Ο Νότης Τσίντογλου είχε περιγράψει καλύτερα από όλους τι σημαίνει ο Δικέφαλος για τους οπαδούς του

Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει σήμερα (20/04) τα γενέθλια του και σχεδόν έναν αιώνα από την ίδρυσή του συνεχίζει να εμπνέει τους φιλάθλους του και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν.
Πηγή: sport24.gr
Ο Νότης Τσίντογλου είχε περιγράψει καλύτερα από όλους τι σημαίνει ο Δικέφαλος για τους οπαδούς του
Photo Credits: @paoktv

Ο ΠΑΟΚ ως μια ομάδα των αντιθέσεων, του μαύρου και του άσπρου, είναι μάλλον φυσιολογικό να γιορτάζει τα γενέθλιά του σε δυο διαφορετικές ημερομηνίες.

Ο Ερασιτέχνης στο καταστατικό του ορίζει την 12η Απριλίου ως ημέρα γιορτής για την ίδρυση του συλλόγου, τα επαγγελματικά του τμήματα γιορτάζουν τα γενέθλιά του στις 20 του μήνα όταν και το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε την αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου και αναγνώρισε επίσημα τον ΠΑΟΚ.

Τι σημασία έχει η ημερομηνία; Η διάσταση αυτή δίνει την ευκαιρία στους φίλους του Δικεφάλου να γιορτάζουν... παρατεταμένα τα γενέθλια της ομάδας τους.

Ο ΠΑΟΚ κλείνει σήμερα (20/04) τα 98 χρόνια από την ίδρυσή του, κοντεύει τα 100 που θα γιορταστούν με κάθε μεγαλοπρέπεια το 2026 και εξακολουθεί να πρεσβεύει τις αξίες των προσφύγων ιδρυτών του.

Είναι μάλλον δύσκολο να εξηγήσει κανείς στους άλλους τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για τους οπαδούς του, τους φιλάθλους του, για τους ανθρώπους του. Ίσως καλύτερα από όλους να το έχει περιγράψει ο αείμνηστος Νότης Τσίντογλου στο ντοκιμαντέρ για τα 90χρονα του Δικεφάλου του Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Εκεί που ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής περιγράφει πώς ένιωσε όταν φόρεσε, παιδάκι ακόμη, για πρώτη φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ και όταν κοιτάχτηκε στον καθρέφτη είδε ότι ήταν μακριά σαν φουστάνι. "Δεν πειράζει, σκέφτηκα, μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ μεγάλες και οι φανέλες του".

Ο Νότης Τσίντογλου, που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1947 μέχρι και το 1960 έφυγε από τη ζωή το 2020 σε ηλικία 89 ετών και κλείνει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ με μια δική του ατάκα. "Ξέρεις ποιο τραγούδι μου αρέσει και το ακούω; "Ας ξαναγινόμασταν και πάλι πιτσιρίκοι", ειλικρινά, όχι για τίποτα άλλο, στον ΠΑΟΚ να έπαιζα... πολύ θα το ήθελα...".

Διαβάστε ακόμη...