Η Ευρωπαία Τούμπα φέτος… άλλαξε (vids)

Το χθεσινό 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Europa Conference League, ήταν στοιχεία που επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα των Βέλγων έναντι του ΠΑΟΚ, παράλληλα όμως αυτή, ήταν και η πρώτη του εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη φέτος.
Πηγή: paok24.com
Η Ευρωπαία Τούμπα φέτος… άλλαξε (vids)
Photo Credits: @paok24.com

Γενικά, η φετινή πορεία, άλλαξε την εικόνα που είχε δημιουργηθεί για την Τούμπα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τρεις προκρίσεις στο γήπεδό του. Αρχικά, στον τρίτο προκριματικό γύρο, με το 3-0 επί της Χάιντουκ, στη ρεβάνς του 0-0 της Κροατίας.

 

 

Στη συνέχεια, με το εμφατικό 4-0 επί της Χαρτς στα πλέι οφ, έπειτα από τη νίκη με 1-2 στη Σκωτία. Ακολούθησε η μεγάλη νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον όμιλο (2-1), το 2-2 με την Αμπερντίν και το 4-2 επί της Ελσίνκι στην τελευταία αγωνιστική.

 

 

Φυσικά, highlight παραμένει η επική ανατροπή με το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τη φετινή ευρωπαϊκή εντός έδρας συγκομιδή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, να είναι πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

 

Πριν από τη φετινή σεζόν, είχε προηγηθεί ο οδυνηρός αποκλεισμός από τη Λέφσκι Σόφιας στην Τούμπα πέρσι, ενώ πρόπερσι, η Μαρσέιγ είχε πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League, επίσης στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Τελευταία φορά που είχε πανηγυρίσει η ομάδα μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη-πρόκριση στην Τούμπα, ήταν με τη Μίντιλαντ στη φάση των 16 του Europa Conference League, που είχε περάσει με 5-3 στα πέναλτι.

Ανεξαρτήτως του τι συνέβη στο χθεσινό παιχνίδι, η Τούμπα αποτέλεσε ξανά φέτος, σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ.


 

 

Διαβάστε ακόμη...