Εξαιρετικές οι προοπτικές για τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ

Από metrosport.gr:  Παίρνοντας τα «θετικά» (για τον ΠΑΟΚ) από την προχθεσινή αγωνιστική των πλέι οφ, όπως τα ευνοϊκά αποτελέσματα και οι μετριότατες εμφανίσεις των ανταγωνιστών του,
Πηγή: metrosport.gr
Εξαιρετικές οι προοπτικές για τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ

μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια έστω και πρόωρη «πρώτη ανάγνωση», των όσων αποτυπώθηκαν στο τερέν από την προσπάθεια των τεσσάρων μονομάχων και να καταλήξουμε επίσης σε μια έστω και πρόωρη διαπίστωση για το «πως δείχνει» και για το που μπορεί να καταλήξει το «μικρό πρωτάθλημα», ιδιαίτερα σε ότι έχει σχέση με τις προοπτικές και την δικαίωση της προσπάθειας της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Και λέμε παίρνοντας μόνο τα «θετικά» για τον ΠΑΟΚ γιατί σαφέστατα θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα αρνητικά δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τουλάχιστον από τη δική του πλευρά στη συνέχεια.

Συγκρίνοντας λοιπόν και παραλληλίζοντας την εικόνα και την αγωνιστική συμπεριφορά των τεσσάρων ανταγωνιστών στην πρώτη αγωνιστική, μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την άποψη, ότι ένας σοβαρός, πειθαρχημένος αλλά και αποφασιστικός ΠΑΟΚ, «προβάλει» σαν μία λογική και ισχυρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Στο ποδόσφαιρο βέβαια όπου οι αντιφάσεις, οι αμφισημίες και τα απρόβλεπτα έχουν πάντοτε «θέση» και «λόγο», οι πιθανολογήσεις – ιδιαίτερα οι βιαστικές και πρώιμες – ενέχουν σε μεγάλο βαθμό το ρίσκο της ανατροπής και της μη επιβεβαίωσης. Ιδιαίτερα, όταν οι προοπτικές που εμφανίζονται στη συνέχεια, αρχίζουν να θολώνουν με διαφοροποιήσεις και αστάθειες, οι οποίες μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή μέσα από ασύμμετρες απειλές αλλά και από άστατες και ασόβαρες αγωνιστικές συμπεριφορές.

Μένοντας λοιπόν σε μια «πρώτη άποψη» και παίρνοντας συγχρόνως και το ρίσκο μιας βιαστικής και ως εκ τούτου και ανασφαλούς πρόβλεψης πιστεύουμε (το επαναλαμβάνουμε) ότι ένας βελτιωμένος και σοβαρός ΠΑΟΚ, έχοντας απέναντι του τους «προχθεσινούς» ανταγωνιστές του με την εικόνα που έδειξαν, μπορεί να τα καταφέρει και να πετύχει την πρωτιά στα πλέι οφ. Να κατακτήσει επιτέλους ένα στόχο μέσα σε μια άγονη και αυτοκαταστροφική χρονιά, την ανάμνηση της οποίας θα ήθελε να διαγράψει δια παντός ο βασανισμένος και προβληματισμένος σε όλη την αγωνιστική περίοδο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Ο κόουτς, οι παίκτες και η διοίκηση του Δικεφάλου καλούνται ως εκ τούτου να αναλάβουν πρωτοβουλίες αλλά και τις ευθύνες που τους αναλογούν, προκειμένου να μην χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία. Η αγωνιστική βελτίωση με εύστοχες διορθωτικές κινήσεις από πλευράς Ίβιτς, η συνειδητοποίηση σε απόλυτο βαθμό των κινήτρων και της χρησιμότητας της αποστολής τους από πλευράς των παικτών, όπως και η επαγρύπνηση σε σημείο συναγερμού των διοικούντων, για να προστατέψουν την επιχείρηση της κατάκτησης της πρωτιάς από πολύ πιθανούς κι ενδεχόμενους κινδύνους και παρεμβάσεις του παρασκηνίου, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη μιας γενικής κινητοποίησης ενός αποφασιστικού και δυναμικού ελέγχου, όλων των παραμέτρων από εδώ και πέρα για τα υπόλοιπα παιχνίδια. Αυτονόητες θα μου πείτε συμβουλές και προτροπές. Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να γίνονται υπενθυμίσεις, γιατί ο ΠΑΟΚ όπως όλοι γνωρίζουν έχει πληρώσει πολύ ακριβά μέχρι τώρα κάποιους αφελείς εφησυχασμούς σε συγκεκριμένες διαχρονικές και ορισμένες ύποπτες μουγκαμάρες.

Όσο για τα όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του προχθεσινού αγώνα στην «τιμωρημένη» Τούμπα, με τον Μάνταλο να κλείνει τα μάτια του στο «ροντέο» του γνωστού «ψυχάκια» και «ταραχοποιού» παίκτη της Ένωσης, δεν είναι δα και η πρώτη φορά που βλέπουμε παρόμοιες εθελοτυφλίες και χάρες σε ομάδα του λεκανοπεδίου.

Άσχετα αν η ΑΕΚ τη συγκεκριμένη στιγμή δεν βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες που γουστάρει το μεγάλο αφεντικό. Ο Καβαλιώτης ρέφερι βλέποντας στο βάθος κάποιες πιθανές διαφοροποιήσεις, «καβατζάρει» σκεπτόμενος τι θα προκύψει από μια μεγάλη ανατροπή με ένα μελλοντικό γκρέμισμα της παράγκας. Κλείνοντας το σχόλιο, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στις πολύ εύστοχες δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη για τον Ολυμπιακό και την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλώσεις με τις οποίες είμαι σίγουρος ότι συμφωνεί και ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

ΥΓ: Η χθεσινή «σύνθεση» της σελίδας των «ελευθέρων σκέψεων» με το ξάκρισμα των φωτογραφιών των δύο σκόρερ της μεγάλης νίκης (Ροντρίγκες – Μυστακίδη) μπορεί να δυσκόλεψε την ανάγνωση του κειμένου, ωστόσο ήταν μια ξεχωριστή «πινελιά» για την μεγάλη νίκη του Δικέφαλου.

Διαβάστε ακόμη...