Άρχισαν τα όργανα για τον ΠΑΟΚ;

Από sdna.gr: Οι δύο τελευταίες διαιτησίες στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ γεννούν υποψίες.
Πηγή: sdna.gr
Άρχισαν τα όργανα για τον ΠΑΟΚ;

Να είναι τυχαίο το γεγονός; Ίσως να είναι... Πώς μπορώ όμως να μη σκέφτομαι ανάποδα; 

Ωπ, τι έχουμε εδώ; Ο ΠΑΟΚ δείχνει αναγεννημένος σε αγωνιστικό επίπεδο και οι διαιτητές φαίνεται πως θυμήθηκαν τις παλιές κακές συνήθειες τους. Δυο στα δυο μετά ο Δικέφαλος. Δεν αναφέρομαι στις δυο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα της Super league (Γιάννινα και Αγρίνιο) αλλά στις διαιτησίες που είχε ο ΠΑΟΚ στα δυο παιχνίδια.

Στην Ήπειρο ο Γκράνας δεν είδε το καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο Αγρίνιο ο Καλογερόπουλος τα έκανε... θάλασσα. Τους τελευταίους μήνες αποφεύγω να ασχοληθώ με την διαιτησία. Προσπαθώ με ψύχραιμο μάτι να βγάζω συμπεράσματα για όσα συμβαίνουν όχι μόνο στους αγώνες του ΠΑΟΚ, αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Κρίνοντας καλόπιστα την κατάσταση που επικρατεί, θέλω να πιστεύω ότι άλλαξαν πολλά από την ημέρα που ξηλώθηκαν ο Γκιρτζίκης και η παρέα του και ανέλαβε την ευθύνη διοίκησης της ΕΠΟ, η διοικούσα επιτροπή του Κουτσοκούμνη. Είμαι θιασώτης της άποψης ότι, η διεξαγωγή εκλογών και η ανάδειξη ενός ισχυρού αδέσμευτου διοικητικού συμβουλίου θα επαναφέρει την τάξη στην ομοσπονδία, δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω ότι η διοικούσα επιτροπή, λειτουργεί με θετικό τρόπο.

Οι δυο τελευταίες διαιτησίες που έτυχε ο ΠΑΟΚ, με βάζουν σε υποψίες. Να είναι τυχαίο το γεγονός; Ίσως και να είναι. Δεν μπορώ να το αποκλείσω ως ενδεχόμενο. Παράλληλα όμως δεν επιτρέπεται μετά τα όσα έχω βιώσει (και όλοι μας έχουμε βιώσει στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο), να μην σκέφτομαι... ανάποδα. Ο Δικέφαλος με την αγωνιστική του αντεπίθεση, προσπαθεί να αποκαταστήσει την τάξη στον βαθμολογικό πίνακα κι αυτό ίσως ενοχλεί.

Με μια νίκη επί της Λάρισας στο Αλκαζάρ (στο εξ αναβολής παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Τετάρτη) θα φτάσει τους 32 βαθμούς και βρεθεί στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super league, ισόβαθμος με την Ξάνθη και τον Πανιώνιο, πάνω από τον Παναθηναικό και την ΑΕΚ, μειώνοντας παράλληλα την διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, σε 12 βαθμούς.

Ίσως αυτό –λέω τώρα εγώ με το πονηρό μου μυαλό- να ενοχλεί. Γιατί να ενοχλεί; Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Ίσως γιατί μπορεί να ροκανίσει κι άλλο την διαφορά από τον πρωτοπόρο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος; Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Μπάλα είναι όλα μπορούν να συμβούν με διαιτητές που θα σφυρίζουν ότι βλέπουν και δεν θα... βλέπουν αυτό που σφυρίζουν.

Θεωρώ ότι οι απορίες μου θα λυθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα. Στα παιχνίδια που ακολουθούν με την Λάρισα στο Αλκαζάρ και τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, θα μας δοθεί η ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν το λάθος του Γκράνα στα Γιάννινα ήταν ανθρώπινο και ο Καλογερόπουλος, απλά είναι διαιτητής που οι ικανότητες του δεν του επιτρέπουν να βρίσκεται στην Super League. Θα φανεί αν κακώς είμαι καχύποπτος ή αν όντως... άρχισαν τα όργανα.

Τα συμπεράσματα που θα εξάγουμε, δεν θα έχουν σχέση με τα αποτελέσματα των αγώνων που ακολουθούν. Ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα κερδίζει και με κόντρα την διαιτησία. Αυτό μπορεί να κάνει και το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως επίσης μπορεί να μην κερδίσει γιατί δεν θα δικαιούται σύμφωνα με την απόδοση του τη νίκη. Γενικότερα για να το κλείσω το θέμα. Ας έχουν υπόψιν τους όλοι ότι κρίνονται. Οι εποχές που σφύριζαν ότι ήθελαν απολαμβάνοντας την ασυλία του συστήματος, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αγωνιστικά τώρα, ο ΠΑΟΚ και ο Ιβιτς βρίσκονται στο φεγγάρι τους. Η απουσία του πολυτιμότερου παίκτη από το ξεκίνημα της περιόδου (Ροντρίγκες) δεν είχε επιπτώσεις για τον Δικέφαλο που βρίσκει λύσεις για να κερδίζει τα παιχνίδια. Η ομάδα καταθέτει προσωπικότητα στο γήπεδο, ο βαθμός ομοιογένειας έχει αυξηθεί θεαματικά, οι παίκτες είναι πιο «δεμένοι» από πότε μεταξύ τους και το μόνο πρόβλημα που δεν έχει λυθεί είναι η αλόγιστη σπάταλη των ευκαιριών που δημιουργούνται κατά την διάρκεια των αγώνων.

Αν οι παίκτες του Δικεφάλου ήταν λιγότερο επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, η ομάδα θα είχε κερδίσει με μεγαλύτερη άνεση και στα Γιάννινα και στο Αγρίνιο και άλλα παιχνίδια. Πρόβλημα που θα κληθεί να λύσει ο ΠΑΟΚ με την συνδρομή των Πρίγιοβιτς και Ενρίκε που είναι έτοιμοι να πάρουν χρόνο συμμετοχής, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ.

Γενικότερα το φεγγάρι είναι καλό στον ΠΑΟΚ και αν οι χειμερινές μεταγραφές (ποντάρω και στην βοήθεια του Ουάρτνα μέχρι την άνοιξη), προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον, οι επόμενοι μήνες θα έχουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Για να μην πω... τεράστιο ενδιαφέρον!

Διαβάστε ακόμη...