Το μικρό μυστικό του ΠΑΟΚ

Από inpaok.gr: Τι είχε ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά και κέρδισε ενώ παρόμοια παιχνίδια στο παρελθόν, δεν κατάφερε να τα κερδίσει; Θετική ενέργεια! Τίποτε περισσότερο. Η ομάδα είχε θετική ενέργεια για να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Βοιωτία. Η προσπάθεια για να ξεκινήσει η χρονιά με νίκη ήταν συλλογική. Κανείς δεν έβαλε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα.
Πηγή: inpaok.gr
Το μικρό μυστικό του ΠΑΟΚ

Ο στόχος όλων ήταν κοινός! Η νίκη! Κατακτήθηκε έστω και στο φινάλε του αγώνα με περιπετειώδη τρόπο. Το γκολ του Πέλκα το πανηγύρισαν όσοι βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο αλλά και όσοι ήταν στον πάγκο, σα να το πέτυχαν οι ίδιοι. Πολλές φορές σκόραρε φέτος ο ΠΑΟΚ. Σε καμία περίπτωση δεν διαπιστώθηκε το πάθος που καταγράφηκε από το σύνολο των παικτών στη Λιβαδειά.

Η θετική ενέργεια επέστρεψε στον ΠΑΟΚ που παράλληλα αποκτά οικογενειακό κλίμα. Δυο απαραίτητα συστατικά για να καταφέρει μια ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να διακριθεί (όση ποιότητα κι αν διαθέτουν οι παίκτες της) αν δεν λειτουργεί σε ομαδικό-οικογενειακό πνεύμα και κλίμα.

Κακά τα ψέματα, αυτό ήταν κάτι που έλειπε από τον Δικέφαλο. Ίσως και λόγω του γεγονότος ότι η ομάδα δεν είχε την αγωνιστική ομοιογένεια που απαιτείται. Ο χρόνος στο θέμα αυτό, είναι σύμμαχος του ΠΑΟΚ. Μέρα με τη μέρα, οι παίκτες γνωρίζονται καλύτερα, προσαρμόζονται στα δεδομένα της ομάδας, αφομοιώνουν με μεγαλύτερη ευκολία όσα ζητά η τεχνική ηγεσία και το αντίστροφο.

Ο χρόνος είναι σύμμαχος και του Ιβιτς καθώς του δίνει την ευκαιρία να γνωρίζει καλύτερα τους παίκτες του. Τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά, τις αντιδράσεις τους, τα περιθώρια τους σε καθεστώς πίεσης και άλλα σημαντικά στοιχεία που δίνουν την δυνατότητα στον προπονητή να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Όχι μόνο αναφορικά με τα πρόσωπα της 11αδας αλλά και τις θέσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει τους παίκτες που έχει στη διάθεση του.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...