Ο ΠΑΟΚ του 2015 μέσα από δέκα «κλικ»

Από metrosport.gr: Πολλές φορές μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Είναι αλήθεια ότι σε ότι αφορά τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ το 2015 ελάχιστες ήταν εκείνες οι στιγμές που σε κάνουν να χαμογελάς.
Πηγή: metrosport.gr
Ο ΠΑΟΚ του 2015 μέσα από δέκα «κλικ»

Όμως υπάρχουν και εκείνες οι «δυνατές» εικόνες που αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο εκείνη τη στιγμή, εκείνο το γεγονός που θα χρειαζόταν αρκετές λέξεις για να το περιγράψεις. Αποχαιρετώντας λοιπόν το 2015, η «Μ» σας παρουσιάζει δέκα από τις πιο χαρακτηριστικές «ασπρόμαυρες» φωτογραφίες.

1. Η περηφάνεια του Σαββίδη

Ένα όνειρο που φάνταζε άπιαστο πριν από μερικά χρόνια, έγινε πραγματικότητα τον Μάιο. Ο Σαββίδης κατέθεσε στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης το έμβασμα ύψους 10.890.000 ευρώ με το οποίο «μηδένισε» τα χρέη προς το Δημόσιο. Ο μεγαλομέτοχος γεμάτος περηφάνεια δείχνει στον φωτογραφικό φακό το αποδεικτικό πληρωμής.

2. Το πέταλο στο Ντόρτμουντ

Αγωνιστικά αν ο ΠΑΟΚ έχει να θυμηθεί κάτι από την χρονιά που φεύγει και που μπορεί να προκαλέσει χαμόγελα και περηφάνεια, είναι η ιστορική στιγμή στο Ντόρτμουντ τον Δεκέμβριο. Με γκολ του Μακ ο ΠΑΟΚ παίρνει τη νίκη αλλά η εικόνα του ασπρόμαυρου πετάλου, κατάμεστου από 5000 φίλους του Δικεφάλου κάνει το γύρο όλης της Ευρώπης.

3. Η «επιστροφή» του Γκαρσία

Σημαντικό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ ο Ουρουγουανός που μετά από συζήτηση με τον Άρνεσεν ξεκαθαρίζει ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η προπονητική. Έτσι δίπλα στον Ζαζόπουλο, κάνει τα πρώτα του βήματα ως βοηθός προπονητή στην Κ17. Η εικόνα του στον πάγκο της ομάδας, ίσως είναι και μια εικόνα από το μέλλον σε ότι αφορά την παρουσία του στην πρώτη ομάδα που είναι και η σφοδρή επιθυμία του.

4. Το «σωπάστε» του Τούντορ

Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη, η προετοιμασία της ομάδας τον περασμένο Ιούλιο στην Ολλανδία. Ο Τούντορ προσπάθησε από την πρώτη μέρα να επιβάλλει την πειθαρχία και το «σωπάστε» στον Λούκας και στον Περέιρα σε μια από τις προπονήσεις στο Άρνεμ καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό.

5. Το «αντίο» του Λούκας

Αρχές Αυγούστου και ο Ισπανός που είχε επιστρέψει από τον δανεισμό του στην Λα Κορούνια, φορά για τελευταία φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Σπάρτακ Τρνάβα. Σκοράρει και τρέχει μπροστά στη Θύρα 4 αποχαιρετώντας ουσιαστικά τον κόσμο της ομάδας. Λίγες μέρες αργότερα θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Λα Κορούνια

6. Η αυταπάρνηση του Γλύκου

Την συγκεκριμένη φωτογραφία επέλεξε και η ΟΥΕΦΑ ως μια από τις κορυφαίες της φετινής διοργάνωσης του EuropaLeague. Είναι η στιγμή στο Ντόρτμουντ που ο Γλύκος αποφασίζει να συνεχίζει έστω και με θλάση να αγωνίζεται αφού η ομάδα του είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές.

7. Η απόγνωση του Αναστασιάδη

Αρχές Απριλίου ο Μακεδόνας τεχνικός αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ αφού η ομάδα μένει πολύ μακριά από την κορυφή ενώ έχει αποκλειστεί και από το Κύπελλο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μετά το τέλος του κομβικού όπως αποδείχθηκε για τη συνέχεια αγώνα στο Περιστέρι όπου ο ΠΑΟΚ διασύρθηκε με 4-0.

8. Το «αστείο» του Αθανασιάδη

Φωτογραφία που προκάλεσε μεγάλη κουβέντα. Ο Τούντορ έχει μιλήσει για παικτες που αν δεν αντέχουν την πίεση θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το μπαλέτο. Λίγες μέρες αργότερα στο δείπνο του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Αθανασιάδης δείχνει στο κινητό του τη φωτογραφία που απεικονίζει τους παίκτες του ΠΑΟΚ σε ρόλο μπαλαρίνας (φωτογραφία –έμπνευση του δικού μας Πασχάλη Καμόρα.

9. Η «πώρωση» των νέων

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει στη φάση των ομίλων του Europa ξεκινώντας από τα μέσα Ιουλίου την προσπάθεια του. Ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση στα πλέι οφ, απέναντι στην Μπρόντμπι από τον πρώτο αγώνα όταν την διέλυσε με 5-0. Γκολ που πανηγύρισαν έξαλλα οι παίκτες του όπως αποτυπώνεται και στην συγκεκριμένη φωτογραφία

10. Το ξέσπασμα του Μακ

Ήταν πολλές οι στιγμές ποδοσφαιρικής αφέλειας που στοίχισαν στον ΠΑΟΚ βαθμούς. Χαρακτηριστικό το παιχνίδι με τον Ηρακλή όπου ο Μπερμπάτοφ αστοχεί στο πέναλτυ και δεν «τελειώνει» το ματς με αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις να έρθει το 3-3. Η αντίδραση του Μακ που νωρίτερα είχε γίνει αλλαγή και είχε καθίσει στον πάγκο διεκδικεί ένα από τα «κλικ» της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη...