"Απαιτείται χρόνος για να δέσει η ομάδα"

Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Εθνικό, αλλά και την συνεργασία των Βάλκιερς-Ουσίκοφ, στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Δικεφάλου, Ντανιέλε Ρίτσι.
"Απαιτείται χρόνος για να δέσει η ομάδα"

Αναλυτικά ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε:

«Ο Φεβρουάριος είναι ένα δύσκολος μήνας γιατί έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια που πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Σήμερα ήμασταν συγκεντρωμένοι, ωστόσο κάναμε κάποια λάθη που ευτυχώς δεν μας στοίχησαν. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα μας, ωστόσο θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για την συνεργασία του Ουσίκοφ με τον Βάλκιερς: «Σίγουρα είναι λίγες οι εβδομάδες που παίζουν μαζί, ωστόσο όσο περνάει ο καιρός θα βρίσκουν τη συνεργασία που θέλει ο Βάλκιερς, όχι μόνο με τον Ούτσικοφ, αλλά και με τους υπόλοιπους παίκτες. Περιμένουμε από τον ίδιο να αποδείξει αυτά που αξίζει, ώστε να βρεθούν στο επίπεδο που θέλουμε».

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Κάσσανδρος Στίγγας, που αναφέρθηκε στην επιστροφή του στον Δικέφαλο, αλλά και την αλλαγή επιπέδου της ομάδας βόλεϊ των «ασπρόμαυρων».

«Ο Εθνικός Πειραιώς είναι μια μαχητική ομάδα που έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε πολλές έδρες. Κάναμε στην αρχή κάποια λάθη, αλλά συγκεντρωθήκαμε και πήραμε μια νίκη που την χρειαζόμασταν για την δύσκολη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 100% για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε, καθώς αναμένονται δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός με αυτόν που υπήρξα εγώ τα προηγούμενα χρόνια.

Έχει κάνει μεγάλα βήματα σαν σύλλογος σαν ομάδα και σαν επίπεδο. Με το που ήρθε η πρόταση, πιστεύω κάθε Έλληνας θα χαιρόταν στη θέση μου. Κάθε αθλητής που παίζει σε αυτήν την ομάδα είναι επίλεκτος τόσο από την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ περίμενε ένα μεγαλύτερο όνομα για να βοηθήσει σε Ελλάδας και Ευρώπη, αλλά εγώ θα δώσω το 110% για να πάει ο ΠΑΟΚ εκεί που στοχεύει, δηλαδή στην κορυφή», ανέφερε ο έμπειρος αθλητής».

Ο προπονητής του Εθνικού Πειραιώς Σάκης Ψάρρας είπε: «Χωρίς να πιεστούμε πολύ δεν κάναμε την απόδοση που μπορούσαμε και που έπρεπε να κάνουμε. Κάναμε καλό ξεκίνημα και στα τρία σετ αλλά δεν κρατήσαμε ποιότητα στην υποδοχή και επιθετικά υστερήσαμε. Θέλαμε κάτι περισσότερο αλλά πλέον κοιτάμε μπροστά για να πετύχουμε το στόχο της παραμονής αλλά και να κάνουμε την έκπληξη στο κύπελλο».

Διαβάστε ακόμη...