Ο οβολός του καθενός στο σκοράρισμα

Απο novasports.gr : Αρχές Ιουνίου ήταν όταν ο Π.Α.Ο.Κ. είχε ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη φετινή σεζόν και μόλις στις έξι Ιουλίου, δίχως να έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ του έδωσε τον πρώτο του φιλικό αγώνα προετοιμασίας.
Πηγή: novasports.gr
Ο οβολός του καθενός στο σκοράρισμα

Σε περίπου δέκα ημέρες συμπληρώνονται έξι μήνες από εκείνη την ημέρα και μετά από σύνολο τριάντα επτά αγώνων και πιο συγκεκριμένα, δώδεκα στο πρωτάθλημα, τρεις στο Κύπελλο, δύο προκριματικούς Champions League, δυο πλέι οφ Europa League, έξι για τους ομίλους Europa League και δώδεκα φιλικούς, το στοιχείο που του στέρησε – σ’ ότι έχει να κάνει την ίδια την ομάδα και μόνον αυτήν – ήταν η επιθετική της αναποτελεσματικότητα.

Ξεκινώντας από τους φιλικούς αγώνες, όχι μόνον όσους έδωσε στην Ολλανδία, στο βασικό στάδιο προετοιμασίας αλλά και σε όσους ακολούθησαν είτε τον Αύγουστο, είτε το Σεπτέμβριο αλλά και πιο πρόσφατα, σκόραρε συνολικά τριάντα δυο φορές με έντεκα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κανέναν από αυτούς δεν πήρε σκορ από την αμυντική γραμμή αλλά ούτε κι από τα αμυντικά χαφ του. Από τους μέσους σκόραραν δυο γκολ ο Σάκχοφ, τέσσερα ο Πέλκας, τρία ο Μπίσεσβαρ, δυο ο νεαρός Δημητριάδης κι ένα ο Τζιόλης. Σ’ ότι αφορά τους ακραίους μεσοεπιθετικούς ή εξτρέμ, δυο γκολ σημείωσε ο Κάμπος, κι από ένα οι Ροντρίγκεζ και Τιάμ. Το μεγαλύτερο … «φορτίο» σήκωσαν μ’ επιτυχία οι επιθετικοί. Πιο συγκεκριμένα, έξι γκολ πέτυχε ο Περέιρα κι από πέντε οι Αθανασιάδης, Κουλούρης.

Εντελώς διαφορετικά όμως είναι τα δεδομένα των επίσημων αγώνων με απολογισμό τριάντα έξι γκολ. Εκεί όπου ο Μάτος είναι δεύτερος σκόρερ με πέντε τέρματα, ενώ από ένα έχουν οι Κρέσπο, Βαρέλλα, Τζαβέλλας. Και σ’ αυτήν την περίπτωση Κάνιας και Τσίμιροτ δεν είχαν γκολ, σ’ αντίθεση με τον εκάστοτε τρίτο μέσο της … παρέας. Πρώτος στη σχετική κατηγορία είναι ο Πέλκας με τέσσερα, με τους Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ να ακολουθούν με δυο έκαστος. Πρώτος σκόρερ όλων είναι ο Γκάρι Ροντρίγκεζ με έξι κι αν συνυπολογίσει κανείς τις άλλες τόσες και πλέον ασίστ του αντιλαμβάνεται πως άνετα πλαισιώνει το ρόλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της ομάδας μέχρι στιγμής. Τέσσερα γκολ έχει ο Κάμπος και τρία ο Μυστακίδης, που έχουν αγωνιστεί στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης ή ως δεύτερος επιθετικός, ο Κουλούρης προηγείται με τέσσερα γκολ, τρία έχει ο Περέιρα κι άλλα τόσα ο Αθανασιάδης, κανένα από τα οποία στο πρωτάθλημα!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η αποδοτικότητα του «Δικεφάλου» ανέβηκε κατά πολύ στους τέσσερις τελευταίους αγώνες σε Europa League, Πρωτάθλημα και Κύπελλο όταν και σημείωσε δέκα επτά γκολ δίχως να δεχτεί κανένα. Και με δεδομένο πως από το ξεκίνημα της σεζόν ευκαιρίες δημιουργεί η ομάδα, αλλά η ευστοχία είναι ή ήταν το μείζον θέμα, εκεί επικεντρώνουν κι οι επιτελείς προκειμένου να πορευθούν στην εν εξελίξει μεταγραφική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη...