“Κάνουμε συνεχώς βήματα προόδου”

Από paok24.com: Ο Δημήτρης Χασεκίδης, έφορος του ανδρικού και γυναικείου τμήματος χάντμπολ του ΠΑΟΚ, μίλησε εφ' όλης της ύλης.
Πηγή: paok24.com
“Κάνουμε συνεχώς βήματα προόδου”

Ο κ. Χασεκίδης είναι ο έφορος του γυναικείου χάντμπολ του ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, το 2007, μετρώντας τρία πρωταθλήματα με τον Δικέφαλο (2013, 2019, 2020) καθώς και 4 κύπελλα Ελλάδος (2014,2016,2019,2020). Μάλιστα τις σεζόν 2018-2019 και 2019-2020 το τμήμα πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ. Από πέρυσι το καλοκαίρι αποτελεί τον έφορο του ΠΑΟΚ και στο ανδρικό χάντμπολ με στόχο του να οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες το τμήμα του συλλόγου.

Στη συζήτηση που κάναμε, στάθηκε στη σκληρή δουλειά, που γίνεται στο γυναικείο τμήμα και το έχει κάνει παντοδύναμο καθώς και στην ευρωπαϊκή διάκριση, που θα λειτουργήσει ως βάση για νέες στα επόμενα χρόνια. Σχολίασε την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται στην πρώτη του χρονιά στο τμήμα των ανδρών ενώ τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στους "ευεργέτες" των επιτυχιών του ΠΑΟΚ.

Για τη χρονιά που διανύουμε στην Α1 χάντμπολ γυναικών:

«Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο το χτίσιμο μιας αρκετά καλής ομάδας για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Με σκληρή δουλειά και συνεχή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα θα φτάσουμε το στόχο μας. .Αυτός είναι να διατηρήσουμε τα σκήπτρα μας. Δεν είναι δεδομένο. Υπάρχουν δύο αξιόλογοι αντίπαλοι, που θα διεκδικήσουν μαζί μας τους τίτλους. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σοβαροί και να τα δώσουμε όλα για να είμαστε ξανά εμείς οι νταμπλούχοι».

Γα την ευρωπαϊκή πορεία και τη διάκριση της ομάδας:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πορεία μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που φτάνουμε στα προημιτελικά κι είμαστε η μοναδική Ελληνική ομάδα που το καταφέρνει. Επιπλέον η νίκη μας επί της Μάλαγα είναι η πρώτη Ελληνικής ομάδας κόντρα σε Ισπανική ομάδα. Μάλιστα η νίκη αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτούμε πως η Μάλαγα είναι ήδη στον τελικό του κυπέλλου κι έχει αρκετές πιθανότητες να το κατακτήσει. Απέδειξε και στο δεύτερο παιχνίδι ότι δε θέλει να χάνει πουθενά. Αυτό δείχνει πως έχουμε κάνει σοβαρά βήματα προόδου. Η Ευρώπη τελείωσε όμως για εμάς και πλέον σχεδιάζεται η επόμενη χρονιά στις διασυλλογικές διοργανώσεις».

Σχετικά με το αν περίμενε όταν ξεκινούσε την πορεία του, πως θα έφτανε ως εδώ:

«Ήταν στο βάθος του μυαλού μου γιατί πάντα βάζω υψηλούς στόχους. Τόσο ομαδικούς, όσο κι ατομικούς. Από εκεί και πέρα όμως δεν έχει σημασία τι σκεφτόμουν πριν από χρόνια. Σημασία έχει το παρόν και το μέλλον. Αν κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, αυτή έχει αξία για να θυμηθούμε από πού προήλθαμε και πόσο κόπο έχουμε κάνει για να φτάσουμε ως εδώ».

Αναφορικά με την πρώτη του χρονιά στο ανδρικό τμήμα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας:

«Η πορεία του ανδρικού χάντμπολ είναι αρκετά καλή. Έχουμε θέσει ένα πλάνο 3τίας και σταδιακά το εφαρμόζουμε. Λόγω της πανδημίας, ίσως δεν καταφέραμε να δείξει η ομάδα το ρυθμό που μπορεί να έχει. Είναι καινούριο το σύνολο. Σίγουρα θα ενισχυθούμε το καλοκαίρι καθώς σκοπεύουμε να παίξουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα θ' ανέβει επίπεδο ή κι επίπεδα στο ανδρικό χάντμπολ, ώστε να μειώσουμε την απόσταση με την ΑΕΚ, που αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα, που ξεχωρίζει στην Ελλάδα. Όμως ο ΠΑΟΚ είναι πάντα φτιαγμένος για τίτλους».

Αφοπλιστικός ήταν σε ερώτηση για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη συνέχεια του πρωταθλήματος χάντμπολ ανδρών δηλώνοντας χαρακτηριστικά, "Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Είναι δικό τους θέμα".

Για τα πρόσωπα που έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στο να είναι πρωταγωνιστής ο Δικέφαλος:

«Τα λόγια είναι περιττά. Ο κ. Σαββίδης στηρίζει πάρα πολύ το τμήμα του γυναικείου χάντμπολ όπως κι όλο το σύλλογο. Δικό του έργο είναι, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, η ανάδειξη αυτής της ομάδας κι είμαστε όλοι περήφανοι, που μας στηρίζει κι είναι δίπλα μας. Ευελπιστούμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και τη νέα σεζόν, όπως μας έχει πει. Θέλουμε να φτάσουμε στο επίπεδο του γυναικείου και το ανδρικό χάντμπολ στα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά τον. Κ Τσαλόπουλο, πρόκειται για έναν άνθρωπο, που είναι συνεχώς δίπλα μας. Είναι ο βασικός μας χορηγός κι είναι αυτός που θα μας βοηθήσει, όπου χρειαζόμαστε. Δεν του αρέσει να τον αναφέρουμε αλλά πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα και πόσο μας βοηθάει.

Τέλος για τον πρόεδρο του ΑΣ, κ. Κατσαρή ότι και να πούμε είναι λίγο. Είναι αυτός που διοικεί όλο το οικοδόμημα του Ερασιτέχνη. Έχει καίρια συμβολή σε όλα αυτά κι ευελπιστούμε να συνεχίσει να είναι πρόεδρος και να μπορέσουμε όλοι μαζί ενωμένοι στο σύλλογο να τον πάμε ένα σκαλί πάνω σε όλα τα αθλήματα».

Διαβάστε ακόμη...