Βαριά ήττα στη Σεβίλλη και αποκλεισμός! (1982)

Η Sevilla ήταν η 2η ομάδα από την Ισπανία που βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Αυτό συνέβη τη σεζόν 1982-1983, καθώς είχε προηγηθεί επτά χρόνια νωρίτερα η Μπαρτσελόνα (1975-1976)!
Βαριά ήττα στη Σεβίλλη και αποκλεισμός! (1982)

Οι αναμετρήσεις με τους Ισπανούς έγιναν στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με τον Δικέφαλο να έχει αποκλείσει στον πρώτο τη γαλλική Σοσό και να έχει πάρει καθαρή νίκη με 2-0 στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Sevilla, σε μια κατάμεστη Τούμπα στις 20/10/1982, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ...

Σαν σήμερα λοιπόν, στις 3/11/1982, ο ΠΑΟΚ έχοντας υπέρ του το 2-0 του πρώτου αγώνα, ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας για τη ρεβάνς, με τη Σεβίλλη, την ενδεκάδα της οποίας μπορείτε να δείτε στη διπλανή εικόνα.

Ο Δικέφαλος  με απόφαση του Χανς Χέερ, κατέβηκε να αγωνιστεί στο Ramón Sánchez Pizjuán, φορώντας κόκκινες εμφανίσεις (!!!), όπως μπορείτε να δείτε στην αρχική photo τον αρχηγό της ομάδας μας Γιώργο Κούδα!

Να σημειωθεί πάντως πως ο Χέερ, στις δηλώσεις του μετά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων είχε επισημάνει: "Η Σεβίλλη στάθηκε καλά, κράτησε την μπάλα και ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Η πρόκριση τώρα εξαρτάται από το παιχνίδι που θα κάνει η ισπανική ομάδα στην έδρα της. Αν έμπαινε το δοκάρι του Κωστίκου (δοκάρι μετά το 2-0), θα γλιτώναμε μερικές λαχτάρες στη ρεβάνς", κρούοντας στους παίκτες του τον ... κώδωνα του κινδύνου!

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν χάρη σε γκολ των Santi στο 18' (μ ατομική προσπάθεια) και Lopez στο 38' με κοντινό πλασέ μετά από μπαλιά του Magdaleno, να καλύψουν το σκορ με το οποίο είχαν χάσει στην Τούμπα.

Στην επανάληψη με τον Magdaleno στο 58' και τον Pintinho στο 90', έφτασαν στο 4-0, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης...

Στο 74' με το σκορ στο 3-0, ο Κωστίκος είδε την δυνατή κεφαλιά του (μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούδα) να βρίσκει στο δοκάρι των γηπεδούχων στην καλύτερη στιγμή μας στην αναμέτρηση και στο 80' ο Blanco απομάκρυνε σωτήρια για την ομάδα του την κεφαλιά του Γκουερίνο...

Το παιχνίδι διηύθυνε ο Σλοβάκος Vojtech Christov...

Οι συνθέσεις:

Sevilla: Buyo, Nimo, Blanco, Serma, Alvarez, Lopez (88' Gervasio), Pintinho, Francisco, Ruda, Santi, Magdaleno (64' Montero).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Σίγγας, Ιωσηφίδης, Ψαρράς (77' Γκουερίνο), Δαμανάκης, Γεωργόπουλος, Trimhold (49' Δημόπουλος), Κούδας, Κωστίκος.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...