Όταν ο Σισοκό, έφερε τον Λίνο στον ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Ωραίες οι ιστοριούλες των μανατζαρέων, αλλά δεν έχουν δράκο. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αλί Σισοκό σήμερα και κάποιοι εμφάνισαν τον ΠΑΟΚ ως την ομάδα που κάποτε απέρριψε τον Γάλλο αριστερό μπακ, ο οποίος μετά πήρε μεταγραφή από την Πόρτο στη Λυόν έναντι 16,2 εκατ. ευρώ.
Πηγή: sdna.gr
Όταν ο Σισοκό, έφερε τον Λίνο στον ΠΑΟΚ

Η αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ιστοριούλα.

Στα τέλη του 2008, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό διευθυντή τον Ζήση Βρύζα έχει φτιάξει αρκετά τις σχέσεις του με τον ηγέτη της Πόρτο, Πίντο Ντα Κόστα. Μέσω βέβαια του Φερνάντο Σάντος που καθόταν στον πάγκο της ομάδας του Δικεφάλου τότε.

Ο ισχυρός άντρας της Πόρτο θέλει διακαώς τον Αλί Σισοκό όμως γνωρίζει πως αν πάει ο ίδιος στη Βιτόρια Σετούμπαλ να ζητήσει την απόκτηση του Γάλλου μπακ, το νούμερο που θα ακούσει θα είναι τεράστιο.

Επικοινωνεί με τον Ζήση Βρύζα, ο οποίος λίγες μέρες πριν του είχε ζητήσει τον Ντορβαλίνο Άλβες ο οποίος δεν ήταν στις πρώτες επιλογές της Πόρτο παρότι ήταν ενεργός.

«Θα ζητήσεις να αγοράσεις από τη Σετούμπαλ τον Λίνο έτσι ώστε να οριστεί μία τιμή πώλησης» του είπε όπως και έγινε. Ο Βρύζας ζήτησε τον Σισοκό από τη Σετούμπαλ, οι Πορτογάλοι ζήτησαν 500 χιλιάδες ευρώ, νούμερο που βόλεψε τον Πίντο Ντα Κόστα έτσι ώστε να μη ξεφύγει η τιμή πώλησης.

Χρησιμοποιώντας το νούμερο που έμαθε ο Βρύζας, ο Πορτογάλος παράγοντας έκλεισε τον Γάλλο με 600 χιλιάδες ευρώ. Για τον ΠΑΟΚ όμως ποιο ήταν το κέρδος;

Μέσα στο ντιλ και εφόσον ολοκληρωνόταν η υπόθεση Σισοκό, ο ΠΑΟΚ εξασφάλιζε τον Ντορβαλίνο Άλβες, έναν από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος, αριστερός μπακ της ιστορίας του. Έχοντας την ελευθέρας του και συμβόλαιο μόλις 180 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Ντορβαλίνο Άλβες στις 9 Ιανουαρίου του 2009, μιας και βιαζόταν για να τον ετοιμάσει για το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ η Πόρτο, τρεις μέρες μετά, στις 12 Ιανουαρίου ανακοίνωσε τον Αλί Σισοκό.

Ο Λίνο αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 220 παιχνίδια, έχοντας 16 γκολ και 41 ασίστ ως αριστερός μπακ. Νούμερα που δύσκολα θα πιάσει άλλος παίκτης στη συγκεκριμένη θέση ποτέ.

Οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με τον Πίντο Ντα Κόστα, βοήθησαν τους Θεσσαλονικείς το καλοκαίρι που ακολούθησε, να αγοράσουν τον Άντρε Βιεϊρίνια με το αστείο ποσό των 300ων χιλιάδων ευρώ, με τον παίκτη να αγωνίζεται μέχρι τότε ως δανεικός στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...