Ο Κούγιας και η εικόνα, που δεν τιμά την ΕΠΟ και τα όργανά της

Από forzaonline.gr:* Όσοι παρακολουθούν τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και έχουν μια στοιχειώδη ενημέρωση, αναρωτιούνται αν τελικά λειτουργούν τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ!
Πηγή: forzaonline.gr
Ο Κούγιας και η εικόνα, που δεν τιμά την ΕΠΟ και τα όργανά της

Γιατί αν είχαν ασχοληθεί υποτυπωδώς με τις παραπομπές παραγόντων, που αναφέρονται στα φύλλα αγώνα της Γ' Εθνικής, θα διαπίστωναν ότι ο πρόεδρος της Κορίνθου και νυν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, έχει περιληφθεί ως "πρωταγωνιστής" όχι σε ένα, αλλά σε τρία φύλλα αγώνων της πελοποννησιακής ομάδας, που έχουν συμβεί πριν ενάμιση και ένα μήνα, χωρίς η πειθαρχική επιτροπή να έχει καταπιαστεί με τα συμβάντα, που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της.

* Αν υπάρχει διάθεση για πιστή τήρηση των άρθρων του πειθαρχικού κώδικα, ο Κούγιας θα έπρεπε να τιμωρηθεί όχι με βαριά, αλλά με βαρύτατες τιμωρίες. Για να θυμηθούμε τα περιστατικά που είναι καταγεγραμμένα στα φύλλα αγώνα για επιθέσεις και εξυβρίσεις διαιτητών.

* Πρώτα στις 11 Νοεμβρίου στο Άργος, όπου με τη λήξη του αγώνα Παναργειακού – Κορίνθου 1-0, έτρεξε προς τον πειραιώτη διαιτητή Σούπερ Λιγκ 2, Θόδωρο Πουλόπουλο, όχι μόνο για να διαμαρτυρηθεί, λέγοντας διάφορα υβριστικά λόγια σε βάρος του, αλλά κινήθηκε να του κατεβάσει το παντελονάκι του, κάτι που τράβηξε και τηλεοπτική κάμερα και έχει προβληθεί.

* Κι αντί οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν για άσκηση βίας σε βάρος του διαιτητή, απλά τον απομάκρυναν, ενώ αυτός κινήθηκε και προς τον βοηθό Παγουρτζή, που πήγε να τον πιάσει από το πρόσωπο και τον απώθησε.

* Αυτά δεν είναι περιστατικά βγαλμένα από σενάρια, αλλά είναι συμβάντα που διανθίστηκαν και με επεισόδιο του Κούγια με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Π. Διακοφώτη, που βρέθηκε στο γήπεδο του Άργους. Γι΄ αυτό το θλιβερό περιστατικό, ο Διακοφώτης με την ιδιότητα του συμβούλου της ΕΠΟ, τον κατήγγειλε στο πειθαρχικό όργανο και παρότι έχει περάσει ενάμιση μήνας, δεν έχει ασχοληθεί ΚΑΝΕΙΣ.

* Την επόμενη αγωνιστική ο Κούγιας ξιφούλκησε κατά του Τσαμούρη που διηύθυνε τον αγώνα Κορίνθου – Θύελλα Ραφήνας, γιατί η ομάδα του δεν κέρδισε και ο Μεσσήνιος διαιτητής τον ανέφερε στο φύλλο αγώνα. Ακολούθησε μια επίθεση του γνωστού δικηγόρου που μπέρδεψε πρόσωπα του παρασκηνίου. Και έριξε σπόντες για τον ΠΑΟΚ γιατί πριν πέντε χρόνια στη Λαμία ο Τσαμούρης δεν είχε δώσει πέναλτι εις βάρος του Βιεϊρίνια. Και τώρα, ο μεταπηδών από ομάδα σε ομάδα νομικός, πιάνει τον ΠΑΟΚ στο στόμα του για να γίνει αρεστός στο κόκκινο στρατόπεδο.

* Και να ήταν μόνο αυτά; Στις 26 Νοεμβρίου έγινε το παιχνίδι Κόρινθος – ΑΕ Μυκόνου 2-2 και όπως αναφέρει ο Αθηναίος διαιτητής, Παναγιώτης Γουρελής, αστυνομικός στη ΓΑΔΑ στο επάγγελμα, με τη λήξη του ματς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κόλλησε το μέτωπό του σ΄ εκείνο το διαιτητή, εκστομίζοντας ένα σωρό "γαλλικά", που αναφέρει ο ρέφερι.

* Ο Κούγιας τα είχε μαζί του γιατί η ομάδα των Κυκλάδων τον ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά. Και το χαρακτηριστικό ότι δεν είχε κανένα δίκιο είναι πως ο παρατηρητής Καψάλης από την Αιτωλοακαρνανία έβαλε στον διαιτητή άριστα, βαθμολογώντας τον με 8,50.

* Αυτή είναι, λοιπόν, η εικόνα που δεν τιμά την ΕΠΟ και τα όργανά της, που υποτίθεται ότι είναι αμείλικτα στα πειθαρχικά παραπτώματα και σε καίρια θέματα, όπως αυτά που αναφέραμε. Και μετά δεν έχει άδικο να αναρωτιέται κι ένας συνάδελφος "τελικά ποιος πατάει τα κουμπιά στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία".

 

Διαβάστε ακόμη...