«Ο Τούντορ δεν ήθελε να με βλέπει στον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Ο Ράζβαν Ρατς επιτίθεται δημόσια στον Κροάτη τεχνικό, μέσω του SDNA, μιλάει για το διαζύγιό του με τον ΠΑΟΚ και δηλώνει απογοητευμένος από την παρουσία της Ρουμανίας στο Euro
Πηγή: sdna.gr
«Ο Τούντορ δεν ήθελε να με βλέπει στον ΠΑΟΚ»

Η ήττα της Ρουμανίας από την Αλβανία σήμανε και το τέλος της πορείας της ομάδας του Ιορντανέσκου στο Euro 2016 καθώς κατέλαβε την τελευταία θέση του Α' ομίλου.

Οι περισσότεροι από τους Ρουμάνους ποδοσφαιριστές, όντας ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την εξέλιξη του παιχνιδιού απέφυγαν να μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου. Όχι όμως και ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας, με πλούσιο βιογραφικό και πολύ σημαντικές ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Ο λόγος για τον πρώην αμυντικό του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Ρατς, τον οποίον συναντήσαμε στην μεικτή ζώνη του νεόκτιστου γηπέδου της Λυών, και που παρά την πικρία για τον πρώορο αποκλεισμό από τη διοργάνωση, δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο SDNA, τόσο για την πορεία της Ρουμανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όσο και για το πέρασμά του από τα μέρη μας και την περίοδο που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ξεκινήσαμε τη συζήτησή μας ζητώντας του να μας περιγράψει το κλίμα που επικράτησε στα αποδυτήρια των ηττημένων μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ένας μορφασμός απογοήτευσης ζωηραφίστηκε στο πρόσωπό του. «Σίγουρα υπάρχει πολλή απογοήτευση και πολύς προβληματισμός.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε στεναχωρημένοι γιατί δεν προκριθήκαμε δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Ξέρουμε πως μπορούσαμε να έχουμε πάει καλύτερα. Είμαστε πολύ προβληματισμένοι γιατί δεν κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε», ήταν τα λόγια του σε μια προσπάθεια αυτοκριτικής.

Πρόκειται σίγουρα για έναν άνθρωπο που η εμπειρία του μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό όπλο για κάθε προπονητή. Αυτήν ακριβώς την εμπειρία του ζητήσαμε να χρησιμοποιήσει προκειμένου να μας αναλύσει τους λόγους της αποτυχίας της ρουμανικής ομάδας.

«Δεν έχει σημασία. Απέναντι στη Γαλλία κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και η ήττα ήταν καθαρά θέμα τύχης. Με την Ελβετία είχαμε τις ευκαιρίες να κερδίσουμε το παιχνίδι και δεν το κάναμε. Σήμερα δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να κερδίσουμε την Αλβανία», αρκέστηκε να πει.

Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο Euro, αποφεύγουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις ακόμη και συμπατριωτών τους δημοσιογράφων που δεν αφορούν το Euro. Ο Ρατς, όμως, όχι μόνο δεν είχε πρόβλημα να αναφερθεί στο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, αλλά αντίθετα έμοιαζε να αισθάνεται απογοητευμένος - για να μην πούμε εξοργισμένος - για τον άδοξο τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε το πέρασμά του από την Τούμπα.

«Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου. Το ευχαριστήθηκα πραγματικά. Ευχαριστήθηκα που ήμουν στον ΠΑΟΚ, που ήμουν στην Ελλάδα, αλλά ήταν πολύ κακό που έφυγα, όπως έφυγα από την ομάδα. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Η ζωή συνεχίζεται και η καριέρα μου το ίδιο», αρκέστηκε να δηλώσει αρχικά για να επανέλθει δριμύτερος στη συνέχεια:

«Δεν χρειάζεται κανείς να αναζητήσει αρκετά τους λόγους που έφυγα από τον ΠΑΟΚ. Ένας ήταν και έχει ονοματεπώνυμο. Νομίζω πως ήταν ξεκάθαρο σε όλους ότι ο κύριος Ίγκορ Τούντορ δεν με ήθελε στην ομάδα με τίποτα. Τέσσερις μήνες πριν έρθει στην ομάδα είχα ανανεώσει το συμβόλαιό μου. Την μέρα που ήρθε είχα ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο αλλά δεν ήθελε να με δει. Δεν ήθελε καν να με βλέπει στην ομάδα!

Είχα την ευκαιρία να μείνω στον ΠΑΟΚ, λόγω του συμβολαίου μου, αλλά δεν είμαι ο παίκτης που θα κάθίσει βολεμένος να παρακολουθεί από τον πάγκο τα παιχνίδια της ομάδας του. Όχι, δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνω. Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω με το συγκεκριμένο προπονητή», ολοκλήρωσε τη συζήτηση που είχαμε μαζί του και ετοιμάστηκε να ξεκινήσει μαζί με τους συμπαίκτες του το άδοξο ταξίδι της επιστροφής για το Βουκουρέστι.

Διαβάστε ακόμη...