο οποίο αναμένεται να οικοδομηθεί αύριο μία από τις πιο ιστορικές αποφάσεις τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα είναι -όπως όλα δείχνουν- το κοινό «ναι» των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ενώ απομένουν λίγες ώρες μέχρι την αυριανή (2 μ.μ.) συνεδρίαση της Super League, όλες οι ενδείξεις και οι σύμφωνες γνώμες που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα η ηγεσία της Λίγκας, συγκλίνουν στο ότι οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα ψηφίσουν «υπέρ» των δύο σημαντικών-ιστορικών προτάσεων οι οποίες μπορούν να αλλάξουν σαφώς προς το καλύτερο το μέλλον του ποδοσφαίρου.

1. Τη μείωση των ομάδων που θα παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Super League (από τη μεθεπόμενη σεζόν) από 16 σε 14.

2. Την καθιέρωση διεξαγωγής πλέι οφ ακόμη και για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Όπως είχα αποκαλύψει λίγο μετά την κατάθεση του αρχικού «σχεδίου Γκαγκάτση», το plan B το οποίο είχε κλειδώσει από τότε ήταν πλέι οφ δύο... ταχυτήτων: Από την 1η έως την 6η θέση και από την 7η έως τη 14η. Φυσικά με βάση το δεδομένο ότι οι ομάδες θα μεταφέρουν ως έχει την βαθμολογία τους από την κανονική περίοδο στα πλέι οφ.

Εκεί όπου ακόμη δεν έχει επιτευχθεί απόλυτη συμφωνία της Λίγκας με τους 4 «μεγάλους» είναι στο θέμα της διανομής των τηλεοπτικών χρημάτων, ιδίως σε ό,τι αφορά το πώς ακριβώς θα επενδύονται από τους «μικρομεσαίους». Και τούτο γιατί οι «4» ζητούν πιο αναλυτικό πλάνο. Οι «μικρομεσαίες» ΠΑΕ από τη δική τους πλευρά θα επιδιώξουν αύριο να αποκομίσουν ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από την κατανομή των τηλεοπτικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτή η στιγμή η ηγεσία της Super League έχει εξασφαλίσει ως προς το «ναι» στα δύο πρώτα μεγάλα θέματα τη θετική ψήφο τουλάχιστον 12 ΠΑΕ, αριθμός ο οποίος αν επαληθευτεί αρκεί για να περάσουν οι ιστορικές αλλαγές. Το κυριότερο όμως είναι ότι ανάμεσα σε αυτές είναι οι 4 «μεγάλοι». Σε μία ιστορική συμφωνία τους η οποία μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο στο ποδόσφαιρο. Αντίθετες στο σχέδιο είναι η Λάρισα και ο Λεβαδειακός, ενώ για τον Παναιτωλικό που έχει εκφράσει αντιρρήσεις εκτιμούν ότι τελικά θα υπερψηφίσει. Πάντως τούτη την 'ώρα στη Λίγκα προτιμάνε να κρατούν «κάτω τη μπάλα» καθώς όταν πρόκειται για ψηφοφορία ουδείς μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος πριν από το τελικό αποτέλεσμα.

Ο διεθύνων σύμβουλος της Super League Βασίλης Γκαγκάτσης, ουσιαστικά ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και «έτρεξε» την πρόταση, στις συνομιλίες που είχε τόσο με τους διοικούντες τη ΝΟVA όσο και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη δήλωσε βέβαιος ότι με τη μείωση των ομάδων και τον τεράστιο ανταγωνισμό που θα δημιουργηθεί μέσα από τη νέα μορφή των πλέι οφ, θα ανέβει κατακόρυφα η αξία του προϊόντος κάτι που θα αποβεί υπέρ τόσο του συνδρομητικού όσο φυσικά και των ΠΑΕ.

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε αρχικά τις αυριανές αποφάσεις...

Διαβάστε ακόμη...