Όσα έδειξαν και ανέδειξαν τα play offs

Όπως και αν το δει κανείς, όπως και αν αναλύσει την κατάσταση και όποια και αν είναι η αξιολόγηση των πραγμάτων, στο τέλος οφείλει να αποδεχθεί το αποτέλεσμα και την εικόνα που έχει διαμορφωθεί μετά τα πρώτα αποτελέσματα των play offs.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Όσα έδειξαν και ανέδειξαν τα play offs
Photo Credits: @PAOKFC

Σήμερα λοιπόν όλοι μας ξέρουμε τη σειρά των ομάδων που μετέχουν στα Play offs και πόση είναι η διαφορά των βαθμών που έχει η κάθε ομάδα από την 1η μέχρι και την 6η.

Με το τέλος της κανονικής περιόδου της SuperLeague 1 και πριν ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος παιχνιδιών, γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. 

Εκτιμήσεις επί εκτιμήσεων, σενάρια επί σεναρίων και όλα αυτά για να υπάρξει μια εκτίμηση και μια πρόβλεψη για τον πιθανό πρωταθλητή. 

Κάποιοι έδιναν με σιγουριά την πρωτοκαθεδρία στην ΑΕΚ ως την κάτοχο του τίτλου, ως το καλύτερο ρόστερ αλλά και επειδή παρέμεινε ο ίδιος προπονητής. 

Ακολουθούσε η γνώμη πολλών ότι δεύτερη επιλογή είναι ο ΠΑΟΚ λόγω του ότι ξεκινούσε αυτά τα παιχνίδια από την 1η θέση «poll position» αλλά και γιατί είναι η πιο ολοκληρωμένη «ομάδα» από όλες τις άλλες. Η αλήθεια είναι πως έβαζαν πολλά ερωτηματικά και πολλές επιφυλάξεις κυρίως λόγω της εμπειρίας της προηγούμενης χρονιάς που δικαιολογούσε μια τέτοια προσέγγιση. 

Πολλοί ήταν αυτοί που έβγαζαν από το κάδρο τον Ολυμπιακό λόγω κυρίως της μεγάλης διαφοράς από τον 1ο αλλά και λόγω της εικόνας που είχε η ομάδα σε πολλά παιχνίδια της κανονικής περιόδου. 

Και σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις για τον Παναθηναϊκό, λίγοι ήταν αυτοί που έδιναν πολλές πιθανότητες. Η αλλαγή του προπονητή είχε ως αποτέλεσμα την αγωνιστική εικόνα της ομάδας που δεν ήταν ούτε η καλύτερη ούτε η πιο σταθερή.

Τα παιχνίδια που έγιναν μέχρι τώρα ανέδειξαν με τα αποτελέσματά τους μια διαφορετική εικόνα από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις που προηγήθηκαν.

Ίσα ίσα που ενέτειναν τις αμφιβολίες για το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα.

Η αλήθεια είναι πως χάθηκαν παιχνίδια που έμοιαζαν κερδισμένα πριν από τον αγώνα. Όπως επίσης είναι αλήθεια ότι κερδήθηκαν παιχνίδια που φαίνονταν χαμένα. 

Σε πολλά από αυτά έχασε η ομάδα που έπαιζε καλύτερα και κέρδισε η πιο τυχερή. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο συνωστισμός των τεσσάρων πρώτων ομάδων σε ένα εύρος τεσσάρων βαθμών. Κάτι που δυσκολεύει τις προβλέψεις. 

Αποδεικνύεται λοιπόν για μια ακόμη φορά το πόσο σημαντικός είναι ο κάθε βαθμός που κερδίζει ή χάνει η όποια ομάδα.

Και επειδή η πίτα που μοιράζεται σε αυτές τις τέσσερις ομάδες είναι δεδομένη, εκείνο που μετράει είναι πως το μεγάλο κομμάτι που παίρνει ο ένας, σημαίνει ότι το μικρό για τον αντίπαλο μικραίνει ακόμα περισσότερο.

Σε ότι αφορά την ομάδα μας, μόνο εμπιστοσύνη της ταιριάζει. Την αξία της την έδειξε. 

Και ας μην μας διαφεύγει από που ξεκινήσαμε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. 

Είναι πρώτη αυτή τη στιγμή και στους 8 του Conference

Και με βάσιμη την εκτίμηση (δική μου αυτή) πως πάμε για τους 4 και έχει ο Θεός. Και μάλλον φαντάζομαι πάμε ως οι επικρατέστεροι πρωταθλητές. 

Σ’ αυτό συνηγορεί και το πρόγραμμα των αγώνων που έχουμε μπροστά μας, τέσσερα στην Θεσσαλονίκη εκ των οποίων τα τρία στην Τούμπα. Τα δύο εναπομείναντα εκτός έδρας με Ολυμπιακό και Λαμία.

Και τώρα τί; Όλα είναι ανοιχτά. 

Όλα τα αποτελέσματα αλληλοσχετίζονται. 

Ο θάνατός σου, η ζωή μου.

Το που θα καταλήξει μάλλον θα αργήσει να ξεκαθαρίσει. Όρεξη να έχουμε να βλέπουμε παιχνίδια και να συζητάμε και να προβλέπουμε.

Διαβάστε ακόμη...