Τους "ξεμπρόστιασες" Γιώργο ...

Έφυγε χτες 4/1 από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο παλιός ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Ορφανίδης, ο οποίος διετέλεσε και αρχηγός του.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Τους "ξεμπρόστιασες" Γιώργο ...

Ποδοσφαιριστής με μεγάλο πάθος και αγωνιστικότητα, ξεκίνησε, αν δεν κάνω λάθος από τον Φοίνικα Πολίχνης, αλλά διακρίθηκε στον Παναρκαδικό, την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ποδοσφαιρική ομάδα στην Τρίπολη.

Ο Ορφανίδης κατέχει μια "ιδιαίτερη" πρωτιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αξίζει να της κάνουμε μνεία!

Στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 1981-1982 κληρώθηκαν να παίξουν ο Ηρακλής με τον Παναθηναϊκό.

Λίγες ημέρες πριν τον αγώνα (ή την προηγούμενη) ο Ορφανίδης, καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας σε βάρος του! Ο Ηρακλής κερδίζει 1-0 τον Παναθηναϊκό.

Και πάμε στην ρεβάνς!

Πέραν του γεγονότος ότι η τότε διοίκηση του Παναθηναϊκού ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ την τηλεοπτική κάλυψη ούτε καν τα στιγμιότυπα, ο Ορφανίδης δέχθηκε ολομέτωπη επίθεση απ' όλο το γήπεδο που τον έβριζε λες και είχε κάνει κάποιο ... αμάρτημα.

Το τι μπουκάλι έφαγε, δε λέγεται! Μέχρι και το φλιτζάνι του καφέ πέταξε ο μπαρμπα - Γιώργης...

Αποτέλεσμα; Ο Ορφανίδης έπαθε διπλό νευρικό κλονισμό, νομίζω αυτοτραυματίστηκε (σπάζοντας κάποια τζάμια), μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι η winner ομάδα των Αθηνών ... κατατρόπωσε άλλη μια looser μακεδονική ομάδα (3-1 στην παράταση) και μάλιστα στο τέλος κατέκτησε και το τρόπαιο του κυπέλλου, γράφοντας άλλη μαι "χρυσή" σελίδα στην ιστορία της.

Για την ιστορία να σας γράψω το ρεπορτάζ:

"......Ο Ορφανίδης, το 1982, κατήγγειλε δωροδοκία απ' τον τότε πρόεδρο της Καστοριάς, Γιώργο Χαλκίδη, για μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟ. Ο Χαλκίδης καταδικάστηκε, πρωτόδικα, σε 3 χρόνια φυλάκιση και απαλλάχθηκε στο Εφετείο..."

Ας μιλήσω και λίγο και σαν Αρκάς!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ρε Γιώργαρε ... τους "ξεμπρόστιασες" με την ΗΘΙΚΗ σου!

Διαβάστε ακόμη...