Η παρέα-θαύμα του «Μπογρίνιο» απειλεί τον ΠΑΟΚ! (vids)

Το SDNA αναλύει την Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη, την οποία αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στους «16» του Basketball Champions League και έχει καταπλήξει σε Ισπανία και Ευρώπη.
Πηγή: sdna.gr
Η παρέα-θαύμα του «Μπογρίνιο» απειλεί τον ΠΑΟΚ! (vids)

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει την ευρωπαϊκή διάκριση, όμως μπροστά του ορθώνεται ένα αρκετά υψηλό εμπόδιο. Ο λόγος για την Τενερίφη, η οποία μπορεί να είναι πρωτάρα φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο κάθε άλλο παρά... ψαρωμένη εμφανίζεται στο Basketball Champions League, διανύοντας μια ονειρική σεζόν!

Η ομάδα του Γιώργου Μπόγρη έχει καταπλήξει με τις επιδόσεις της και απειλεί τον «δικέφαλο», τον οποίο αντιμετωπίζει την Τρίτη (28/2, 19:30, ΕΡΤ3) στην Πυλαία, στον πρώτο αγώνα για τους «16» της διοργάνωσης.

Πρώτη στην ACB, πρώτη και στο BCL!

Αν ρωτήσεις 100 άτομα «ποια ομάδα είναι πρωτοπόρος στην ACB αυτή τη στιγμή;», οι απαντήσεις τους θα είναι «Ρεάλ», «Μπαρτσελόνα» ή «Μπασκόνια»... Κι όμως, μια ματιά στην κατάταξη μετά από 21 αγώνες αρκεί για να ακολουθήσει βλέμμα έκπληξης, καθώς πρώτη δεν είναι άλλη από την Τενερίφη, η οποία με ρεκόρ 16-5 οδηγεί την κούρσα, πάνω από όλα τα... μεγαθήρια, έχοντας νικήσει μεταξύ άλλων τόσο την Μπάρτσα, όσο και την Μπασκόνια στη Βιτόρια!

Μια απίστευτη πορεία έως τώρα, για μία ομάδα η οποία πριν από δέκα χρόνια αγωνιζόταν στα... αλώνια της Leb 2, της τρίτης τη τάξει ισπανικής κατηγορίας και κάθε χρόνο πλέον κάνει άλματα προς τα πάνω!

Φέτος κάνει ντεμπούτο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου και εκεί έχει κλέψει τις εντυπώσεις! Στην πρώτη φάση του Basketball Champions League τερμάτισε στην πρώτη θέση του Δ' ομίλου, με ρεκόρ 11-3, μέσω της οποίας κέρδισε απευθείας θέση στους «16», δείγμα της δουλειάς που γίνεται!

Μπόγρης και... άμυνα

Η Τενερίφη φέτος έχει καταπλήξει κι έχει τραβήξει τα βλέμματα, με τους Ελληνες μπασκετόφιλους να έχουν έναν παραπάνω λόγο να την παρακολουθούν, καθώς τη φανέλα της φοράει ο Γιώργος Μπόγρης. Ο Ελληνας σέντερ για τρίτη σεζόν αγωνίζεται στα ισπανικά παρκέ και επιβεβαιώνει το «κάθε χρόνο και καλύτερος», καθώς και στην ομάδα των Καναρίων Νήσων έχει σημαντικό ρόλο, μετρώντας 7 πόντους και 3,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ισπανία, ενώ στο Champions League έχει 9,4 πόντους και 3,6 ριμπάουντ αντίστοιχα.

Ομως, ο 27χρονος σέντερ δεν είναι φυσικά το μοναδικό σημείο αναφοράς της άρτια δουλεμένης ομάδας του Τσους Βιντορέτα που έχει την τέταρτη καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση (81,1π.). Μπορεί ο πρώτος σκόρερ της Τενερίφης, Καρλ Ινγκλις (15,2π. μ.ο.) να αποχώρησε μετά το πρώτο δίμηνο της σεζόν, όμως λύσεις υπάρχουν και μάλιστα πολύ ποιοτικές.

Ολα αρχίζουν από τον κουμανταδόρο, τον 36χρονο πόιντ γκαρντ, Νταβίν Ουάιτ, οποίος με όπλο την μεγάλη εμπειρία του, έχει τη δυνατότητα να δίνει πολύ ποιοτικά λεπτά (19,7) όπου σκοράρει 10,3 πόντους, ενώ μοιράζει 4,4 ασίστ, όντας πρώτος και στις δύο κατηγορίες για την ισπανική ομάδα!

Ο έτερος «πόλος» της Τενερίφης είναι κοντά στο καλάθι, αλλά σκοράρει με την ίδια ευκολία και μακριά από αυτό. Ο 31χρονος Ολλανδός φόργουορντ, Ααρον Ντούνερκαμπ είναι δεύτερος σκόρερ σε μέσο όρο (10,1π.) και δεύτερος ριμπάουντερ (4,4ριμπ.), απειλώντας τόσο στο ζωγραφιστό, αλλά και από την περιφέρεια, έχοντας 43,5% από τα 6,75μ., τομέας όπου στηρίζεται πολύ η ισπανική ομάδα!

Γενικότερα η Τενερίφη είναι από τις ομάδες που στηρίζονται στο σύνολο και όχι στο ατομικό ταλέντο, με τον 50χρονο Τσους Βιντορέτα να θέλει να εκμεταλλευτεί το έπακρο από κάθε παίκτη του και όλα αρχίζουν από την άμυνα.

Η πρωτιά στο πιο δύσκολο εθνικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, την ACB δεν είναι διόλου τυχαία, ειδικά από τη στιγμή που η παρέα του Μπόγρη διαθέτει την καλύτερη άμυνα που δέχεται κάτω από 72 πόντους ανά αγώνα.

Από εκεί μπαίνουν οι βάσεις για τις νίκες και είναι χαρακτηριστικό πως στο Champions League η μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει πάνω από 75 πόντους απέναντι της είναι η Τσιμπόνα (84), σε αναμέτρηση όπου όμως η Τενερίφη είχε σκοράρει 106 πόντους!

Τα αποτελέσματα της Τενερίφης στο Basketball Champions League:

Τσιμπόνα-Τενερίφη 57-85
Τενερίφη-Μόρναρ 103-57
Γιουβέντους Ουτενά-Τενερίφη 71-93
Τενερίφη-Στρασμπούρ 66-70
Οστάνδη-Τενερίφη 66-62
Αβελίνο-Τενερίφη 75-76
Τενερίφη-Μέγκα Λεκς 73-59
Τενερίφη-Τσιμπόνα 106-84
Μόρναρ-Τενερίφη 72-89
Τενερίφη-Γιουβέντους Ουτενά 79-57
Στρασμπούρ-Τενερίφη 72-75
Τενερίφη-Οστάνδη 64-57
Τενερίφη-Αβελίνο 66-78
Μέγκα Λεκς-Τενερίφη 73-98

Διαβάστε ακόμη...