Στάζει μέλι για ΠΑΟΚ ο Ποπόφ!

Την πεποίθησή του πως η Σπαρτάκ Μόσχας είναι υποχρεωμένη να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και να προκριθεί στα Play off του Champions League εξέφρασε ο Ιβελίν Ποπόφ.
Πηγή: inpaok.com
Στάζει μέλι για ΠΑΟΚ ο Ποπόφ!

Παράλληλα, ο Βούλγαρος φορ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλό του, τους Μαουρίσιο-Πρίγιοβιτς-Πέλκα και τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς, στάθηκε μεταξύ άλλων στα λάθη που έκανε η ομάδα του στην Τούμπα και τέλος έκλεισε με μια ευχή ενόψει της αποψινής μεγάλης ρεβάνς στην «Otkritie Arena».

Αρχικά ο σκόρερ του πρώτου γκολ των Ρώσων στο παιχνίδι της Τούμπας εξήρε τον «Δικέφαλο» αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι μια πολύ καλή και σοβαρή ομάδα ο ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα έδειξε πως δεν του φτάνει η ισοπαλία και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι παίζοντας αρκετά επιθετικό και ενδιαφέρον ποδόσφαιρο».

Ρωτώντας τον Ποπόφ αναφορικά με το ποιους παίκτες του ΠΑΟΚ ξεχώρισε και ενδεχομένως θα ήθελε για συμπαίκτες στη Σπαρτάκ, εκείνος απάντησε: «Αρχικά θα διάλεγα τον Μαουρίσιο, είναι ένας ποδοσφαιριστής αρκετά ποιοτικός και γνωστός εδώ στη Ρωσία από το πέρασμά του σε Τέρεκ Γκρόζνι – Ζενίτ. Σκόραρε αρκετές φορές απέναντί μας κατά το παρελθόν. Παράλληλα εξαιρετικός παίκτης είναι επίσης ο Σέρβος επιθετικός (Πρίγιοβιτς) που έχουν, πολύ δυνατός και με καλή τεχνική κατάρτιση ενώ τέλος ενδιαφέρον είναι και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ (Πέλκας). Απέδειξε πως είναι αρκετά δημιουργικός και μας έκανε μεγάλη ζημιά ο τρόπος παιχνιδιού του».

Το μετεγγραφικό παζάρι είναι αναμφίβολα το όπιο του λαού δεν θα μπορούσε να μην γίνει ερώτηση στον παίκτη για το αν θα εξέταζε ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα και ενδεχομένως από τον ΠΑΟΚ με τον ίδιο να απαντά: «Έχω συμβόλαιο με τη Σπαρτάκ για ακόμη ένα έτος. Παίζω σε κορυφαίο επίπεδο, έχω κατακτήσει πρωτάθλημα και έχω αγωνιστεί στο Champions League αλλά σίγουρα εφόσον με ικανοποιούσε κάποια πρόταση θα την εξέταζα. Είμαι από τη Σόφια άλλωστε, κοντά 4 ώρες με αυτοκίνητο, ξέρω για το πέρασμα του Μπερμπάτοφ από την ομάδα...».

Σε ερώτηση τώρα σχετικά με το παιχνίδι της Τούμπας και τα λάθη της ομάδας του που οδήγησαν στην ανατροπή του σκορ από τους «ασπρόμαυρους», ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής των τελευταίων ετών τόνισε: «Κάναμε πάρα πολλά λάθη στη Θεσσαλονίκη, θεωρήσαμε πως το παιχνίδι τελείωσε όταν σκόραρε ο Πρόμες και βγήκαμε εντελώς εκτός ρυθμού γι' αυτό και ο ΠΑΟΚ μας τιμώρησε παίρνοντας μεγάλη ώθηση από τους οπαδούς του».

Παίρνοντας την καλύτερη πάσα από τον 30χρονο Βαλκάνιο φορ, η επόμενη ερώτηση αφορούσε την ατμόσφαιρα που βίωσε την περασμένη Τετάρτη και ο Ποπόφ ήταν ξεκάθαρος: «Μπορώ να πω πως αν δεν είναι οι κορυφαίοι, τότε είναι από τους κορυφαίους οπαδούς που έχω δει ποτέ. Πίστεψέ με έχω αγωνιστεί σε αρκετά γήπεδα και σε επίπεδο Champions League αλλά η ένταση που έβγαζαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ακόμη και μετά το 0-2 ήταν το κλειδί για τους αντιπάλους μας ώστε να γυρίσουν το παιχνίδι. Δεν την συναντάς πουθενά. Τέτοιους οπαδούς μπορώ να πω πως έχουν ίσως μόνο η Σπαρτάκ Μόσχας αλλά και η Φέγενοορντ (σ.σ δοκιμάστηκε για 4 μήνες σε ηλικία 17 ετών από την ολλανδική ομάδα αλλά δεν υπέγραψε τελικώς λόγω του ηλικιακού πλαισίου)».

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το αν θα μπορούσαν οι οπαδοί της Σπαρτάκ να είναι το ίδιο επιδραστικοί με τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ σε μια ενδεχόμενη κατάσταση με τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ αντίστοιχα όπως το παιχνίδι της Τούμπας απόψε, ο άσος των Ρώσων απάντησε: «Σίγουρα είναι μια κατάσταση που δεν θέλω να σκέφτομαι (γέλια), ελπίζω πως δεν θα αφήσουμε τον ΠΑΟΚ να μας φέρει στη θέση που τον φέραμε εμείς στην Τούμπα αλλά και να συνέβαινε αυτό, το παιχνίδι διαρκεί 90' και πιστεύω πως οι οπαδοί της Σπαρτάκ είναι σε θέση να μας δώσουν το απαραίτητο boost up για να γυρίζαμε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση».

Απομένουν ώρες μέχρι το πρώτο σφύριγμα του Γάλλου ρέφερι Μπουκέ για να ξεκινήσει το μεγάλο παιχνίδι στη ρωσική πρωτεύουσα ανάμεσα σε Σπαρτάκ και ΠΑΟΚ και δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε το... κακό παιδί του βουλγαρικού ποδοσφαίρου σχετικά με το πώς αναμένει τη ρεβάνς: «Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη, σου είπα και πριν πως στο 0-2 θεωρήσαμε ίσως ότι τελείωσε το παιχνίδι υπέρ μας και πλέον σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας.

Απαγορεύεται να δείξουμε την ίδια χαλαρότητα που δείξαμε μετά το πρώτο μισάωρο και μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχει τη μαζική υποστήριξη των οπαδών του στη Ρωσία όμως έδειξε και στη Βασιλεία πως αν θέλει μπορεί να κυριαρχήσει ακόμη και εκτός έδρας.

Παίζουμε όμως για τη Σπαρτάκ και είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε στο γήπεδο για να κυριαρχήσουμε και να πάρουμε εμείς την πρόκριση, δεν υπάρχει το περιθώριο για οτιδήποτε άλλο απόψε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Τέλος η κουβέντα πήγε στα... διάφορα που καταγγέλθηκαν από την πλευρά των Ρώσων στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη με τον ίδιο να έχει πληροφορηθεί σχετικά με ό,τι κυκλοφόρησε θέλοντας μάλιστα να δώσει μια ευχή:
«Διάβασα στον Τύπο αλλά και τα ρωσικά ΜΜΕ σχετικά με όσα έγιναν στην Ελλάδα. Καυτή ατμόσφαιρα περιμένεις άλλωστε στην Τούμπα. Είμαι Βούλγαρος και ξέρω από Βαλκάνια αλλά δεν θέλω να σχολιάσω για οτιδήποτε άλλο έγινε ή δεν έγινε εντός ή εκτός του γηπέδου. Εμείς είμαστε ποδοσφαιριστές και αγωνιζόμαστε μονάχα για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Θα πρέπει να στεκόμαστε εκεί και όχι σε τέτοιου είδους καταστάσεις γι' αυτό, ελπίζω να γίνει απόψε ένας πολύ καλός αγώνας χωρίς να συμβεί το παραμικρό και φυσικά να είναι η Σπαρτάκ αυτή που θα πάρει την πρόκριση!».

Διαβάστε ακόμη...