Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 23ης αγωνιστικής της Super League κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα του Πειραιά, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

 #58 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί για την Α' Εθνική με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει 29 νίκες, τα 15 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα και 14 φορές οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν με εκτός έδρας νίκη.

#9 από τις νίκες του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχος είναι με σκορ 1-0, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις του. Ακολουθούν οι επτά ισοπαλίες με 0-0 και 1-1 και μετά οι νίκες του ΠΑΟΚ (2-0 και 2-1) που έχουν από πέντε εμφανίσεις. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φύγει πέντε φορές με σκορ 2-1 από εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

#6 γκολ έχει σημειώσει ο Γιώργος Σκαρτάδος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό σε εντός έδρας αναμετρήσεις και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ακολουθούν με 4 γκολ σε ματς με γηπεδούχο τον Δικέφαλο οι Κούδας, Αφεντουλίδης, Σαράφης και Γκουερίνο. Δύο γκολ έχει ήδη ο Στέφανος Αθανασιάδης , ενώ συνολικά έχει βρει δίχτυα κατά του Ολυμπιακού εντός και εκτός έδρας 4 φορές και έχει ακόμη δύο στο Κύπελλο Ελλάδος.

#58 ματς αήττητος είχε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα από την 1η Οκτωβρίου 1972 μέχρι τις 21 Απριλίου 1974, ανάμεσα δηλαδή στις δύο επισκέψεις του στην Τούμπα. Με 46 νίκες και 12 ισοπαλίες έχτισε ένα σερί ανάμεσα στα δύο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ που άνοιξε και έκλεισε αυτό τον κύκλο.

#12 αναμετρήσεις ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είχε ο Βλάνταν Ίβιτς και ο απολογισμός του είναι πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Μάλιστα είχε σημειώσει το γκολ στη νίκη 1-0 μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκης στις 12 Μαΐου 2010 με 1-ο για τα Play Offs της Super League.

Διαβάστε ακόμη...