Ήττα και τέλος η σεζόν...

Για τον δεύτερο αγώνα της πρώτης φάσης των θέσεων 5-8 της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ηττήθηκε στο PAOK Sports Arena, από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 60-78...
Ήττα και τέλος η σεζόν...
Photo Credits: @acpaok.gr website

Με την Μόργκαν Τζόουνς να προστίθεται την τελευταία στιγμή στην μακριά λίστα απουσιών του Δικεφάλου, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Μινοβγίδου, Ουόκερ, Σταματάκη, Μιχαηλίδου, Κουμαντσιώτου. 

Οι «ασπρόμαυρες» ήταν εκείνες που ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι, παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή, 10-7, το οποίο συνέχισαν να διατηρούν, 15-11. Σ' εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενες έκαναν την ανατροπή, 15-16, ωστόσο με 4-0 σερί οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ πήραν το προβάδισμα, 19-16. Η διαφορά υπέρ του Δικεφάλου διατηρήθηκε έως το τέλος, με το 24-22 να είναι τελικό σκορ. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενες ήταν εκείνες που εκμεταλλεύτηκαν το κακό ξεκίνημα του Δικεφάλου, παίρνοντας προβάδισμα, 28-33. Η διαφορά παρέμεινε έως το τελικό για το πρώτο ημίχρονο, 35-43. 

Στην επανάληψη, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, έχοντας να διαχειριστούν το κλειστό ροτέισον, και την κούραση, προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, ωστόσο η διαφορά αυξήθηκε, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 46-60. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Άγγελος Αγγελίδης έδωσε πολύτιμο χρόνο στις νεαρές αθλήτριες του, οι οποίες αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες, οι οποίες θα τις φανούν χρήσιμες. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με το τελικό σκορ του αγώνα να είναι 60-78. 

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 35-43, 46-60, 60-78

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Αγγελίδης) : Ουόκερ 13 (1), Γρηγορίου 4, Κουμαντσιώτου 8, Τόγια, Πολύμερου 2, Μιχαηλίδου 10 (2), Σταματάκη 23 (3), Μηνοβγίδου.

Οι δηλώσεις του Άγγελου Αγγελίδη:

«Να ευχηθώ περαστικά στα κορίτσια που τραυματίστηκαν. “Χάσαμε” και τη Μόργκαν Τζόουνς στο ζέσταμα. Είναι η μοναδική παίκτρια στο ελληνικό πρωτάθλημα με συμβόλαιο στο WNBA. Ήθελε πάρα πολύ να παίξει, παρά το γεγονός ότι την Κυριακή είναι η πρώτη κλήση στην Αμερική. Ήρθε να κάνει ζέσταμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Έδινε συνεχόμενα παιχνίδια 40 λεπτών το προηγούμενο διάστημα. Και η Γουόκερ είχε πρόβλημα μετά τον τραυματισμό της στο ματς με τον Πρωτέα Βούλας, όμως ζήτησε με αυτοθυσία να παίξει, χωρίς καμία προπόνηση.

Είπα στις νεαρές παίκτριες ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία να παίξετε, να προσπαθήσετε, να δείξετε πράγματα. Της είπα να αρπάξουν την ευκαιρία. Προσπάθησαν, ο αντίπαλος έριξε τον ρυθμό του, υπήρξε μια ευκαιρία για τις παίκτριες αυτές να σκοράρουν τα πρώτα τους καλάθια στη μεγάλη κατηγορία.

Ήταν μια πολύ καλή σειρά αγώνων. Δώσαμε τα πάντα. Παλέψαμε στο πρώτο παιχνίδι, στο δεύτερο όμως οι απουσίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Τα δώσαμε όλα, κερδίσαμε το πρώτο δεκάλεπτο, προσπαθήσαμε να μείνουμε κοντά, αλλά όταν έφυγε το σκορ στεναχωρηθήκαμε, έτσι είναι το μπάσκετ. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στις παίκτριες μου και να ευχηθώ καλή συνέχεια στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Με όσα περάσαμε θεωρώ ευλογία ότι βγάλαμε το ματς αυτό “καθαροί”. Βέβαια χάσαμε τη Τζόουνς στο ζέσταμα. Τα αφήνουμε όλα πίσω, έχουμε ξεκινήσει τις κινήσεις μας για τη νέα σεζόν, για να βελτιωθούμε στο μέγιστο βαθμό η ομάδα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, πήραμε μεγάλες νίκες, με το νεαρότερο ρόστερ στην Α1. Τα κορίτσια χωρίς να έχουν μεγάλη εμπειρία έδειξαν ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά.

Το δεύτερο μισό της σεζόν ήταν πολύ καλύτερο για εμάς. Όταν σταμάτησαν τα ξεκίνα – σταμάτα, βρήκαμε ρυθμό, δεθήκαμε σαν ομάδα, δείξαμε πράγματα και τεράστιο χαρακτήρα.

Όλα τα κορίτσια μας μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά».

Δείτε την αναμέτρηση...

Διαβάστε ακόμη...