Για που το ‘βαλες Κλάους;

Από inpaok.com: Τίποτα δεν κρατάει για πάντα.
Πηγή: inpaok.com
Για που το ‘βαλες Κλάους;

Σε όλα κάποια στιγμή μπαίνει μία τέλεια, έστω κι αν αυτή είναι άνω τελεία. Η σχέση ζωής του Στέφανου Αθανασιάδη με την φανέλα του ΠΑΟΚ, που αποτέλεσε δεύτερο δέρμα του, ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση και το νέο του σπιτικό βρίσκεται πια στο Ισραήλ.

Μόλις πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κάποιος από τους ανθρώπους της Μακάμπι Χάιφα του πέρασε στο λαιμό ένα κασκόλ του συλλόγου για τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Ο Κλάους το σεβάστηκε, αλλά δεν το άγγιξε. Από συστολή μάζεψε τα χέρια του πίσω, φόρεσε ένα «επαγγελματικό» χαμόγελο και πόζαρε για πρώτη φορά στα πράσινα.

Πατρίδα είναι εκεί που σε αγαπάνε και στην Χάιφα, ο Έλληνας επιθετικός σε πρώτη φάση βρίσκει ανθρώπους που τον θέλουν, τον εκτιμούν, τον περιμένουν πως και πως.

Αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού Γκι Λουζόν που τον ήθελε διακαώς. Για πάρτη του ο πρόεδρος του συλλόγου Γιακόβ Σαχάρ (βασικός εισαγωγές Volvo και Honda στο Ισραήλ) έκανε την οικονομική υπέρβαση και τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ρόστερ. Σαφές δείγμα, ότι περιμένουν τον Κλάους ως εκείνον που θα οδηγήσει ξανά την Μακάμπι Χάιφα στην Γη της Επαγγελίας.

Οι Ισραηλινοί δεν είναι μικρό μέγεθος, ούτε αποτελούν πισωγύρισμα στην καριέρα του Έλληνα φορ. Έχουν αγωνιστεί δύο φορές σε ομίλους Champions League κι άλλες τόσες σε ομίλους Europa και το 1999 έφτασε ως τα προημιτελικά του Κυπέλλούχων. Το νεότευκτο στολίδι τους που λέγεται «Σάμι Οφέρ» κόστισε 135.000.000 δολάρια και πέρυσι η Μακάμπι έκοβε 19.572 εισιτήρια σε κάθε ματς πρωταθλήματος, τα διπλάσια από κάθε ομάδα του Τελ-Αβίβ.

Εξάλλου, όλες οι δημοσκοπήσεις μαρτυρούν το ίδιο πράγμα: η Μακάμπι Χάιφα είναι η πιο δημοφιλής ποδοσφαιρική ομάδα στην χώρα, την οποία υποστηρίζει περίπου το 28% της χώρας και το 75% της πόλης. Σαν να λέμε: μία πόλη, μία ομάδα δηλαδή.

Οι «πράσινοι» ζουν τα δικά τους πέτρινα χρόνια. Μία ομάδα που κατέκτησε 7 πρωταθλήματα από το 2000 ως το 2011, όταν και βίωσε την απόλυτη ακμή της παραμένει 6 χρόνια δίχως τίτλο κι αυτό δεν συγχωρείται.

Τους λείπει ένας γκολτζής. Κάποιος που θα αναβιώσει τα κατορθώματα του ξακουστού Γιακούμπου Αγεγκμπένι. Αν ο Κλάους καταφέρει να βρει τον εαυτό του στο Ισραήλ είναι σίγουρο ότι θα λατρευτεί από τους οπαδούς της Μακάμπι Χάιφα, που ψάχνουν την επιστροφή στις επιτυχίες, όπως ο διψασμένος το νερό στην έρημο.

Η πόλη που λύνει το μεσανατολικό ζήτημα!

Μπορεί στον Κλάους να λείψει ο Θερμαϊκός, αλλά στο νέο του σπιτικό θα βρει κι εκεί θάλασσα. Ο Κόλπος της Χάιφα, καταλήγει στο λιμάνι της πόλης που αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο.

Η πόλη αριθμεί πάνω από 3.000 χρόνια ζωής και είναι η τρίτη μεγαλύτερη της χώρας (πίσω από Τελ-Αβίβ και Ιερουσαλήμ), αριθμώντας κοντά στους 300.000 κατοίκους.

Αποτελεί πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα σε Άραβες και Εβραίους, κάτι που δεν συναντάς συχνά στην Μέση Ανατολή, ενώ το 25% του πληθυσμού της πόλης αποτελείται από μετανάστες που ήρθαν εξ' ανατολάς μετά την διάσπαση της ενωμένης Σοβιετικής Ένωσης!

Το κλίμα θυμίζει πολύ Ελλάδα (ζέστη, ζέστη και λίγη... ζέστη), ενώ ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μακάμπι Χάιφα είναι ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, ο οποίος έφυγε κακήν κακώς και από το Ισραήλ μετά από μερικούς μήνες (από Ιούλιο του 2014 ως τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου).

Διαβάστε ακόμη...