Πρόκριση με κόντρα διαιτησία! (2015)

Στις 6/8/2015, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, o ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία από την Σπάρτακ Τρνάβα (1-1) και πέρασε στα play offs του Europa League ...
Πρόκριση με κόντρα διαιτησία! (2015)

Μπροστά σε 400 και πλέον φίλους του ο Δικέφαλος αντιμετώπισε στη Σλοβακία την Σπάρτακ Τρνάβα σε επαναληπτικό παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League...

O Ιγκόρ Τούντορ παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους: Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Τζαβέλλα, Κόστα, Σκόνδρα στην άμυνα, Κάτσε, Τζιόλη, Κοροβέση, Κωνσταντινίδη στη μεσαία γραμμή μπροστά τους Μυστακίδης και Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακ, σε ένα 3-4-2-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ εύκολα ανταπεξήλθε στην πίεση και μετά το 10λεπτο ήταν αυτός που έγινε απειλητικός χάνοντας σε ένα δίλεπτο δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες!

Στο 11ο λεπτό, ο Μακ έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ!!! Στο επόμενο λεπτό νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον ΠΑΟΚ! Ο Κοροβέσης εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας της Σπαρτάκ, πάσαρε στον Κάτσε ο οποίος αμαρκάριστος σχεδόν από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κάμεναρ που απέκρουσε.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό, παρά το πολύ βρώμικο παιχνίδι των γηπεδούχων, με την ανοχή του παντελώς ανίκανου Γερμανού ρέφερι.

Κόντρα και πάλι στη ροή του ματς, στο 34ο λεπτό, δόθηκε πέναλτι εφεύρεση για την Σπαρτάκ! Ο Γερμανός ρέφερι έδωσε πέναλτι σε χτύπημα παίκτη της Σπαρτάκ στον Όλσεν που είχε την μπάλα στην κατοχή του! Το εκτέλεσε ο Σαμπο και 1-0...

Τέσσερα λεπτά αργότερα, είχαμε νέα διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μακ πέρασε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, έκανε την προβολή ο Μυστακίδης, ο Κάμεναρ απέκρουσε με την μπάλα ίσως να πέρασε τη γραμμή και στη συνέχεια το σουτ του Πέλκα κόντραρε στον πεσμένο Μυστακίδη και ενώ η εστία πίσω από τον παίκτη μας ήταν αφύλακτη!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει 62% κατοχή και τέσσερις καθαρές κλασικές ευκαιρίες, αλλά να είναι πίσω στο σκορ από μια Σπαρτάκ που είχε μισή τελική στο ματς!!!

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48ο λεπτό ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κοροβέση ισοφάρισε...Στο 54ο λεπτό, ο Μακ σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα και στο 56ο λεπτό σε υποδειγματική αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Πέλκας πλάσαρε άουτ..

Η πρώτη κίνηση του Τούντορ από τον πάγκο ήταν η είσοδος του Κουλούρη στη θέση του Μυστακίδη στο 58'.

Και ενώ το ματς συνεχιζόταν ομαλά, χωρίς οι γηπεδούχοι να απειλούν, στο 68ο λεπτό, ο ρέφερι αποβάλλει τελείως αναίτια τον Σκόνδρα μετά από φοβερό θέατρο παίκτη των γηπεδούχων!!! Ο Τούντορ αντέδρασε άμεσα βάζοντας τον Πούγγουρα στη θέση του Κουλούρη που είχε μπει στο ματς λίγο νωρίτερα.

Τα υπόλοιπα λεπτά ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε καλά το ματς και πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης εύκολα!

 

Οι συνθέσεις:

Σπάρτακ Τρνάβα: Κάμεναρ, Γιανέτσκα, Μπορτέλ, Τοθ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς, Κασάδο (80' Μίκινιτς), Νίκολιτς, Σαμπό, Χαλίλοβιτς (80' Μπαεζ), Βόιτους (62' Χάρμπα).

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλας, Κωνσταντινίδης, Κόστα, Σκόνδρας, Κάτσε (81' Σαββίδης), Τζιόλης, Μακ, Κοροβέσης, Πέλκας, Μυστακίδης (58' Κουλούρης - 69' Πούγγουρας).

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Ιγκορ Τούντορ:
Για το αν θεωρεί την ενέργεια του Σκόνδρα κρούσμα αγωνιστικής απειθαρχίας: «Δεν συμφωνώ ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν σε έναν αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι έγινε σήμερα με την κόκκινη κάρτα, αλλά οι παίκτες μου είχαν φυσιολογική αντίδραση ποδοσφαιριστών που ήθελαν να κερδίσουν.
Δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι αυτό είναι πρόβλημα. Είμαι χαρούμενος που μέσα από την τακτική δουλειά δύο παίκτες των ακρών, οι Κοροβέσης και Κωνσταντινίδης, συνεργάστηκαν στην φάση του γκολ. Μου έδειξαν σημαντικά πράγματα τα οποία φυσικά λογίζονται στα θετικά και για το μέλλον».

Για το αν υπάρχει κέρδος εκτός από την πρόκριση «Περιμένουμε πλέον νέους παίκτες. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά αυτές τις δυο εβδομάδες για να διορθώσουμε την νευρικότητα που είχαν οι παίκτες όταν είχαμε τη μπάλα και, κυρίως, όταν δεχόμασταν πίεση. Αλλά είδα και καλά πράγματα όπως πειθαρχία στις εντολές μου από τα παιδιά».

Για το τι τον στεναχώρησε και τι τον έκανε χαρούμενο στο παιχνίδι: «Με δυσαρέστησε το ότι δεν παίξαμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν είμαστε κάτω από πίεση. Το πιο ευχάριστο είναι ότι περάσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επίσης θέλω να πω ότι τα παιδιά έδειξαν ότι ήμαστε καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο μας. Αξίζαμε την πρόκριση».

Για την ενίσχυση που χρειάζεται η ομάδα στην θέση του επιθετικού: «Το σημαντικό είναι να φτάνεις σε ευκαιρίες παίζοντας σωστά, κι αυτό το κάνουμε. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Μακ για το σημερινό, είναι ο ίδιος που σκόραρε στα προηγούμενα παιχνίδια. Η δουλειά του προπονητή είναι οι ποδοσφαιριστές να φτάνουν σε ευκαιρίες, μετά μετράει η ποιότητα και η στιγμή. Πολλοί προπονητές ανά τον κόσμο κάνουν υπολογισμούς για τα γκολ που θα πάρουν από τους επιθετικούς τους και βλέπουν την θέση που μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα».

Για τον αν με την είσοδο στους ομίλους του Europa League θα έχει πετύχει έναν στόχο: «Φυσικά και είναι στόχος μας όμως για να είμαστε εκεί ανταγωνιστικοί θα πρέπει να έχουμε 14-15 ισάξιους ποδοσφαιριστές. Αλλιώς ίσως είναι καλύτερα να μην έχουμε παιχνίδι κάθε τρεις-τέσσερις μέρες».

Για τον αριθμό των μεταγραφών που θεωρεί ότι χρειάζεται η ομάδα: «Θα μπορούσα να σας πω την άποψη μου δημόσια αλλά θα το αφήσω να το πω εκεί που πρέπει, στον αθλητικό διευθυντή. Αυτός δουλεύει σκληρά και περιμένουμε τους νέους παίκτες. Τον αριθμό θα τον αφήσω για την μεταξύ μας κουβέντα».

Για την προτίμηση του στην κλήρωση της επόμενης φάσης: «Θα διάλεγα μια ομάδα που θα μπορούσα να περάσω...».
.........................
Δημήτρης Κωνσταντινίδης:

«Από την αρχή ήταν δύσκολο το ματς λόγω της δυνατής έδρας του αντιπάλου και θα έπρεπε να έχουμε καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Τώρα θα ηρεμίσουμε και θα δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός μας. Το γκολ που πέτυχα το αφιερώνω στον γενικό αρχηγό της ομάδας».
..............................
Κυριάκος Σαββίδης:

Αναφερόμενος στο παιχνίδι και στο πέναλτι που καταλογίστηκε είπε: "Κάποια πράγματα γίνονται πάντα για πρώτη φορά. Η φάση με τον Μυστακίδη στο πρώτο ημίχρονο είναι μοναδική. Έπρεπε να συνεχίσουμε να έχουμε τη συγκέντρωση μας κάτι που κάναμε. Δεν υπήρχε το πέναλτι που δόθηκε στην Σπαρτάκ. Μπορέσαμε και κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας και ισοφαρίσαμε".

Για τους αρκετούς νεαρούς παίκτες που έχει ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ: "Είναι πραγματικά μεγάλη εμπειρία για μας τους νεαρούς η συμμετοχή σε τέτοια ματς. Αν δεν κάνω λάθος ήμαστε 15 νεαροί παίκτες από τους 19 και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μας βοηθάει να συνεχίσουμε με αυτοπεποίθηση".

Διαβάστε ακόμη...