Με μεγάλο γκολκίπερ θα κάνει τη διαφορά ο ΠΑΟΚ!

Από metrosport.gr: Ο ΠΑΟΚ για να κάνει την υπέρβαση και να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να έχει παίκτες ηγέτες εντός και εκτός γηπέδου
Πηγή: metrosport.gr
Με μεγάλο γκολκίπερ θα κάνει τη διαφορά ο ΠΑΟΚ!

Σταθεροί στις θέσεις μας παραμένουμε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η μεταγραφολογία και οι επιτελείς του ΠΑΟΚ ενεργοποίησαν τις συμφωνίες με ικανούς παίκτες, με τους οποίους είχαν συζητήσεις το προηγούμενο διάστημα. Επιμένουμε στο ίδιο «τέμπο» γιατί κρίνουμε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να διεκδικήσει με κάθε τρόπο τις πιθανότητες που του αναλογούν για να πετύχει αυτό το καλοκαίρι, ότι δεν πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια σε τρείς αντίστοιχες περιόδους.

Για να φθάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, για να προκριθεί δηλαδή ο ΠΑΟΚ απέναντι σε δύο ισχυρές ομάδες δίνοντας τέσσερα παιχνίδια μέσα στο καλοκαίρι (από τέλη Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου) θα πρέπει να έχει ποιότητα (την οποία σε γενικές γραμμές την ενισχύει) αλλά και παίκτες – ηγέτες με πολύ μεγάλη προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου.

Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις και την ανάλογη σωστή καθοδήγηση από τον Βλάνταν Ιβιτς που έχει μία τεράστια ευκαιρία μπροστά του, θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει, να παλέψει και γιατί όχι να φθάσει στον στόχο του. Άποψή μου είναι πως οι μεγάλες ομάδες «χτίζονται» από τον «άσο». Και αυτή δεν πρόκειται να την αλλάξω.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε συζητήσεις με τερματοφύλακες, δεν μπορώ να προεξοφλήσω ποια από αυτές θα είναι η οριστική, όμως το βασικό είναι, αυτός που θα επιλεγεί να ξεχωρίζει. Να κάνει την πραγματική διαφορά. Αν και δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις, θα τολμήσω μία, έτσι για να αντιληφθείτε τι εννοώ. Έναν τερματοφύλακα επιπέδου Ρομπέρτο χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Με μία τέτοια επιλογή θα ισχυροποιήσει την αμυντική του γραμμή και θα μπορεί να ελπίζει πως με άριστα το 10, ο νέος γκολκίπερ θα μπορεί να του δίνει στο ελάχιστο το 8, ως βαθμό απόδοσης σε κάθε παιχνίδι.

Εμπιστεύομαι τον Γλύκο παρά τα σκαμπανεβάσματά του και η αλήθεια είναι πως έχει κάνει εμφανίσεις εντυπωσιακότατες (όπως στο Ντόρτμουντ), επεμβάσεις ασύλληπτες (όπως αυτή στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ στο σουτ του Πέτριτς), όμως έχει παρουσιάσει στο παρελθόν και αδυναμίες που πρέπει να διορθώσει.

Ο Βελλίδης που επίσης ανανέωσε εδώ και αρκετές ημέρες εξαιτίας της οψιόν που είχε η ΠΑΕ στο συμβόλαιο του παίκτη, μπορεί να προσφέρει πολλά, όμως στο διάστημα που έπαιξε στην Τούμπα, από τον Ιανουάριο δηλαδή, δεν κατόρθωσε να κάνει την διαφορά. Επειδή έχω ακούσει πολλά εξαιρετικά σχόλια για την αξία και τον χαρακτήρα του, προσδοκώ να ενισχύσει τον εγωισμό του με μια παραγωγική δουλειά για να αλλάξει την εικόνα που έχει διαμορφωθεί από τις εμφανίσεις του στην Τούμπα.

Η τριάδα των γκολκίπερ μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της ομάδας. Γιατί εφόσον φέρεις έναν τερματοφύλακα πολύ υψηλών προδιαγραφών, αυτομάτως και οι Γλύκος – Βελλίδης θα επιδιώξουν να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους. Αυτός ο κανόνας δεν ισχύει μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε κάθε ανταγωνιστική δουλειά και αυτό πιστεύω πως το αντιλαμβάνονται όλοι

Διαβάστε ακόμη...